Detalii din memoriul de prezentare Parc fotovoltaic, format din 4.142 de panouri, în Constanţa

Un parc din panouri fotovoltaice va fi înfiinţat în municipiul Constanţa. Investiţia va fi realizată de SC Smart Group Sun Energy SRL.
 
În acest sens, la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa a fost depus memoriul de prezentare a proiectului „Parc panouri fotovoltaice, împrejmuire şi conectare prin LES la punctul de conexiune la Enel“. Reamintim că Smart Group Sun Energy SRL a primit, pe data de 28 ianuarie, de la Primăria Constanţa, certificatul de urbanism nr. 293 pentru „Construire parc panouri fotovoltaice c1 - punct administrativ, c2 - grup sanitar, c3 - punct pază, c4 - trafo/invertor, împrejmuire teren şi conectare la Enel“. Investiția urmează să se realizeze nr. Sola 110, bl. Parcela A 1043/8, municipiul Constanţa (stradă nespecificată).
 
Potrivit memoriului de prezentare a proiectului, centrala fotovoltaică va avea o putere instalată de 1kWp. Cele 4.142 de panouri fotovoltaice urmează să fie aşezate în 45 de blocuri cu module de 245Wp. Energia electrică produsă va fi distribuită în reţeaua de medie tensiune către staţia de transformare. Amplasamentul centralei fotovoltaice va ocupa o suprafaţă de 29.750 mp. Structura de susţinere a panourilor fotovoltaice va fi amplasată direct pe teren, după decopertarea stratului de pământ vegetal. În amplasament, beneficiarul va ridica o structură metalică cu destinaţia de susţinere a panourilor fotovoltaice. Elementele principale care vor forma structura de rezistenţă vor fi din oţel S235JR zincat la cald, astfel încât sa fie asigurată o protecţie anticorozivă de 25 de ani, în condiţii de expunere directă la factorii atmosferici. Stâlpii de metal ai structurii se vor poziţiona în gropi umplute cu pietriş, partea de jos a stâlpului fiind situată la cota -0,20 de la cota terenului amenajat. Suprastructura va fi alcătuită din cadre metalice, încastrate în lestul de beton şi legate între ele prin contravântuiri în planul stâlpilor şi prin ţevile rectangulare de aluminiu de susţinere a panourilor. Stâlpii si legătura dintre ei vor forma un cadru articulat grindă-stâlp, cu secţiune din ţeavă rectangulară 60X60X3. Contravânturile dintre stâlpi sunt conformate în X şi constau în corniere zincate L50x50x3, intersectate la mijloc printr-un cupon de ţeavă şi un şurub M12. Pe structura metalică se vor monta ţevi rectangulare de aluminiu pentru prinderea panourilor fotovoltaice.

Ce spune Registrului Comerţului

Înfiinţată în anul 2012, Smart Group Sun Energy SRL are sediul social în municipiul Constanţa, bulevardul Mamaia. Firma are un capital social subscris de 1.500 de lei, integral vărsat, compus din 20 de părţi sociale, valoarea uneia fiind de 75 de lei. Asociat unic şi administrator al societăţii care se ocupă de „producţia de energie electrică“ este Tiberiu-Iulian Georgescu, născut în anul 1970, în Constanţa. La finele anului 2013, firma cu zero salariaţi a declarat o cifră de afaceri de 1.500 de lei şi a avut profit zero.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.