Deşi are contractul de închiriere expirat, un chioşc al lui Strutinsky, „tolerat“ pe terenul Universităţii „Ovidius“. Explicaţii neconvingătoare! (galerie foto)

În anul 2012, în timpul mandatului de rector al lui Dănuţ Tiberius Epure, Universitatea „Ovidius“ a închiriat SC Tutun şi Ziare SRL (preţul a fost de 12 euro/mp) două suprafeţe de teren pentru amplasarea a două chioşcuri ale societăţii în imediata apropiere a sediilor instituţiei de învăţământ superior.
 
Unul dintre chioşcuri a funcţionat până în urmă cu puţin timp în zona Campusului, pe aleea Universităţii, iar cel de-al doilea a fost amplasat în faţa sediului Rectoratului, de pe bulevardul Mamaia, din municipiu, în dreptul primei bariere. Contractul încheiat în anul 2012 a expirat în noiembrie 2016, iar firma aflată în insolvenţă, condusă de Sorin Strutinsky, se face că nu ştie. Am încercat să purtăm o discuţie cu acesta pe tema chioşcului de pe bulevardul Mamaia, însă nu am primit prea multe lămuriri. „Habar nu am despre ce vorbiţi. Mulţumesc că mi-ai spus, că aş avea o problemă. Văd că nu puteţi dormi de grija mea. Eu ştiu că acel chioşc e ridicat de o lună“, a precizat, printr-un SMS, Strutinsky.

Cele două chioşcuri ale Tutun şi Ziare SRL de pe terenurile UOC

Aşa cum precizam şi la începutul materialului, contractul de închiriere viza două spaţii pe care au fost amplasate două chioşcuri. Într-adevăr, unul dintre acestea a fost ridicat, cel din zona Campus, nu însă şi cel de pe bulevardul Mamaia, care, ieri, în jurul prânzului, funcţiona bine-mersi (n.r. foto).
 
Surse din cadrul Universităţii „Ovidius“ Constanţa (UOC) ne-au precizat că, deşi Tutun şi Ziare SRL ocupă abuziv terenul de pe bulevardul Mamaia şi chiar dacă are contractul de închiriere expirat, reprezentanţii UOC evită să ia taurul de coarne şi să rezolve această problemă.
 
Pentru a obţine mai multe informaţii în legătură cu demersurile Universităţii „Ovidius“ în vederea „evacuării“ chiriaşilor abuzivi, l-am contactat pe directorul administrativ, Laurenţiu Sârbu. Într-o primă fază, Sârbu ne-a precizat că a notificat „Tutun şi Ziare SRL în legătură cu situaţia prezentată şi probabil este o chestiune de timp până va fi ridicat de pe terenul universităţii şi cel de-al doilea chioşc“.
 
Ulterior discuţiei cu Strutinsky Sorin, care habar nu avea de nicio notificare, directorul administrativ şi-a schimbat declaraţia şi a precizat că el „a trimis documentaţia departamentului juridic, care, mai departe, trebuie să acţioneze“.
 
L-am întrebat pe Laurenţiu Sârbu dacă se teme să-l evacueze, practic, pe Sorin Strutinsky, în condiţiile în care firma acestuia deţine în acest moment o construcţie extrem de profitabilă, care ocupă abuziv şi fără să mai plătească chirie terenul Universităţii „Ovidius“. Aşa am aflat că „Tutun şi Ziare SRL n-ar mai avea mari datorii faţă de UOC, pentru că la mijloc ar fi şi o garanţie executată în favoarea universităţii. În plus, firma lui Strutinsky ar fi continuat să achite chiriile restante“.
 
Ulterior, Laurenţiu Sârbu ne-a oferit şi date referitoare la chiria pe care SC Tutun şi Ziare o plătea pentru terenul pe care este amplasat chioşcul Telegraf de pe Mamaia. Am aflat că firma omului de afaceri a participat la o licitaţie în 2012, iar preţul de adjudecare a terenurilor - 24 de mp fiecare - a fost de 288 de euro.
 
Un preţ aproape modic pentru un teren în buricul târgului, extrem de profitabil. Menţionăm că, pentru amplasarea chioşcului pe terenul de pe bulevardul Mamaia, a fost demolată chiar o porţiune din gardul unităţii de învăţământ. Cât despre banii pe care SC Tutun şi Ziare SRL trebuie să-i achite pentru perioada de după expirarea contractului, aceasta va fi treaba instanţei de judecată, pentru că, într-un final, UOC va acţiona în instanţa societatea condusă de Sorin Strutinsky.

Despre Tutun şi Ziare SRL

Vă reamintim că Tutun şi Ziare SRL, una dintre firmele-fanion ale lui Sorin Strutinsky, este, din 2014, în insolvenţă. Administratorul judiciar Cătălina Vizitiu a constatat cauzele şi împrejurările care au condus la apariţia stării de insolvenţă a debitorului.

Înfiinţată în 1997, aceasta a avut vârful economic în anul 2012, când a devenit cel mai mare distribuitor en-gros ce activa pe piaţa din România. Începând cu anul 2014, societatea a intrat în imposibilitatea de a achita obligaţiile curente şi datoriile către furnizori. Astfel, în octombrie 2014, Tribunalul Constanţa a dispus deschiderea procedurii de insolvenţă.

La acel moment, asociaţi în firmă erau Sorin Gabriel Strutinsky şi KLD Services SRL, reprezentată prin administrator Mihaela Elvira Gherasim Tănase. Firma este administrată de Sorin Strutinsky, numit în această funcţie în decembrie 2004. Sediul social stabilit în Constanţa este pe strada Ion Roată.

 
Conform Ordonanţei din data de 7.04.2015, emisă de Ministerul Public, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, DNA - Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie, formulată în dosarul 964/P/2014, şi proceselor-verbale de aplicare a măsurii din datele de 16.04.2015 şi 20.04.2015, s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra tuturor bunurilor mobile şi imobile deţinute de Gabriel Sorin Strutinsky. Conform Ordonanţei şi anexelor din data de 19.02.2015, emise de Ministerul Public, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, DNA - Structura centrală, formulate în dosarul 9/P/2015, s-a dispus aplicarea sechestrului asupra părţilor sociale deţinute de Gabriel Sorin Strutinsky.

Despre KLD Services SRL

Cu sediul social în municipiul Constanţa, strada Ion Roată, firma a fost înfiinţată în anul 2015. Capitalul social subscris, de 40.000 de lei, integral vărsat, este compus din 40 de părţi sociale. Asociaţi Persoane Fizice sunt Gabriel Sorin Strutinsky, născut pe 28.10.1967, în Botoşani, cu 99% din capitalul social, şi Mihaela Elvira Gherasim Tănase, născută pe 6.02.1977, în comuna Niculiţel, Tulcea, cu 1% din capitalul social. Persoană împuternicită este Nicoleta Strutinsky, născută pe 6.07.1988 în Constanţa. KLD Services SRL se ocupă de cumpărarea şi vânzarea de bunuri imobiliare proprii.
 
Conform Ordonanţei din data de 7.04.2015, emisă de Ministerul Public, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, DNA - Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie, formulată în dosarul 964/P/2014, şi proceselor-verbale de aplicare a măsurii din datele de 16.04.2015 şi 20.04.2015, s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra tuturor bunurilor mobile şi imobile deţinute de Gabriel Sorin Strutinsky. Conform Ordonanţei şi anexelor din data de 19.02.2015, emise de Ministerul Public, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, DNA - Structura centrală, formulate în dosarul 9/P/2015, s-a dispus aplicarea sechestrului asupra părţilor sociale deţinute de Gabriel Sorin Strutinsky.

Un nou termen la Tribunal pentru firma lui Strutinsky

La Tribunalul Constanţa are loc astăzi un nou termen în dosarul de insolvenţă al SC Tutun şi Ziare SRL, pentru continuarea procedurii, informează Termene.ro. Creditorii debitoarei SC Tutun şi Ziare SRL sunt: SC Media Service Zawada SRL (cu sediul ales), Mateita Florin Alexandru, Stoian Mirel Cătălin, Toma Mihai, Caramatrac Maria, Cristache Mariana Ilona, Ghebaura Florentin, Banca Transilvania SA (prin Sucursala Constanţa), Administraţia Naţională de Administrare Fiscală, Municipiul Constanţa (prin Primar şi Serviciul Public de Impozite Taxe Constanţa), Hiparion Distrubution SA (prin lichidator judiciar Valor SPRL), SC Egmont Romania SRL (cu sediul proc. ales), SC Wolters Kluwer SRL, SC Viaţa Medicală Românească SRL, SC Ring Media SRL, SC Icar Tours Constanţa SRL, SC Intact Publishing SRL, SC EOMEP Grup SRL, SC Ola Publishing SRL (cu sediul ales), SC Media Erc Press SRL (cu sediul procesual ales Urban&Asociaţii), SC Unicredit Leasing Corporation IFN SA (cu sediul ales), CN Poşta Română SA, Burda Media Bucureşti SRL, SC Telegraf Advertising SRL, SC Efimeris Services SRL, SC Conpress Advertising SRL (prin lichidator judiciar CII Vizitiu Catalina), SC Salserv Ecosistem SRL, SC Sigma Trading SA, Babilon Press SRL, Mediafax Group SA (cu sediul ales), Publione Media SRL (cu sediul ales la CAB AV Liana Petrovici), CN A Imprimeriilor Coresi SA (prin administrator judiciar Victrix Capital SPRL), Adevărul Holding SRL (prin administrator judiciar Servicii de Reorganizare și Lichidare IPURL).

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Oficial! KLD Services SRL, din Constanța, intră în insolvență! (MINUTĂ)

04 Dec 2023 1084

Șase ani de proces Falimentul Tutun și Ziare, una dintre firmele-fanion ale lui Sorin Strutinsky, pe masa judecătorilor

11 Jun 2020 2485

Falimentul SC Tutun şi Ziare SRL a fost amânat

31 Jul 2019 4652

Tutun şi Ziare SRL, în faliment. Dosarul a primit un nou termen

13 Mar 2019 5322

Una dintre firmele-fanion ale lui Sorin Strutinsky, Tutun şi Ziare SRL, a intrat în faliment

20 Dec 2018 4049

O nouă amânare în dosarul de insolvență al SC Tutun și Ziare SRL. Când va avea loc următorul termen

09 May 2018 1908

Cum a dispărut Hiparion Distribution SA, unul dintre principalii distribuitori de ziare şi reviste din România

11 Apr 2018 4753

Tribunalul Constanţa, o nouă amânare în dosarul de insolvență al Tutun și Ziare SRL

10 May 2017 2138

Un chioşc al lui Strutinsky, ridicat de lângă Universitatea „Ovidius“

16 Feb 2017 4469

Tribunalul Constanţa dă o nouă amânare în dosarul de insolvență al Tutun și Ziare SRL

07 Feb 2017 2401

Un nou termen în procesul în care este implicat Hiparion Distribution SA

10 Jan 2017 2155

Tribunalul Constanţa dă o nouă amânare în dosarul de insolvență al Tutun și Ziare SRL

09 Nov 2016 3082

Un singur punct inclus pe ordinea de zi Creditorii Tutun şi Ziare SRL, convocaţi în şedinţă

23 Jun 2016 2940

Procesul de insolvenţă al firmei Tutun şi Ziare SRL a primit un nou termen

24 May 2016 2163

Firme cunoscute, controlate de Strutinsky sau Comănescu, printre contribuabilii mijlocii din Constanţa cu datorii la ANAF

04 May 2016 12810