Delegarea activităților de colectare, transport și transfer a deșeurilor municipale în județul Constanța, o licitație de aproape 130 de milioane de lei, atacată la CNSC

  • Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a adoptat decizia nr. 1813/C9/1868 la contestația nr. 266/01.08.2022, depusă de Iridex Group Salubrizare SRL, cu sediul în București
  • Este vizată procedura de licitație deschisă, organizată pentru atribuirea contractului având ca obiect „Delegarea gestiunii activităților de colectare, transport și transfer a deșeurilor municipale în județul Constanța”, organizată de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ”Dobrogea”
  • Cererea de suspendare a licitației formulată de Iridex Group Salubrizare SRL a fost respinsă, ca nefondată,
  • În schimb, CNSC a admis, în parte, contestația formulată de Iridex Group Salubrizare SRL și obligă Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Dobrogea la modificarea/completarea documentației de atribuire, în termen de 20 zile de la primirea deciziei
 

 
Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a adoptat decizia nr. 1813/C9/1868 la contestația nr. 266/01.08.2022, depusă de Iridex Group Salubrizare SRL, cu sediul în București, privind procedura de licitație deschisă, organizată pentru atribuirea contractului având ca obiect „Delegarea gestiunii activităților de colectare, transport și transfer a deșeurilor municipale în județul Constanța”, organizată de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ”Dobrogea”, în calitate de autoritate contractantă, cu sediul în Constanța.

Contestatarul a solicitat, în principal, obligarea autorității contractante la luarea măsurilor de remediere necesare, în conformitate cu cele ce vor fi precizate în decizia Consiliului și în subsidiar, obligarea autorității contractante ca, în măsura în care se constată că nu pot fi dispuse măsuri de remediere care să permită continuarea legală a procedurii de atribuire, să procedeze la anularea procedurii de atribuire dacă sunt întrunite condițiile prevăzute de Legea nr. 100/2016 în acest sens și suspendarea procedurii de atribuire până la soluționarea pe fond a contestației.

Cererea de suspendare formulată de Iridex Group Salubrizare SRL a fost respinsă, ca nefondată, prin încheierea nr. 2048/C9/1868/ 05.08.2022.
Cu toate acestea, Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a admis, în parte, contestația formulată de Iridex Group Salubrizare SRL, în contradictoriu cu Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Dobrogea, și obligă autoritatea contractantă la modificarea/completarea documentației de atribuire, cu respectarea celor din motivare și a dispozițiilor legale aplicabile, în termen de 20 zile de la primirea deciziei.

În cadrul aceluiași termen, modificările/completările efectuate vor fi aduse la cunoștința operatorilor economici prin publicarea lor în SEAP.
Prezenta decizie este obligatorie pentru părți.

Împotriva deciziei se poate formula plângere, în termen de 10 zile de la comunicare pentru părţile cauzei, respectiv de la data luării la cunoştinţă de către alte persoane vătămate, conform art. 29 din Legea nr. 101/2016.
 
Context:


Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Dobrogea” (ADI Dobrogea) a lansat licitația publică deschisă privind delegarea gestiunii serviciului de salubrizare pentru activitățile de colectare, transport și transfer al deșeurilor din Județul Constanța, în conformitate cu Proiectul Sistem de Management Integrat al Deșeurilor în Constanța.

Obiectul contractului de delegare a gestiunii constă în dreptul și obligația operatorului de a presta serviciul de salubrizare, potrivit obiectivelor și standardelor de calitate stabilite de ADI Dobrogea prin Documentația de atribuire, respectiv activitățile de colectare, transport și transfer al deșeurilor din județul Constanța, inclusiv a celor cinci fracții colectate separat: hârtie-carton, plastic-metal, sticlă, rezidual și biodegradabil.
Procedura de licitație este împărțită pe trei loturi, aferente celor trei zone de colectare din județul Constanța:

Zona 1: Municipiul Constanța, orașele Murfatlar și Ovidiu, comunele: Fântânele, Grădina, Istria, Lumina, Mihai Viteau,Târgușor, Valu lui Traian, Săcele, Corbu;

Zona2 : Orașele Negru Vodă, Techirghiol și Eforie, comunele: Amzacea, Bărăganu, Cerchezu, Chirnogeni, Comana, Cumpăna, Mereni, Pecineaga, Topraisar, Tuzla;

Zona 3: Municipiul Medgidia, orașul Hârșova, comunele: Adamclisi, Aliman, Băneasa, Castelu, Ciocârlia, Cobadin, Cuza-Vodă, Ciobanu, Crucea, Deleni, Dobromir, Dumbrăveni, Gârliciu, Ghindărești, Horia, Independența, Ion Corvin, Lipnița, Mircea-Vodă, Nicolae Bălcescu, Ostrov, Oltina, Peștera, Pantelimon, Rasova, Saligny, Siliștea, Tortoman, Topalu, Vulturu.

Valoarea totală estimată a contractelor este de 129.142.856 lei.

Durata contractelor este de 5 ani.

Data limită de depunere a ofertelor a fost 05.09.2022, ora 12.00.

Potrivit portalului Asociației, președintele acesteia este Victor-Gheorghe Manea, consilier al președintelui CJC, Mihai Lupu.
Consiliul director este format din: viceprimar Medgidia - Niculae Păun, primar Constanța - Vergil Chițac, primar Eforie Robert Nicolae Șerban și Ionela-Marilena Zota - Valu lui Traian.
 
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Lotul 7 al licitației de delegare a transportului de călători în județul Constanța a fost contestată la CNSC. Ce decizii au fost dictate?


 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Firme Constanța Decizii ale Adunării Generale a Acţionarilor Mamaia SA!

28 Mar 2024 299

MAEParticiparea secretarului de stat Ana Tinca la conferința „Schimbarea dinamicii în regiunea extinsă a Mării Negre”

21 Mar 2024 276

Administrația Fondului Imobiliar SRL scoate la licitație serviciile de curățenie în spațiile administrate. Contractul se ridică la peste 170.000 de euro fără TVA

19 Mar 2024 544

Acţionarii Model Constanța SA decid vânzarea unui teren situat la intrarea în zona peninsulară a municipiului Constanţa

18 Mar 2024 545

Decizii CNSC Licitația pentru achiziția de materiale sanitare organizată de Spitalul de Boli Infecțioase, contestată

16 Mar 2024 492

Convocare AGA Litoral SA Se aprobă oferta de cumpărare a unui teren intravilan şi a unei construcții situate în Mamaia, zona Club Castel

16 Mar 2024 531

Licitații publice Contract de peste 16 milioane de euro. Consiliul Județean Constanța a lansat o nouă licitație pentru lotul 3 de transport județean!

11 Mar 2024 916

Achiziția pentru atribuirea contractului pentru pază și protecție în cadrul Direcției de Sănătate Publică a județului Constanța din nou contestată la CNSC! (DOCUMENT)

10 Mar 2024 586

Raport de activitate 2023 Care au fost cele mai grave situații în care Avocatul Poporului, Biroul Teritorial Constanța s-a autosesizat?! Ce recomandări s-au formulat?

07 Mar 2024 624

Achiziția pentru echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale pentru Spitalul de Boli Infecțioase a fost contestată. Ce verdict a primit General Electric Medical Systems România SRL?

02 Mar 2024 674

Licitația pentru cadastrarea unor bunuri ce aparțin domeniului public și privat al județului Constanța a fost contestată. Ce decizii a dictat CNSC?

01 Mar 2024 542

În ședința de Consiliu Local se aprobă bugetul pentru 2024 Mandatele administratorilor de la Termocentrale Constanța au fost prelungite!

28 Feb 2024 588

Ce i-au transmis membrii TNL Constanța, primarului municipiului Constanța, Vergil Chițac

25 Feb 2024 939

Poliția Locală a cerut punerea în siguranță Lucrarea de artă decorativă amplasată pe peretele sudic al fostei piscinei olimpice a hotelului Parc din Mamaia a fost distrusă! (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Feb 2024 2096

Investigate anul trecut de Consiliul Concurenței Asfalt Dobrogea și Autoprima Serv din Constanța s-au luptat pentru contractul de reabilitare străzi în orașul Murfatlar. Cui a dat dreptate CNSC?

21 Feb 2024 817