Depunere de jurământ pe timp de pandemie. Vergil Chițac, învestit în funcție. Se constituie CLM Constanța (live)

  • Primarul ales al municipiului Constanța, Vergil Chițac este învestit în funcția de primar, astăzi, 29 octombrie, de la ora 16.00.
  • În secțiunile „Galerie foto“ și „Video“ puteți urmări imagini de la eveniment.

UPDATE 10

A luat cuvântul premierul Ludovic Orban.

Îl felicit pe domnul Chițac pentru alegerea în funcția de primar dar și pe constănțenii care l-au votat. Sunt convins că se va petrece o schimbare în bine, a municipului Constanța. În ceea ce mă privește, sunt prezent aici să garantez susținerea noii administrații pentru Constanța!, a precizat Orban.

Premierul susține că Guvernul sau va fi un partener al administrației locale de la Constanța și nu numai, și va susține programele de dezvoltare, proiecte precum drumul expres Constanța -Tulcea, drumul expres Constanța - Mangalia. Sunt doar două exemple date de premierul Ludovic Orban.

Premierul spune că a prevăzut și 6 milioane de euro în buget pentru reconstrucția sistemului de irigații, inclusiv în județul Constanța, grav afectat de secetă. Legătură dintre Portul Constanța pe rutier, feroviar și fluvial cu Uniunea Europeană este de asemenea în atenția Guvernului.


UPDATE 9

Urmează depunerea jurământului a primarului ales, Vergil Chițac. Acesta ține un scurt discurs.

Am știut ca vom câștiga, că schimbarea nu mai poate fi amânată nicio secundă. Schimbarea o voi construi împreună cu colegii liberali și dar și cu constănțenii, cu umilință. Vreau sa facem din orașul nostru un oraș mai bun și să mă lupt onorabil, în fiecare zi. Fiecare cetățean al Constanței, fiecare afacere, ONG, vor avea un loc la masa orașului nostru. Exista un nivel uriaș de așteptare la nivelul cetățenilor. Va trebui să înțelegem că efectele nefaste ale guvernării PSD nu pot fi șterse dintr-o dată.

Chițac îi mulțumeste pentru prezență lui Ludovic Orban și îi cere să aibă grija de Constanța, prin fondurile pe care le va aloca în următoarea perioadă pentru dezvoltare.

Constanța merită să fie un loc mai bun pentru constănțeni, pentru români. Sunt onorat că voi conduce Constanța în următorii 4 ani, mai spune Chițac.


UPDATE 8

A ajuns și premierul Ludovic Orban.

UPDATE 7


În ordine alfabetica, aleșii locali depun jurământul.


Aleșii locali care vor alcătui Consiliul Local Municipal Constanța în mandatul 2020-2024 sunt următorii: LIberalii, Ionuţ Rusu, Adriana Câmpeanu, Adriana Arghirescu, Costin Avătavului, Mihaela Andrei, Cristian Omocea, Alexandru Nazaru, Stere Hira, Teodor Popa, Daniel Tatu. Reprezentanții USR PLUS:  Dumitru Caragheorghe, Romeo Stavăr-Vergea, Florin Cocargeanu, Mirela Garip, Mihai Ochiuleț, Iulian Călin, Cătălin Iacob, Cristiana Popescu, Cerasela Badea, și social democrații: Costin-Ioan Răsăuțeanu, Irinela Nicolae, Perodin Dede, Liviu Merdinian, Ioana-Claudia Dobre, Cristian Tincu, Marian-Octavian Șerbănescu și Cristian Mihailescu.


UPDATE 6

Se dă citire hotărârii judecătorești prin care aleșii locali au fost validați în mandat.

UPDATE 5

Cel mai în vârstă ales local este Dede Perodin. El conduce această ședință împreună cu Costin Avatafului.

UPDATE 4

Lipsesc doi consilieri locali de la ședința de constituire. Aceștia urmează să fie validați, sunt supleanți. Romeo Stavăr Vergea este bolnav, iar Cristian Mihăilescu de la PSD urmează să fie validat de Instanță, după demisia din PSD a lui Valentin Pârvulescu.

UPDATE 3

Se intonează imnul de stat  „Deșteaptă-te române!“  

UPDATE 2

 Începe sedinta de constituire a Consilului Local Municipal. Premierul nu a ajuns încă.

UPDATE 1

Se face accesul în sală a consilierilor care vor depune jurământul, cu reguli de distanțare socială potrivit legii.


De la 16.00 are loc învestirea primarului ales al municipiului Constanța, Vergil Chițac și constituirea Consiliului Local Municipal Constanța.
La eveniment participă Ludovic Orban, premierul României și președintele PNL.

Viitorul CLM va fi format din 10 consilieri locali de la PNL, 9 de la USR Plus și 8 de la PSD. La următoarea ședință urmează să fie desemnați din rândul aleșilor locali cei doi viceprimari ai municipiului Constanța. 

Ședința de investitură a fost convocată de prefectul, Silviu Coșa, care va fi și el prezent la ședință.

Din partea secretarului general al Primăriei Constanța participă Daniela Schell. 

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Vergil Chițac câștigă definitiv procesul deschis Fiscului, în urma unei amenzi civile aplicate de judecători Primarului Municipiului Constanța (MINUTA)

27 Mar 2024 452

Primarul Vergil Chițac „Au fost finalizate lucrările de reabilitare, modernizare și dotare a Corpului C3 de la Liceul Tehnologic Dimitrie Leonida din Constanța“ (VIDEO)

26 Mar 2024 554

Ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Ambasadei Republicii Franceze în România, în vizită la Primăria Constanța (GALERIE FOTO)

26 Mar 2024 479

Mesajul primarului Constanța, Vergil Chițac, de Ziua Națională a Greciei

25 Mar 2024 451

Primarul Vergil Chițac „Fiecare mesaj de susținere mă determină să continui să lupt pentru schimbarea la față a Constanței“

24 Mar 2024 682

Dosarul Retrocedărilor, recuperarea prejudiciilor! Primăria Constanța, demers de 4,5 milioane de dolari la Curtea Supremă

24 Mar 2024 615

Primarul Municipiului Constanța, Vergil Chițac „Amenajarea de noi locuri de parcare a fost o prioritate a mandatului meu“

23 Mar 2024 448

Primarul Vergil Chițac „Parcul de la Gară a fost și a rămas un simbol al orașului“ (VIDEO)

21 Mar 2024 692

Vergil Chițac și Florin Mitroi, validați în ședința BPN al PNL

21 Mar 2024 738

Primarul Constanței, la judecată cu Arhiepiscopia Tomisului, pentru desființarea lucrărilor de la o capelă din oraș. Clericii fac demersuri pentru intrarea în legalitate

21 Mar 2024 1379

Decizie de ultimă oră Viorela Mirabela Călin pierde procesul în fața primarului Vergil Chițac!

19 Mar 2024 549

Primarul municipiului Constanța „Lucrările de reabilitare a parcului de la Gară progresează“ (VIDEO)

18 Mar 2024 682

Vin alegerile, primarul nu se grăbește Recepția lucrărilor de mobilitate urbană din Constanța, un cartof fierbinte pentru administrația Chițac!

18 Mar 2024 1964

LIVE VIDEO+TEXT Vergil Chițac consideră că Florin Mitroi îl poate ajuta să câștige al doilea mandat la Primăria Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

17 Mar 2024 882

Vergil Chițac - „Candidez pentru al doilea mandat de primar al Municipiului Constanța“

15 Mar 2024 1044