Dezbatere la CJC în legătură cu proiectul noului departament „Sănătatea mamei și copilului“ din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa (GALERIE FOTO+VIDEO)

Consiliul Județean Constanța prezintă astăzi formula finală avizată a documentației tehnico-economice faza Studiu de Fezabilitate, aferentă obiectivului cu titlul «Construire corp nou - Departament Sănătatea mamei și copilului Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă “Sf. Apostol Andrei” Constanţa».

În cadrul evenimentului are loc dezbaterea proiectului. 

Sunt prezenți președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, vicepreședintele CJC - Petre Enciu, directorul SCJU, Ionuț Ionescu și administratorul public, Gabriel Monea. 

Proiectul are ca sursa de finanțare PNNR și s-a născut din deficitul de act medical de îngrijire și tratare a copilului la nivelul județului Constanța. 

„Urgența de la pediatrie este suprasolicitată“ - a precizat Mihai Lupu. 

Centrul va avea 365 de paturi, 39 paturi ATI și 42 spitalizare de zi. Restul pentru spitalizare , 100 locuri de parcare. 

Urmează proiectarea și execuția acestui centru ce va avea 79 de locuri pentru spitalizare zi, 2 blocuri operații  și 4 sali de chirurgie pediatrica. 

Costurile se ridică la aproximativ 148 milioane de euro. 

Proiectul presupune și integrarea urgenței pediatrice care va avea zonă de așteptare dar și un loc de joacă pentru cei mici. 

Imagistica va funcționa la demisol, urgența la parter, iar la etaj partea de cazare și sălile de operație/nasteri, etc. 


De asemenea, în cadrul centrului vor fi tratate și bolile Infecțioase.

Logistica va fi amenajată în afara Centrului propriu-zis, mai exact aprovizionarea, materialele sanitare, etc. 

„În elaborarea proiectului “Construire corp nou - Departament Sănătatea mamei și copilului Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sf. Apostol Andrei Constanţa”, am pornit în primul rând de la necesitatea realizării unui obiectiv destinat, în mod special, îngrijirii şi tratării medicale a copiilor. Infrastrucura de sănătate a judeţului Constanţa este reprezentată de SCJU, un spital gândit acum zeci de ani, ca un monobloc ce nu poate fi adaptat necesităţilor actuale şi recomandărilor europene. În prezent, în Europa, se construiesc spitale de tip pavilionar, astfel încât să poată fi realizate circuite pentru fluxul intern. Astăzi, împreună cu colegii mei din cadrul Direcţiei Generale de Proiecte, cu echipa managerială a SCJU, precum şi cu cei care au realizat studiile de fezabilitate pentru aceasă investiţie, vă vom prezenta exact perspectivele şi obiectivele acestui proiect complex, ce are ca sursă de finanţare PNRR-ul. După cum bine ştiţi, toate demersurile realizate de departamentul de specialitate al CJC, au dus la includerea în PNRR a acestui proiect, care completează zona de pediatrie, dar mai ales, completează o zonă deficitară a actului medical în judeţul Constanţa“ - a precizat Mihai Lupu, președintele CJ Constanța. 


Reamintim că în luna februarie 2022 Consiliul Județean Constanța a semnat contractul pentru studiul de fezabilitate și întocmirea documentațiilor necesare obținerii tuturor autorizațiilor pentru obiectivul de investiție „Construire Corp nou – Departament «Sănătatea Mamei și Copilului», Spitalul Clinic Județean de Urgență «Sf. Apostol Andrei» Constanța“.

Valoarea contractului este de 129.999 de lei, fără TVA iar câștigător este Innova Integration SRL, societate înființată în 2020, cu sediul social în București.

Potrivit proiectului, clădirea va avea un număr total de 365 de paturi, opt săli de operații și trei săli de naștere în care vor funcționa secțiile Pediatrie, Neonatologie, Chirurgie-Ortopedie Pediatrică și Obstetrică-Ginecologie.

Primăria Constanța a eliberat încă de anul trecut certificate de urbanism pentru Consiliul Județean Constanța, cu privire la investițiile ce urmează să fie făcute la Spitalul Județean Clinic de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța.

Ulterior finalizării studiilor de fezabilitate, vor fi stabilite şi sumele necesare pentru realizarea investiţiilor. finanţări externe, cu precădere europene, ori prin PNRR ori prin Programul Naţional de Sănătate.

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

CJC cere acord de mediu pentru proiectul „Conservare, protejare și punere în valoare a biodiversității în cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța”

19 May 2024 493

Aurel Palade a fost reconfirmat manager la Teatrul pentru Copii si Tineret Constanța „Căluțul de Mare” (DOCUMENT)

19 May 2024 373

Cumpărări directe Un singur ofertant interesat de realizarea unui studiu de fezabilitate aferente pentru stațiile de reîncărcare vehicule electrice în municipiul Constanța (DOCUMENT)

18 May 2024 445

Consiliul Local al comunei Valu lui Traian, județul Constanța, convocat în ședință ordinară. Lista proiectelor pe ordinea de zi

17 May 2024 629

COMVEX SA anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare pentru proiectul propus fi amplasat în Constanta, Incinta Port

17 May 2024 310

IGPR Proiectul PDP 2 - „Întărirea capacității naționale în domeniul cooperării polițienești internaționale și combaterea infracționalității” a fost implementat

16 May 2024 403

Guvernul RomânieiUpdate-Proiectele de acte normative incluse pe agenda ședinței Guvernului României din 16 mai 2024

16 May 2024 258

Guvernul RomânieiProiectele de acte normative incluse pe agenda ședinței Guvernului României din din 16 mai 2024

16 May 2024 260

Ședință de Guvern, joi Un proiect vizează Memorandumul de înțelegere privind controlul statului portului în regiunea Mării Negre

15 May 2024 462

Cumpărări directe Constanța Apă Canal Proiect SRL, un nou contract adjudecat de la Primăria Năvodari (DOCUMENT)

15 May 2024 523

Primăria Orașului Cernavodă reabilitează termic mai multe blocuri de locuințe. Ce valoare are contractul (DOCUMENT)

14 May 2024 463

Instituţiile de cultură vor avea posibilitatea să păstreze 50% din veniturile pe care le obţin prin închirierea spaţiilor

14 May 2024 443

Deputații au decis ca toate costurile aferente preluării fugarilor să fie avute în vedere la stabilirea cheltuielilor judiciare

14 May 2024 452

Foști parteneri cu fiul senatorului PSD Paul Stănescu Primăria Năvodari se opune dizolvării Bizantine Art Proiect SRL, controlată de familia preotului Iscru, din Dăeni (DOCUMENTE)

14 May 2024 559

România ar putea deveni prima țară cu o lege pentru participarea copiilor în procesul decizional

14 May 2024 381