Delfin prins în plasele pentru calcani pe Marea Neagră. Mamiferul a decedat (GALERIE FOTO)

Foto: Facebook/Institutul National de Cercetare-Dezvoltare Marina "Grigore Antipa" INCDMCea de-a doua expediție pentru observații la bord în cadrul proiectului PONTICET „Implementing ACCOBAMS best practices in post-mortem investigations on stranded and by-caught cetaceans from Romanian shore and ingested marine litter monitoring (PONTICCET)”, finanțat de ACCOBAMS, a avut loc pe 14 martie, anunță Institutul National de Cercetare-Dezvoltare Marina "Grigore Antipa" Constanța pe pagina de Facebook.

Din păcate, în timpul expediției, un afalin (Tursiops truncatus ponticus) a fost prins accidental în plasele pentru calcan.

„Exemplarul a fost transportat în laboratorul INCDM pentru prelevarea tractului gastrointestinal (TGI) și analiza deșeurilor din plastic ingerate. Deși pierderea vieții marine este regretabilă, sperăm că aceste date vor oferi informații valoroase și ne vor ajuta în eforturile noastre de a proteja cetaceele și de a minimiza impactul activității umane asupra ecosistemelor marine“ - au mai precizat reprezentanții Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Marina "Grigore Antipa“ Constanța.


Coordonatorul proiectului este dr. Adrian Filimon. 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Delfin mort, observat în zona Digului de Nord din Portul Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

21 Jun 2023 1650

Delfin adus de valuri pe plaja din Eforie Nord (GALERIE FOTO+VIDEO)

08 Aug 2022 1852