Descoperă cele mai populare locuri de pescuit din județul Constanța



În județul Constanța există locuri excelente de pescuit – bălți de apă sărată și apă dulce – care reprezintă destinații atractive pentru pescari, indiferent de vârstă și experiență. Dacă vă interesează să aflați câteva locuri de pescuit din această zonă, v-am pregătit o listă cu cele mai populare dintre ele, unde cu siguranță veți fi încântați să vă petreceți cel puțin 1-2 zile de weekend.

Cele mai populare locuri pentru pescuit din apropiere de Constanța sunt:
  • Taşaul, Tibrinu, Domeasa, Razelm, Sinoe, Conacu
  • Sibioara, Siutghiol, Hagieni, Zarguzon
  • 23 August, Saraiu, Ciobanu
  • Canalul Dunăre-Marea Neagră
  • Marea Neagră.

Lacul Razelm


Acesta este unul din locurile preferate ale pescarilor care iubesc Delta Dunării și care merg deseori aici. Un concediu în această zonă, pentru a pescui pe malul lacului vara, este o alegere excelentă având în vedere peisajul cu adevărat excepțional creat și de păsări – lebede și pelicani.

Canalul Dunăre-Marea Neagră

Mulți români sunt încântați de pescuitul sportiv și de agrement pe Canalul Dunăre-Marea Neagră. Acesta este un punct fierbinte pentru numeroase specii de pești, mai ales crap, plătică, caras, ciortan, etc. Pescarii consideră Canalul Dunăre-Marea Neagră o destinație fantastică de weekend, pentru pescuit și relaxare în natură.

Balta Saraiu

Situată în apropierea Canalului Dunăre-Marea Neagră, balta Saraiu este o bijuterie în județul Constanța. Se poate ajunge destul de ușor de la Hârșova, mergând spre Tulcea. Pescarii pot prinde aici roșioară, crap, fitofag, oblete, babușcă, caras, biban. Unii au pescuit capturi mari: cteno de 5-12 kg sau crap de peste 6 kg.

Pescuitul pe lacul Siutghiol


Acest lac Siutghiol este impresionant, se află la marginea Constanței, în stațiunea Mamaia. Cele mai populare specii de pești din lacul Siutghiol sunt: crap, biban, roșioară, plătică, babușcă, caras, etc. De obicei, pescarii care vin în timpul liber aici, se laudă cu specii mari de crap și caras.

Balta de pescuit Zarguzon

Acest loc de pescuit este de asemenea o încântare pentru pescarii care sunt în căutare de liniște și specii de pești precum: crap, caras, roșioară, babușcă, biban, fitofag. Balta Zarguzon se află în apropiere de localitatea Techirghiol și Movilița.

Balta Hagieni

La Hagieni, cei pasionați de pescuitul recreativ pot prinde crap, babușcă, roșioară, biban, ten, caras. Balta Hagieni se află destul de aproape de Canalul Dunăre-Marea Neagră, în apropierea localității Olimp.

Balta Sibioara

Situată la 30 km de Constanța, între localitățile Sibioara și Piatra, balta Sibioara este renumită pentru pescuitul de crap și caras. Are o adâncime destul de mică, în jur de 1,5 m și fundul mâlos.

Pescuitul la Marea Neagră


Cu siguranță pescuitul la Marea Neagră este în topul locurilor considerate ca fiind cele mai populare pentru cei care adoră acest hobby. În apa sărată ei pot prinde o mare varietate de specii de pești: hamsii, guvizi, stavrizi, macrou, crap, hering, morun, pălămidă, lufar, chefal, scrumbie de mare, zărgan, macro și altele. Pescarii pot fi observați dis-de-dimineață cum pleacă în largul mării cu bărcile lor colorate, iar apoi, mai târziu, se întorc cu peștele proaspăt prins, în plase.
Unii pescari, care vor de fiecare dată să aibă succes la prins capturi mari, folosesc și sonare de pescuit Lowrance, care sunt perfecte pentru pescuitul la mare, dar și pe lac, râu sau baltă. După cum se știe, și cei mai experimentați pescari din țara noastră pot avea zile în care nu prind pești deloc. Avantajul acestui dispozitiv este că poate localiza peștii care înoată sub barcă, sau chiar la aproximativ 20-30 m în jurul acesteia.
Cu un sonar de pescuit bun, pescarii își dau seama de adâncimea apei, de temperatura ei și structura grundului, dacă sunt denivelări sau pietre în apa lacului.
Cei care vor să aibă parte de relaxare, merită să vină în aceste zone pentru pescuit, mai ales la Marea Neagră. Rețineți, pe de altă parte, că, dacă sunteți în căutarea unei vacanțe de neuitat, este indicat să aveți o ambarcațiune pentru a vă plimba ore în șir pe apă.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.