Delta Dunării, frumoasă în orice anotimp Culori de toamnă în Pădurea Letea

  • Înconjurat de apă, grindul este o insulă întinsă, cu fața aproape netedă, cu puține locuri unde altitudinea trece de 3 metri, imagini puteți vedea în secțiunea Galerie Foto.
Delta Dunării este frumoasă în orice anotimp. Culori de toamnă înfrumusețează peisajul în Pădurea Letea.

Imaginile sunt surprinse în timpul acțiunilor de monitorizare realizate de inspectorii ecologi din zonă.

Letea este un grind fluvio-marin în Delta Dunării – între brațele Chilia și Sulina – , aproape de mare, pe care s-au întemeiat așezări mărunte și sate mai mari: C.A. Rosetti, Cardon, Letea, Periprava și Sfiștofca.La pădurea Letea se ajungea de la Sulina, pe două căi: cu lotca, pe la Călșa, până la satul Letea, sau pe lângă litoral, drum vecinal de nisip, având de o parte marea, de alta bălțile, prin Cardon, până la satul C.A. Rosetti și la Letea.

Înconjurat de apă, grindul este o insulă întinsă, cu fața aproape netedă, cu puține locuri unde altitudinea trece de 3 metri. Este uscatul cu cea mai mare întindere dintre toate ”insulele” din Deltă, format din dune fluvio-marine de nisip, pe care se află pădurea Letea (700 ha), o fascinantă rezervație naturală ce merită a fi vizitată.

Sursa foto: Facebook/ ARBDD
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ziua Rezervației Biosferei Delta Dunării, marcată la 01 septembrie. Cum s-a făcut recunoașterea valorii universale a Deltei Dunării

31 Aug 2021 1436

ARBDD Noi proceduri de eliberare/vizare a permiselor de pescuit familial/comercial

12 Jan 2021 1614

Căprioare eliberate pe insula Ermakov din Rezervația Biosferei Dunării din Ucraina (video)

11 Dec 2020 1965