Delegaţia turcă a fost întâmpinată de primarul Anca Belu. Radu Mazăre a „programat“ întâlnirea mai târziu (galerie foto)

Oaspeţi de seamă la Mihail Kogălniceanu. Primarul Anca Belu a fost, vineri, gazda unei delegaţii oficiale din Turcia. Doi dintre primarii oraşului Eskişehir (Turcia) au venit în România pentru a semna actul de înfrăţire a municipiului Constanţa cu sectorul Tepe Başi din oraşul turcesc. Eskişehir este o metropolă cu aproximativ 600.000 de locuitori, aflată în zona Anatoliei, în apropiere de capitala Ankara. Oraşul este cunoscut pentru numărul mare de etnici tătari care trăiesc acolo, mulţi dintre aceştia fiind originari chiar din Dobrogea.
 
Liderii administraţiei publice locale din comuna Mihail Kogălniceanu au fost primele persoane care i-au întâmpinat pe primarii veniţi de peste hotare la Constanţa. Ca o adevărată gazdă primitoare, Anca Belu i-a invitat în sala de protocol pe primarul din sectorul Odun Pazar, Kiazim Kurt, şi pe primarul sectorului Tepe Başi, Ahmet Ataci, dar şi pe unul dintre consilierii săi.

Primarul Ahmet Ataci - „Este pentru a doua oară când vin aici“

Edilul sectorului Tepe Başi din Eskişehir, Ahmet Ataci, a declarat, pentru ZIUA de Constanţa, că se bucură să vină în Constanţa pentru a doua oară. „Am auzit multe lucruri despre Constanţa, despre Mamaia. De fapt, este pentru a doua oară când vin aici. Ne bucurăm de semnarea actului de înfrăţire. De fapt, chiar în seara aceasta (n.r. vineri), ne vom întâlni cu primarul Radu Mazăre pentru a face oficială «înfrăţirea», pentru a semna documentul“, a precizat edilul Ahmet Ataci.
 
Şi primarul comunei Mihail Kogălniceanu, Anca Belu, s-a declarat încântată de vizita oficialilor turci. „Ne bucurăm să primim astfel de oaspeţi în comunitatea noastră. Trebuie să ştiţi că şi comuna noastră este înfrăţită cu o localitate din Turcia - Karamürsel. Iar înfrăţirea nu a fost una la întâmplare, localitatea noastră numindu-se în trecut, pentru o lungă perioadă de timp, Karamurat“, le-a explicat primarul Anca Belu celor doi oaspeţi veniţi de peste hotare. „La Mihail Kogălniceanu locuiesc foarte mulţi etnici turci şi tătari, deosebit de valoroşi pentru comunitatea acestei localităţi“, a precizat Anca Belu, şefa administraţiei locale.
 
Nu mai puţin important este faptul că, la Aeroportul Mihai Kogălniceanu, delegaţia din Republica Turcă a fost întâmpinată şi de reprezentanţi ai Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani din România (UDTTMR). De altfel, UDTTMR a fost cea care a prezentat, printr-o adresă, disponibilitatea şi dorinţa părţii turce de a semna un parteneriat cu Primăria Constanţa, înlesnind în acest fel înfrăţirea între cele două oraşe.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Mihai Kogălniceanu, județul Constanța, a semnat primul contract PNRR! Anunțul primarului Anca Belu

07 Jun 2022 1605

Pe prima poziţie la copii şi cadeţi CSC Mihail Kogălniceanu, locul trei în clasamentul general la Cupa României de Taekwondo WT (galerie foto)

18 Oct 2018 3613

19 medalii la categoriile A şi B CSC Mihail Kogălniceanu, locul întâi pe echipe la copii şi cadeţi, la Campionatul Naţional de Taekwondo (galerie foto)

25 Apr 2018 2643

Al optulea succes consecutiv! CSC Mihail Kogălniceanu a cucerit pentru a zecea oară Cupa României la Taekwondo WT (galerie foto)

22 Nov 2017 4113

Judeţul Constanţa, redutabil la Taekwondo WTF CSC Mihail Kogălniceanu a cucerit Cupa României pentru a şaptea oară la rând (galerie foto)

09 Nov 2016 5548

CSC Mihail Kogălniceanu a cucerit a şaptea Cupă a României la Taekwondo WTF (galerie foto)

28 Oct 2015 3582

Incendiu la o anexă a Primăriei Mihail Kogălniceanu Anca Belu - „Erau nişte registre ale fostului CAP. Urmau să fie distruse“ (galerie foto)

06 Jul 2015 2654

Străzile Unirii şi Mircea cel Bătrân, asfaltate Centrul de tineret de la Mihail Kogălniceanu, aproape gata (galerie foto)

19 May 2015 2145

Performanța sportivă, premiată la Mihail Kogălniceanu în vremea colindelor Daruri din suflet pentru elevii și înțelepții comunei (galerie foto)

18 Dec 2014 2454

Doina Carp a demisionat Anca Belu, primarul comunei Mihail Kogălniceanu, noul preşedinte al Organizaţiei de Femei a PNL Constanţa

05 Dec 2014 5161

La iniţiativa primarului Ancuţa Belu Primăria Mihail Kogălniceanu se pregăteşte de o nouă întâlnire cu Sfatul Bătrânilor

24 Nov 2014 2953

Motive de bucurie pentru una dintre doamnele de seamă ale judeţului Primarul Ancuţa Belu îşi sărbătoreşte ziua de naştere

28 Aug 2014 3074