Deputat în Consiliul Local al orașului-partener Odesa, în vizită la Constanța

foto: Primăria Constanța

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a primit-o luni, 16 mai, în vizită de lucru, pe Natalia Jukova, deputat în Consiliul Local al orașului-partener Odesa, Ucraina.

Au fost prezentate cu această ocazie măsurile de sprijin adoptate de către Primăria municipiului Constanța față de refugiații din Ucraina aflați temporar sau permanent pe raza municipiului Constanța, precum și măsurile de sprijin ale municipalității față de orașul-partener Odesa, în actualul context provocat de invazia militară rusă în Ucraina.

Conform Primăriei Constanța, primarul Vergil Chițac a prezentat, sintetic, principalele măsuri și inițiative ale municipalității privind sprijinul acordat refugiaților din Ucraina și orașului-partener Odesa.

Printre acestea se numără facilitarea funcționării Centrului de colectare a donațiilor efectuate în scopul sprijinirii refugiaților din Ucraina, Centru deschis la Pavilionul Expozițional (în acest sens, U.A.T. Municipiul Constanța a asigurat, prin Direcția Generală de Asistență Socială Constanța, colectarea ajutoarelor umanitare primite în scopul sprijinirii refugiaților din Ucraina – alimente neperisabile, haine, pături, perne, produse de igienă sau medicamente, atât de la persoane fizice cât și de la persoane juridice, ajutoare care ulterior au fost distribuite refugiaților din Ucraina). 

De asemenea, se are în vedere facilitarea deschiderii și funcționării, în Constanța, a unui Hub umanitar și logistic destinat colectării și managerierii, în colaborare cu partenerul desemnat în acest sens de către Primăria Odesa (Fundația Manifestul Păcii / Manifest Mira), a donațiilor și sprijinului umanitar internațional, național și local destinate municipiului Odesa. 

Totodată, a fost trimis un sprijin umanitar transmis de către Primăria municipiului Istanbul, Turcia, către municipiul Odesa prin intermediul municipalității Constanța (în acest sens, s-a realizat sprijin privind tranzitarea și transportul spre Odesa a sprijinului umanitar din partea Primăriei orașului Istanbul);

S-au intermediat alte inițiative de sprijin umanitar internațional destinate Primăriei municipiului Odesa și s-au alocat cu titlu gratuit la chirie a unor locuințe aflate în Campusul „Henri Coandă” pentru refugiații din Ucraina, prin intermediul Regiei Autonome „Exploatarea Domeniului Public și Privat” Constanța.

Potrivit sursei citate, o altă măsură a fost reprezentată de facilitarea derulării proiectului susținerii unor cursuri în limba ucraineană dedicate copiilor cu vârste între 3 și 14 ani, la Școala Gimnazială nr. 11 „Dr. Constantin Angelescu” din Constanța.

În viitorul apropiat, prin intermediul Fundației Pontica a municipalității, se vor pregăti mai multe inițiative de sprijin umanitar destinate, de pe o parte, refugiaților ucraineni din Constanța, pe de altă parte orașului-partener Odesa, printre care - colectarea de donații de la diferiți agenți economici reprezentați în municipiul Constanța (donații constând în produse de primă necesitate; în momentul de față, municipalitatea are în derulare inițiative de parteneriat cu mai mulți agenți economici din municipiu) și obținerea unui sprijin financiar internațional pentru orașul Odesa, intermediat de municipalitatea Constanța.


Primăria municipiului Constanța a sprijinit, de asemenea, inițiativa orașului-partener Odesa de a include centrul istoric al orașului pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

Natalia Jukova a mulțumit municipalițății pentru sprijinul acordat refugiaților din Ucraina sosiți în Constanța, precum și pentru sprijinul acordat orașului-partener Odesa, Ucraina, transmițând, în acest sens, recunoștința primarului municipiului Odesa, Ghennadi Truhanov, pentru solidaritatea cu Odesa și cu Ucraina manifestată în această perioadă, tragică pentru oraș și pentru întreaga țară.

Aceasta a înmânat primarului municipiului Constanța o scrisoare de mulțumire din partea omologului său din Odesa, în care Ghennadi Truhanov își exprimă recunoștința pentru solidaritatea și sprijinul față de Ucraina, față de orașul Odesa și față de locuitorii acestuia, mai precizează sursa citată. 

În cadrul întrevederii, a fost subliniat faptul că „prietenia adevărată nu cunoaște granițe”, iar primarul Ghennadi Truhanov îl invită pe omologul său din Constanța să viziteze orașul Odesa, pentru „a celebra împreună, în acest oraș minunat, victoria Ucrainei” în actualul război.  
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Condamnat cu executare în primă instanţă! Curtea de Apel, anunţ important în cazul lui Valentin Vrabie, primarul din Medgidia!

04 Jul 2022 595

Licitaţii Două maşini ale Clubului de Rugby Farul Constanța, date aproape degeaba (DOCUMENT)

04 Jul 2022 185

Declaraţii de avere Saveta Bălan, şef District Secţia de Drumuri Naţionale Slobozia, un teren, o casă şi o maşină (DOCUMENTE)

04 Jul 2022 110

Tânărul care în noiembrie 2021 a amenințat pe Facebook un polițist de la Secţia 5, arestat într-un alt dosar

04 Jul 2022 285

13 ani de închisoare pentru un bărbat de lângă Mangalia. Este acuzat că a violat patru băieți și a agresat sexual un altul

04 Jul 2022 159

Ce investiție realizează Primăria 23 August în zona turistică

04 Jul 2022 208

Investiție la Crucea! Undă verde de la Mediu pentru ridicarea unor corpuri la Mânăstirea Sfânta Cruce

04 Jul 2022 280

Primarul și ANL-urile din Constanța! Când se judecă procesul

04 Jul 2022 295

Afaceriști pentru STS Constanța! Cine a mai avut contracte la mal de mare. În joc sunt peste 3,7 milioane de euro

04 Jul 2022 332

Sondaj de opinie Urcă Farul Constanța în clasament în sezonul 2022/2023 al Superligii, față de ediția trecută? Ce cred respondenții

04 Jul 2022 339

CS Farul Constanța, 40 de medalii la Campionatul Național de Navomodelism (GALERIE FOTO)

04 Jul 2022 290

Constanța. La 32 de ani, atacantul Vlad Rusu a agățat ghetele în cui „Îi mulțumesc fotbalului pentru tot ce mi-a oferit“ (GALERIE FOTO)

04 Jul 2022 920

Din toamnă parcul din zona Far din Constanța intră în reparații. Sunt vizate aleile și zidurile de sprijin

04 Jul 2022 245

Uniforme noi pentru Poliția Locală a municipiului Constanța

04 Jul 2022 254

Primăria caută oferte pentru realizarea de documentații de urbanism pentru patru terenuri din Zona Peninsulară a municipiului Constanța

04 Jul 2022 326