Deputatul PMP de Constanţa, Florin Gheorghe „Victor Ponta se va enerva tare pentru că iniţiativele mele propun stoparea risipei banilor publici“

Deputatul Partidului Mişcarea Populară Florin Gheorghe şi-a anunţat, într-un comunicat de presă dat sâmbătă publicităţii, intenţia de a depune mai multe iniţiative legislative, până la finalul lunii iunie.

„De când a preluat Victor Ponta guvernarea, Parlamentul nu este decât remorca Guvernului. Majoritatea din jurul PSD nu face decât să aprobe obedientă şi inertă sutele de ordonanţe visate de Victor Ponta şi tehnoredactate de Dan Şova“, declară parlamentarul constănţean. Acesta mai consideră că iniţiativele depuse în interesul românilor nu sunt luate în considerare deoarece nu au fost scrise de Ponta. „Aşa s-a întâmplat şi cu unele iniţiative depuse de mine, care deşi au fost apreciate de societatea civilă, au fost respinse pe motiv că nu sunt de la PSD“, mai susţine deputatul PMP. Florin Gheorghe anunţă că, deşi a trecut prin aceste cazuri de refuz de câteva ori, are totuşi intenţia de a depune alte iniţiative în sensul modernizării statului român şi în scopul sprijinirii mediului de afaceri. Prima astfel de iniţiativă pe care deputatul doreşte să o aducă în atenţia premierului este propunerea modificării regimului redevenţelor din exploatarea resurselor naţionale din România. Astfel, Florin Gheorghe vrea prin această schimbare să fixeze „clar şi transparent algoritmul de calcul al nivelului redevenţelor, dar şi destinaţia precisă a acestora într-un fond naţional de investiţii, administrat public-privat, în scopul finanţării modernizării infrastructurii naţionale“. O altă iniţiativă a parlamentarului constănţean se referă la stimularea învăţământului profesional organizat de către companii. Prin această acţiune, Florin Gheorghe declară că angajatul poate fi remunerat de companie şi sprijinit fiscal pentru contribuţii de către statul român, în vederea obţinerii unei forme de calificare cerută pe piaţa muncii. De asemenea, deputatul PMP vrea să formuleze o iniţiativă care să modifice regimul achiziţiilor publice din România.

„în sensul creşterii graduale, pe baza unui calendar precis, a procentului achiziţiilor publice derulate în mod transparent prin licitaţiile electronice şi în vederea stimulării achiziţiilor de produse din spaţiul comunitar“, după cum declară acesta. „Anticipez încă de pe acum faptul că Victor Ponta se va enerva tare pentru că iniţiativele mele propun stoparea risipei banilor publici, însă, cu toate acestea, le voi depune în Parlament până cel târziu la finalul lunii iunie”, a mai declarat Florin Gheorghe, deputat PMP.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Stelian Ion, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru Primăria Constanța propune o administrație transparentă!

16 Apr 2024 373

ZIUA LIVE. Stelian Ion (ADU) „Tandemul pe care îl fac cu Bogdan Bola pentru Primărie înseamnă foarte mult. Și susținerea PMP-ului este importantă”! (VIDEO)

29 Mar 2024 736

ZIUA LIVE Președintele USR Constanța, Stelian Ion - „Și așa cum am gândit alianța, ea este formula cu care noi intenționăm să câștigăm primăria” (GALERIE FOTO+VIDEO)

29 Mar 2024 644

ZIUA LIVE De ce vrea Stelian Ion să-și ia revanșa în 2024!

28 Mar 2024 738

Alianța Dreptei Unite va fi pe buletinele de vot. Stelian Ion - „Încercarea PSD de a bloca Alianța Dreapta Unită a eșuat lamentabil”

19 Mar 2024 512

Robert Turcescu, fost parlamentar de Constanţa, coordonator la „Evenimentul Zilei“

20 Jan 2021 2126

Elena Băsescu candidează pentru un post de deputat la Constanța

16 Oct 2020 3297

Proiectul care permite vânarea cormoranului mare în România, adoptat de Senat

02 Dec 2019 1518

Theodor Paleologu (PMP) - „Candidez pentru o Românie respectată, educată, performantă. Am convingerea că România merită mai mult!“

08 Nov 2019 2935

Profil de candidat - Theodor Paleologu, candidat la alegerile prezidenţiale 2019 (document)

30 Sep 2019 3924

Rovana Plumb, expresia puterii politice de la Bucureşti Robert Turcescu (PMP) - „A ajuns comisar european. Europo, te-ai scos!“

10 Sep 2019 2379

Deputatul PMP Robert Turcescu - „Dosarul Mineriadei din iunie 1990, cu Ion Iliescu inculpat, considerat NUL. Csf? Ncsf…“

09 May 2019 2426

Robert Turcescu (PMP) - „Deși întrebările de la referendum nu sună foarte emoțional, miza este dincolo de aceste întrebări, este aceea de a pune încă o stavilă atacurilor PSD-ALDE asupra justiției și nu numai!“ (video)

26 Apr 2019 6083

Colegiul Național al Partidului Mișcarea Populară a aprobat lista completă pentru alegerile europarlamentare

26 Mar 2019 2097

Robert Turcescu a tras-o la răspundere pe şefa Editurii Didactice şi Pedagogice - „Aţi făcut un experiment pe minţile copiilor noştri!“

14 Sep 2018 2317