Delegația companiei naționale KazMunayGas din Kazahstan în vizită oficială la Constanța (galerie foto)

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, împreună cu Prefectul Județului Constanța, Silviu Iulian Coșa și Administratorul Public al Județului, Gabriel Monea, au primit astăzi vizita oficială a unei delegații a companiei naționale KazMunayGas din Kazahstan.

Delegația companiei kazace a fost condusă de Daniyar Berlibayev, Președinte al Consiliului de Administrație al Grupului KMG International și Azamat Zhangulov, Directorul General neexecutiv al Consiliului de Administrație. Din aceasta au făcut parte și Beimbet Shayakhmetov, Director General Executiv al Grupului, Iskander Abdibaitov, Chief Officer Dezvoltare Corporativă, Felix Crudu-Teșloveanu,  Director General al Rompetrol Rafinărie și Cristian Darie, Corporate Affairs Manager.

Reprezentanții companiei naționale de petrol și gaze din Kazahstan s-au deplasat în România, în contextul recentului incident care a avut loc la Rafinăria Petromidia. În cadrul întrevederii, au fost prezentate măsurile luate de compania națională, imediat după incident, pentru a minimiza consecințele negative ale acestuia precum și cele avute în vedere pentru a preveni repetarea unor astfel de evenimente nedorite în viitor.

“Scopul vizitei noastre este acela de a ne arăta sprjinul față de angajații noștri și de a-i asigura că nu au motive de îngrijorare pe viitor. După cum bine știți noi suntem unul din cei mai mari investitori din România și ne dorim să aducem doar beneficii zonei în care ne desfășurăm activitatea. Vrem să vă asigurăm, în calitatea dumneavoastră de reprezentanți ai Statului român, că  există o implicare totală din partea  noastră și bineînțeles ne dorim repunerea în funcțiune a capacităților de producție, cât mai repede și în condiții de siguranță. Cu prioritate, oferim tot sprijinul familiilor colegilor răniți, depunând toate eforturile pentru a le asigura recuperarea cât mai rapidă. Din păcate, pierderea unui membru al echipei noastre nu poate fi prin nimic compensată. Vom oferi tot sprijinul moral și financiar familiei colegului nostru decedat” – a declarat Daniyar Berlibayev, Președintele Consiliului de Administrație al Grupului KMG International.

În timpul întrevederii, Președintele CJC, Mihai Lupu a cerut partenerilor de dialog o informare lunară la nivelul județului Constanța, privind principalii indicatori de poluare, pentru ca toți locuitorii județului să știe clar că Rafinăria Petromidia nu reprezintă un factor poluant.

“Siguranța cetățenilor din județul Constanța este pentru mine mai presus de orice. Trebuie să facem tot ce putem pentru ca pe viitor să evităm astfel de incidente. Există o îngrijorare manifestată de cetățeni, atât din punct de vedere al posibilității repetării unui astfel de eveniment nefericit, cât și despre o eventuală poluare a zonei. Am lucrat în domeniul petrolier mai bine de 20 de ani și vă spun că indiferent de tehnologie, nimeni nu poate să prevadă asemenea incidente. Controalele la instalațiile platformei petroliere se fac cu rigurozitate, însă riscurile acestea există peste tot în această industrie. Este foarte important să primim de la dumneavoastră, lunar, buletine de analize ale indicatorilor de poluare pentru a le putea transmite cetățenilor județului Constanța și, în felul acesta, să arătăm și să îi asigurăm pe oameni, că rafinăria nu reprezintă un factor poluant și nici un pericol pentru siguranța acestora. Apreciez eforturile și implicarea companiei dumneavoastră în susținerea instituției noastre medicale, Spitalul Clinc Județean de Urgență Sf. Apostol Andrei Constanța. Împreună cu toți factorii implicați vom face tot ce putem pentru ca asemenea incidente să nu se mai repete” – Mihai Lupu, Președintele Consiliulu Județean Constanța.
 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cum va fi vremea în zilele următoare, în Dobrogea?

25 Apr 2024 226

Baschet CSM Constanța a cedat dramatic în primul meci cu BC CSU Sibiu

25 Apr 2024 298

Reguli de circulație, jocuri și desene la Constanța. Întâlnire între polițiști și copii (FOTO)

25 Apr 2024 217

Știri Constanța Un bărbat a ajuns în Penitenciarul Poarta Albă. Motivul pentru care va petrece șase luni după gratii

25 Apr 2024 313

Din Coreea de Sud, la Constanța. Klaus Iohannis a aterizat pe Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu

25 Apr 2024 510

Știri Constanța Trei copii au plecat de acasă, noaptea. Mama minorilor a fost sancționată

25 Apr 2024 368

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa face angajări!

25 Apr 2024 372

Știri Constanța „Un patruped maltratat...așa a fost sesizarea“. Proprietarul, reținut (FOTO)

25 Apr 2024 373

Firme Constanța Un nou administrator în cadrul Medical See SRL

25 Apr 2024 312

Evenimente de neratat în acest weekend, la Constanța!

25 Apr 2024 578

Firme Constanța Gammadyne PVC Fabrik SRL își deschide un nou punct de lucru

25 Apr 2024 304

Termoficare Constanța SRL anagajează. Ești interesat?

25 Apr 2024 423

Ședință interinstituțională pentru siguranța școlară în județul Constanța

25 Apr 2024 364

Undă verde de la Municipalitate Imobilul ridicat de Primavera Campus SRL în municipiul Constanța, în zona Campusul Universitar, va fi modificat

25 Apr 2024 244

Ședința CLM Negocierile s-au încheiat. Cât va plăti în următorii trei ani Primăria Constanța pentru spațiile utilizate în City Park Mall? (DOCUMENT)

25 Apr 2024 305