Desfăşurare de forţe la Rafinăria Rompetrol. Au fost plantaţi peste 200 de tei! (galerie foto+video)

Aproape 500 de puieţi de tei au fost plantaţi în curtea Rafinăriei Rompetrol din Năvodari. Acţiunea a avut loc în data de 19 martie 2019, context în care angajaţii şi colaboratorii KazMunayGas au marcat Nauryz sau Noul An Kazah, sărbătoare care marchează revenirea la viaţă a naturii.
 
Nu este prima acţiune de acest gen, fiind vorba de o serie de evenimente organizate de conducerea societăţii. Peste 200 de angajaţi au luat câte o lopată şi un tei şi au înfrumuseţat spaţiul verde din apropierea Centrului de Control al companiei.
 
„Acţiunea de astăzi este dedicată sărbătorii pe care o avem noi, fiind a doua oară când organizăm asta la rafinărie. În Kazahstan sărbătoarea are loc pe data de 21 martie. Sărbătorim în această zi venirea primăverii. În tradiţia noastră, este Anul Nou. Atunci pregătim casele, amenajăm ce este în jurul ei, plantăm copaci, vopsim clădirile. După toate aceste activităţi, invităm oaspeţi în iurtă, unde înăuntru avem tot ce trebuie pentru găzduire. Ne pregătim preparatele tradiţionale, care sunt foarte delicioase. Sărbătorim împreună tot, cu echipa din rafinărie, pentru că noi suntem o echipă comună. O să avem petrecerea, cu concert, cu mâncare tradiţională. Avem mulţi invitaţi, inclusiv salariaţii de pe platformă”, a declarat Yedil Utekov, directorul general de la Rafinăria Rompetrol.
 
Oamenii care lucrează la rafinărie s-au bucurat cu atât mai mult că plantarea s-a făcut în curtea lor, căci vor beneficia ani buni de oaza de natură pe care au sădit-o cu propriile mâini. De asemenea, calitatea vieţii este mult mai ridicată. „Noi trebuie să ne reamintim că în 2007 compania KazMunayGas a achiziţionat rafinăria de la Midia. Putem să spunem că suntem într-o primăvară continuă din 2007 şi până în prezent. Viitorul este asigurat de către această companie care s-a implicat foarte mult. Toţi salariaţii din platformele şi entităţile grupului sunt destul de confortabili şi bucuroşi că lucrează în această companie. Eu vreau să mulţumesc în continuare companiei KazMunayGas că s-a implicat. Lucrez de 44 de ani pe această platformă şi ştiu toate transformările care au fost şi, practic, s-a realizat un vis de-al meu de mulţi ani în urmă”, a punctat Alexandru Nicolcioiu, consilier.
 
Reamintim că acţiunea nu este una singulară. Luni, 18 martie 2019, 150 de angajaţi ai companiei au ajuns pe plaja Corbu, unde au întreprins una dintre cele mai mari acţiuni de curăţenie din zonă. Înarmaţi cu saci şi mănuşi, angajaţii Rompetrol Rafinare au ecologizat plaja.
 
Sărbătoarea, inclusă în patrimoniul nematerial al UNESCO, se marchează în mai multe moduri, iar tradiţia kazahă spune că trebuie să găseşti un izvor, un canal, un lac şi să-i cureţi albia ori malurile. Totodată, adulţii, tinerii, copiii sunt îndemnaţi să planteze copaci, o acţiune extrem de importantă în cultura din Kazahstan.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva RA, prin Direcția Silvică Tulcea, a încheiat contracte de peste 400.000 de lei cu două firme locale (DOCUMENTE)

21 Mar 2024 360

Salariaţii Poştei Române organizează grevă de avertisment, miercuri

19 Mar 2024 560

Răsturnare de situație la Curtea de Apel Constanța Aurel și Florin Butnaru pierd procesul cu AFI SRL! La mijloc, un imobil din Mamaia

10 Mar 2024 851

Frauda prin SMS! Iată cum funcționează. Anunțul Poștei Române

03 Mar 2024 642

Sesiunea de comunicări ştiinţifice Cercetări Arheologice, la Muzeul Naţional de Istorie a României

19 Feb 2024 691

Oficial! Broker-ul de asigurări al Poştei Române a intrat în faliment. (MINUTĂ)

16 Feb 2024 847

Primăria Poarta Albă organizează licitaţie publică în vederea vânzării unor terenuri intravilane în localitatea Poarta Albă

25 Jan 2024 510

Un tânăr de 22 de ani a preluat o firmă de taxi din Constanța

15 Jan 2024 1060

Poșta Română Suspendarea temporară a serviciului Postmesager pentru materiale cu caracter politic

12 Jan 2024 561

Administrația Bazinală de Apă cere în instanță desființarea beach-bar-urilor Balcan Expres SRL și 90.000 de euro, contravaloarea chiriei. Dosarul, la Tribunal

10 Jan 2024 807

RAJA Constanța Apă oprită în localitatea Poiana din cauza unei avarii

28 Dec 2023 607

„Dragă Moș Crăciun, am fost obrăznicuță, dar o să fiu mai cuminte“! Ce mesaje i-au transmis copiii lui Moș Crăciun anul acesta

23 Dec 2023 952

În Bihor Incendiu izbucnit în podul unei case. Recomandările pompierilor

20 Dec 2023 594

Editorial Moștenirea!

17 Dec 2023 1393

Accident rutier între o autoutilitară, un autocamion și un autoturism în județul Bihor. O persoană a rămas încarcerată

07 Dec 2023 929