Actualitate

Decrete de decorare semnate de președintele Iohannis cu ocazia Zilei Culturii Naționale (galerie foto)

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat o serie de decrete de decorare cu prilejul Zilei Culturii Naționale.

Astfel, cu prilejul Zilei Culturii Naționale, în semn de apreciere pentru contribuția excepțională avută, de-a lungul întregii sale activități, timp de decenii, la promovarea culturii și a patrimoniului cultural românesc în țară și peste hotare, Președintele României a conferit Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Cavaler doamnei Irina Sanda Cajal-Marin, critic de artă.

De asemenea, în semn de apreciere pentru contribuția excepțională avută, de-a lungul întregii sale activități, timp de decenii, la cercetarea, expertizarea, conservarea și valorificarea bunurilor de patrimoniu cultural național, Președintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Cavaler domnului Carol W. König, cercetător, expert evaluator arme medievale.

Totodată, în semn de apreciere pentru talentul și profesionalismul puse în slujba creației literare, pentru contribuția importantă la dezvoltarea valorilor civice în societate prin intermediul culturii, Președintele României a conferit Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler, Categoria A – „Literatura”, doamnei Enikő (Nagy) Szenkovics, traducător (Cluj-Napoca), domnului Radu Paraschivescu, prozator, jurnalist, redactor de carte, și doamnei Ioana Pârvulescu, scriitoare.

În semn de apreciere pentru contribuția deosebită în punerea în valoare a patrimoniului cultural național, la conservarea și valorificarea acestuia,

Președintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler, Categoria A – „Literatura”, domnului Ioan Cristescu, director general al Muzeului Național al Literaturii Române.

De asemenea, în semn de apreciere pentru măiestria artistică și pentru talentul, dăruirea și profesionalismul prin care au contribuit la îmbogățirea culturii naționale și a spiritualității universale, Președintele României a conferit Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler, Categoria C – „Artele plastice”, domnului Dorin Coltofeanu, pictor, domnului Ion Grigorescu, pictor, eseist, și domnului Marian Zidaru, sculptor.

Totodată, în semn de apreciere pentru contribuția deosebită avută la cercetarea, conservarea, restaurarea și valorificarea patrimoniului cultural național, constituind un exemplu de excelență în muzeologie, Președintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Comandor, Categoria E – „Patrimoniul cultural național”, Muzeului Bucovinei.

În semn de apreciere pentru activitatea importantă dedicată criticii de teatru, pentru profesionalismul de care a dat dovadă în promovarea creației teatrale românești, Președintele României a conferit Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler, Categoria F – „Promovarea culturii”, domnului Octavian Saiu, cercetător, critic de teatru, conferențiar universitar la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” (București).

De asemenea, în semn de apreciere pentru dăruirea și profesionalismul de care a dat dovadă, timp de decenii, în arta fotografică, Președintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler, Categoria F – „Promovarea culturii”, domnului Fred Nuss, artist fotograf.

Totodată, în semn de apreciere pentru contribuția deosebită avută la cunoașterea, conservarea și punerea în valoare a patrimoniului cultural național, pentru excelență în organizarea de manifestări muzeale de importanță națională, Președintele României a conferit Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler Categoria H – „Cercetarea științifică”, domnului Adrian Majuru, istoric, directorul Muzeului Municipiului București.

În semn de apreciere pentru contribuția deosebită avută la conservarea și restaurarea monumentelor istorice din România, Președintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Mare Ofițer, Categoria I – „Arhitectura”, domnului Bálint György Szabó, inginer – restaurator monumente istorice, profesor emerit la Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, Facultatea Arhitectură și Urbanism.

Sursă foto: Administrația Prezidențială

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Klaus Iohannis a semnat decrete de decorare. Cine a primit distincțiile

27 Mar 2020 937

Decrete de decorare, semnate de președintele Klaus Iohannis. Cine a primit distincțiile

12 Mar 2020 369

Decrete de decorare, semnate de președintele Klaus Iohannis. Ce distincții au fost oferite și pentru cine

21 Feb 2020 549

Decrete de decorare Cine sunt cei care au primit distincțiile oferite de președinte

14 Feb 2020 492

Decrete de decorare, semnate de președintele Klaus Iohannis Ce distincții au fost oferite și pentru cine

14 Feb 2020 821

Decrete de decorare, semnate de președintele Klaus Iohannis. Ce distincții au fost oferite și pentru cine

28 Jan 2020 721

Decrete de decorare semnate astăzi de președintele Iohannis

27 Jan 2020 458

Decret semnat de președinte Ziaristul Mihai Creangă, decorat post-mortem

27 Dec 2019 1008

Iohannis a semnat decrete de decorare a unor instituții și asociații care au avut un rol determinant în lupta împotriva comunismului

21 Dec 2019 1016

Președintele va retrage decorațiile celor care au condamnări penale

10 Dec 2019 374

Decrete de decorare, semnate de Klaus Iohannis. Cine sunt cei care au primit distincțiile

25 Nov 2019 747

Decrete de decorare, semnate de Klaus Iohannis. Cine a primit distincțiile

25 Oct 2019 587

Un antrenor și o sportivă din Constanța, decorați de președintele Klaus Iohannis

14 Oct 2019 2199

Decrete de decorare a unor diplomați și demnitari ai statului polonez, semnate de preşedintele României, Klaus Iohannis

01 Oct 2019 449

Distincție pentru un profesor de la Universitatea „Ovidius” Constanța Decrete de decorare, semnate de președinte cu prilejul Zilei Limbii Române

31 Aug 2019 4881