Delegația companiei naționale KazMunayGas din Kazahstan în vizită oficială la Constanța (galerie foto)

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, împreună cu Prefectul Județului Constanța, Silviu Iulian Coșa și Administratorul Public al Județului, Gabriel Monea, au primit astăzi vizita oficială a unei delegații a companiei naționale KazMunayGas din Kazahstan.

Delegația companiei kazace a fost condusă de Daniyar Berlibayev, Președinte al Consiliului de Administrație al Grupului KMG International și Azamat Zhangulov, Directorul General neexecutiv al Consiliului de Administrație. Din aceasta au făcut parte și Beimbet Shayakhmetov, Director General Executiv al Grupului, Iskander Abdibaitov, Chief Officer Dezvoltare Corporativă, Felix Crudu-Teșloveanu,  Director General al Rompetrol Rafinărie și Cristian Darie, Corporate Affairs Manager.

Reprezentanții companiei naționale de petrol și gaze din Kazahstan s-au deplasat în România, în contextul recentului incident care a avut loc la Rafinăria Petromidia. În cadrul întrevederii, au fost prezentate măsurile luate de compania națională, imediat după incident, pentru a minimiza consecințele negative ale acestuia precum și cele avute în vedere pentru a preveni repetarea unor astfel de evenimente nedorite în viitor.

“Scopul vizitei noastre este acela de a ne arăta sprjinul față de angajații noștri și de a-i asigura că nu au motive de îngrijorare pe viitor. După cum bine știți noi suntem unul din cei mai mari investitori din România și ne dorim să aducem doar beneficii zonei în care ne desfășurăm activitatea. Vrem să vă asigurăm, în calitatea dumneavoastră de reprezentanți ai Statului român, că  există o implicare totală din partea  noastră și bineînțeles ne dorim repunerea în funcțiune a capacităților de producție, cât mai repede și în condiții de siguranță. Cu prioritate, oferim tot sprijinul familiilor colegilor răniți, depunând toate eforturile pentru a le asigura recuperarea cât mai rapidă. Din păcate, pierderea unui membru al echipei noastre nu poate fi prin nimic compensată. Vom oferi tot sprijinul moral și financiar familiei colegului nostru decedat” – a declarat Daniyar Berlibayev, Președintele Consiliului de Administrație al Grupului KMG International.

În timpul întrevederii, Președintele CJC, Mihai Lupu a cerut partenerilor de dialog o informare lunară la nivelul județului Constanța, privind principalii indicatori de poluare, pentru ca toți locuitorii județului să știe clar că Rafinăria Petromidia nu reprezintă un factor poluant.

“Siguranța cetățenilor din județul Constanța este pentru mine mai presus de orice. Trebuie să facem tot ce putem pentru ca pe viitor să evităm astfel de incidente. Există o îngrijorare manifestată de cetățeni, atât din punct de vedere al posibilității repetării unui astfel de eveniment nefericit, cât și despre o eventuală poluare a zonei. Am lucrat în domeniul petrolier mai bine de 20 de ani și vă spun că indiferent de tehnologie, nimeni nu poate să prevadă asemenea incidente. Controalele la instalațiile platformei petroliere se fac cu rigurozitate, însă riscurile acestea există peste tot în această industrie. Este foarte important să primim de la dumneavoastră, lunar, buletine de analize ale indicatorilor de poluare pentru a le putea transmite cetățenilor județului Constanța și, în felul acesta, să arătăm și să îi asigurăm pe oameni, că rafinăria nu reprezintă un factor poluant și nici un pericol pentru siguranța acestora. Apreciez eforturile și implicarea companiei dumneavoastră în susținerea instituției noastre medicale, Spitalul Clinc Județean de Urgență Sf. Apostol Andrei Constanța. Împreună cu toți factorii implicați vom face tot ce putem pentru ca asemenea incidente să nu se mai repete” – Mihai Lupu, Președintele Consiliulu Județean Constanța.
 


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța Carambol rutier pe strada Moldovei. O persoană este rănită

04 Jul 2022 327

Județul Constanța Liceul Tehnologic „Dobrogea" Castelu face angajări. Ce post este vacant

04 Jul 2022 182

O persoană rănită, în urma unui accident rutier produs azi-noapte în municipiul Constanța

04 Jul 2022 396

Condamnat cu executare în primă instanţă! Curtea de Apel, anunţ important în cazul lui Valentin Vrabie, primarul din Medgidia!

04 Jul 2022 1039

Licitaţii Două maşini ale Clubului de Rugby Farul Constanța, date aproape degeaba (DOCUMENT)

04 Jul 2022 350

Declaraţii de avere Saveta Bălan, şef District Secţia de Drumuri Naţionale Slobozia, un teren, o casă şi o maşină (DOCUMENTE)

04 Jul 2022 173

Tânărul care în noiembrie 2021 a amenințat pe Facebook un polițist de la Secţia 5, arestat într-un alt dosar

04 Jul 2022 478

13 ani de închisoare pentru un bărbat de lângă Mangalia. Este acuzat că a violat patru băieți și a agresat sexual un altul

04 Jul 2022 788

Ce investiție realizează Primăria 23 August în zona turistică

04 Jul 2022 334

Investiție la Crucea! Undă verde de la Mediu pentru ridicarea unor corpuri la Mânăstirea Sfânta Cruce

04 Jul 2022 424

Primarul și ANL-urile din Constanța! Când se judecă procesul

04 Jul 2022 443

Afaceriști pentru STS Constanța! Cine a mai avut contracte la mal de mare. În joc sunt peste 3,7 milioane de euro

04 Jul 2022 572

Sondaj de opinie Urcă Farul Constanța în clasament în sezonul 2022/2023 al Superligii, față de ediția trecută? Ce cred respondenții

04 Jul 2022 490

CS Farul Constanța, 40 de medalii la Campionatul Național de Navomodelism (GALERIE FOTO)

04 Jul 2022 488

Constanța. La 32 de ani, atacantul Vlad Rusu a agățat ghetele în cui „Îi mulțumesc fotbalului pentru tot ce mi-a oferit“ (GALERIE FOTO)

04 Jul 2022 1376