Dezbatere la CJC în legătură cu proiectul noului departament „Sănătatea mamei și copilului“ din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa (GALERIE FOTO+VIDEO)

Consiliul Județean Constanța prezintă astăzi formula finală avizată a documentației tehnico-economice faza Studiu de Fezabilitate, aferentă obiectivului cu titlul «Construire corp nou - Departament Sănătatea mamei și copilului Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă “Sf. Apostol Andrei” Constanţa».

În cadrul evenimentului are loc dezbaterea proiectului. 

Sunt prezenți președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, vicepreședintele CJC - Petre Enciu, directorul SCJU, Ionuț Ionescu și administratorul public, Gabriel Monea. 

Proiectul are ca sursa de finanțare PNNR și s-a născut din deficitul de act medical de îngrijire și tratare a copilului la nivelul județului Constanța. 

„Urgența de la pediatrie este suprasolicitată“ - a precizat Mihai Lupu. 

Centrul va avea 365 de paturi, 39 paturi ATI și 42 spitalizare de zi. Restul pentru spitalizare , 100 locuri de parcare. 

Urmează proiectarea și execuția acestui centru ce va avea 79 de locuri pentru spitalizare zi, 2 blocuri operații  și 4 sali de chirurgie pediatrica. 

Costurile se ridică la aproximativ 148 milioane de euro. 

Proiectul presupune și integrarea urgenței pediatrice care va avea zonă de așteptare dar și un loc de joacă pentru cei mici. 

Imagistica va funcționa la demisol, urgența la parter, iar la etaj partea de cazare și sălile de operație/nasteri, etc. 

De asemenea, în cadrul centrului vor fi tratate și bolile Infecțioase.

Logistica va fi amenajată în afara Centrului propriu-zis, mai exact aprovizionarea, materialele sanitare, etc. 

„În elaborarea proiectului “Construire corp nou - Departament Sănătatea mamei și copilului Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sf. Apostol Andrei Constanţa”, am pornit în primul rând de la necesitatea realizării unui obiectiv destinat, în mod special, îngrijirii şi tratării medicale a copiilor. Infrastrucura de sănătate a judeţului Constanţa este reprezentată de SCJU, un spital gândit acum zeci de ani, ca un monobloc ce nu poate fi adaptat necesităţilor actuale şi recomandărilor europene. În prezent, în Europa, se construiesc spitale de tip pavilionar, astfel încât să poată fi realizate circuite pentru fluxul intern. Astăzi, împreună cu colegii mei din cadrul Direcţiei Generale de Proiecte, cu echipa managerială a SCJU, precum şi cu cei care au realizat studiile de fezabilitate pentru aceasă investiţie, vă vom prezenta exact perspectivele şi obiectivele acestui proiect complex, ce are ca sursă de finanţare PNRR-ul. După cum bine ştiţi, toate demersurile realizate de departamentul de specialitate al CJC, au dus la includerea în PNRR a acestui proiect, care completează zona de pediatrie, dar mai ales, completează o zonă deficitară a actului medical în judeţul Constanţa“ - a precizat Mihai Lupu, președintele CJ Constanța. 


Reamintim că în luna februarie 2022 Consiliul Județean Constanța a semnat contractul pentru studiul de fezabilitate și întocmirea documentațiilor necesare obținerii tuturor autorizațiilor pentru obiectivul de investiție „Construire Corp nou – Departament «Sănătatea Mamei și Copilului», Spitalul Clinic Județean de Urgență «Sf. Apostol Andrei» Constanța“.

Valoarea contractului este de 129.999 de lei, fără TVA iar câștigător este Innova Integration SRL, societate înființată în 2020, cu sediul social în București.

Potrivit proiectului, clădirea va avea un număr total de 365 de paturi, opt săli de operații și trei săli de naștere în care vor funcționa secțiile Pediatrie, Neonatologie, Chirurgie-Ortopedie Pediatrică și Obstetrică-Ginecologie.

Primăria Constanța a eliberat încă de anul trecut certificate de urbanism pentru Consiliul Județean Constanța, cu privire la investițiile ce urmează să fie făcute la Spitalul Județean Clinic de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța.

Ulterior finalizării studiilor de fezabilitate, vor fi stabilite şi sumele necesare pentru realizarea investiţiilor. finanţări externe, cu precădere europene, ori prin PNRR ori prin Programul Naţional de Sănătate.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ministrul Muncii „Persoanele care suferă de cancer ar putea primi certificat de persoană cu handicap încă de la diagnosticare“

29 Sep 2022 319

Vaccinarea antigripală în farmacii. Ce prevede proiectul

29 Sep 2022 335

Consiliul Local al Municipiului Medgidia, convocat în ședință ordinară. Lista proiectelor de pe ordinea de zi

29 Sep 2022 427

Undă verde pentru supraetajarea blocului din Mamaia ridicat de GMT Building Invest SRL și New Chic Next SRL

29 Sep 2022 456

Consiliul Local Constanța, convocat în ședință ordinară. S-a suplimentat ordinea de zi

28 Sep 2022 487

Primăria Valu lui Traian Când vor începe lucrările la construirea celui mai mare centru sportiv din județul Constanța

28 Sep 2022 649

Proiect de lege Minorii care fumează în public ar putea fi amendați. Care este valoarea sancțiunii

28 Sep 2022 401

UAT Constanta, parte vătămată Afacerist din București, acord de recunoaștere a vinovăției la DNA

28 Sep 2022 1064

Proiect în transparență Modificări în bugetul de venituri și cheltuieli ale Aeroportului Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța

28 Sep 2022 531

Bujorul a fost declarat Floare Națională a României

27 Sep 2022 396

FOTOREPORTAJ Pasarela din Mamaia, scurtată din cauza lucrărilor de înnisipare. Au început lucrările de extragere a pilonilor (GALERIE FOTO+VIDEO)

27 Sep 2022 1058

Școala nr. 43 „Ferdinand” a obținut un document de la Primăria Constanța. Ce modificări vor fi făcute la unitatea școlară

27 Sep 2022 548

O firmă înființată în 2022 modifică o investiție imobiliară din Năvodari

27 Sep 2022 527

Consiliul Local al comunei Castelu, județul Constanța, convocat în şedinţa extraordinară

27 Sep 2022 433

Oaspeți străini în vizită la Școala Gimnazială nr. 37 Constanța!

27 Sep 2022 544