Delegația companiei naționale KazMunayGas din Kazahstan în vizită oficială la Constanța (galerie foto)

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, împreună cu Prefectul Județului Constanța, Silviu Iulian Coșa și Administratorul Public al Județului, Gabriel Monea, au primit astăzi vizita oficială a unei delegații a companiei naționale KazMunayGas din Kazahstan.

Delegația companiei kazace a fost condusă de Daniyar Berlibayev, Președinte al Consiliului de Administrație al Grupului KMG International și Azamat Zhangulov, Directorul General neexecutiv al Consiliului de Administrație. Din aceasta au făcut parte și Beimbet Shayakhmetov, Director General Executiv al Grupului, Iskander Abdibaitov, Chief Officer Dezvoltare Corporativă, Felix Crudu-Teșloveanu,  Director General al Rompetrol Rafinărie și Cristian Darie, Corporate Affairs Manager.

Reprezentanții companiei naționale de petrol și gaze din Kazahstan s-au deplasat în România, în contextul recentului incident care a avut loc la Rafinăria Petromidia. În cadrul întrevederii, au fost prezentate măsurile luate de compania națională, imediat după incident, pentru a minimiza consecințele negative ale acestuia precum și cele avute în vedere pentru a preveni repetarea unor astfel de evenimente nedorite în viitor.

“Scopul vizitei noastre este acela de a ne arăta sprjinul față de angajații noștri și de a-i asigura că nu au motive de îngrijorare pe viitor. După cum bine știți noi suntem unul din cei mai mari investitori din România și ne dorim să aducem doar beneficii zonei în care ne desfășurăm activitatea. Vrem să vă asigurăm, în calitatea dumneavoastră de reprezentanți ai Statului român, că  există o implicare totală din partea  noastră și bineînțeles ne dorim repunerea în funcțiune a capacităților de producție, cât mai repede și în condiții de siguranță. Cu prioritate, oferim tot sprijinul familiilor colegilor răniți, depunând toate eforturile pentru a le asigura recuperarea cât mai rapidă. Din păcate, pierderea unui membru al echipei noastre nu poate fi prin nimic compensată. Vom oferi tot sprijinul moral și financiar familiei colegului nostru decedat” – a declarat Daniyar Berlibayev, Președintele Consiliului de Administrație al Grupului KMG International.

În timpul întrevederii, Președintele CJC, Mihai Lupu a cerut partenerilor de dialog o informare lunară la nivelul județului Constanța, privind principalii indicatori de poluare, pentru ca toți locuitorii județului să știe clar că Rafinăria Petromidia nu reprezintă un factor poluant.

“Siguranța cetățenilor din județul Constanța este pentru mine mai presus de orice. Trebuie să facem tot ce putem pentru ca pe viitor să evităm astfel de incidente. Există o îngrijorare manifestată de cetățeni, atât din punct de vedere al posibilității repetării unui astfel de eveniment nefericit, cât și despre o eventuală poluare a zonei. Am lucrat în domeniul petrolier mai bine de 20 de ani și vă spun că indiferent de tehnologie, nimeni nu poate să prevadă asemenea incidente. Controalele la instalațiile platformei petroliere se fac cu rigurozitate, însă riscurile acestea există peste tot în această industrie. Este foarte important să primim de la dumneavoastră, lunar, buletine de analize ale indicatorilor de poluare pentru a le putea transmite cetățenilor județului Constanța și, în felul acesta, să arătăm și să îi asigurăm pe oameni, că rafinăria nu reprezintă un factor poluant și nici un pericol pentru siguranța acestora. Apreciez eforturile și implicarea companiei dumneavoastră în susținerea instituției noastre medicale, Spitalul Clinc Județean de Urgență Sf. Apostol Andrei Constanța. Împreună cu toți factorii implicați vom face tot ce putem pentru ca asemenea incidente să nu se mai repete” – Mihai Lupu, Președintele Consiliulu Județean Constanța.
 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Salvatorii din Constanța alături de copii, cu „iepurașul pompier”

19 Apr 2024 42

Este necesară o vechime de 6 ani și 6 luni Ce post scoate la concurs Universitatea „Ovidius” Constanța

19 Apr 2024 100

Surse - percheziții informatice Vasile Iliuță, președintele CJ Călărași, a ajuns la DNA Constanța!

19 Apr 2024 218

„Poezii fără apus” Lansare de carte la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța

19 Apr 2024 121

Noi procurori la DNA Constanța, în locul lui Andrei Bodean și Constantin Conortos! Ciprian Bodu, Vasile Abagiu, și Dan Haralambie, rămân pe poziții

19 Apr 2024 172

Înotătorii de la CSM Constanța adună medalii la Campionatul Național (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 147

RAJA Constanța Atenție, se oprește apa în Lazu, Agigea și Eforie Nord!

19 Apr 2024 156

Atenție, constănțeni! În perioada următoare se vor verifica toate cele 63 de sirene de alarmare publică din Constanța

19 Apr 2024 187

CSM Constanța Boxerul Alexandru Buleu a debutat cu dreptul la Campionatul European (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 171

Termoficare Constanța Revine apa caldă în municipiu!

19 Apr 2024 232

Primăria Constanța Întâlnire de lucru la Direcția Generală de Asistență Socială. Iată despre ce s-a discutat

19 Apr 2024 216

„Tradiții pascale la români. Încondeierea ouălor”, la Muzeul de Artă Populară Constanța

19 Apr 2024 196

Cluburile din Constanța își așteaptă petrecăreții la evenimente unice

19 Apr 2024 230

CNIAR Atenție, șoferi! Trafic cu restricții pe autostrada A2 București - Constanța în perioada următoare

19 Apr 2024 227

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea a doua - ziua 11. 19 aprilie 2024. Mercur retrograd, luna creștere, variații termice masive

19 Apr 2024 222