Dezbatere Patrimoniul Constanței, încotro? Despre clădirile istorice cu risc seismic din municipiul Constanța (VIDEO)

USR Constanța a continuat seria dezbaterilor dedicate patrimoniului municipiului nostru, inițiate de senatorul Remus Negoi.
 
Episodul 2 al discuțiilor pe tema patrimoniului Constanței a avut în prim-plan clădirile  istorice cu risc seismic din municipiu.
 
Patrimoniul istoric construit al orașului Constanța pe cât de important și variat este, pe atât de năpăstuit a ajuns printre interese imobiliare și incapacitate administrative, sunt de părere organizatorii.
 
Subiectul zonei istorice din Constanța este unul complex și nu este ușor de gestionat. Într-o situație ideală, primul pas ar fi realizarea unui diagnostic, urmat de o strategie serioasă de revitalizare a zonei istorice de la mal de mare.
 
În cadrul ultimei dezbateri dedicate patrimoniului, consilierul local USR, Cristiana Popescu, membru în Comisia de organizare și dezvoltare urbanistică, realizarea lucrărilor publice, protecția mediului înconjurător, conservarea monumentelor istorice și de arhitectură a făcut o scurtă introducere în contextul “Clădirile istorice cu risc seismic din Municipiul Constanța”.
 
Viceprimarul USR, Florin Cocargeanu a vorbit despre activitatea comisiei pentru reducerea riscului seismic la imobilele existente si constructiile vulnerabile ce prezintă pericol public.
 
Cei prezenți au discutat și pe tema Strategiei Naționale de reducere a Riscului Seismic, Metodologia de evaluare vizuală rapidă a clădirilor și despre bunele practici în reabilitarea vilelor moderne și a clădirilor de patrimoniu.
Cât de greu este să găsești finanțare pentru consolidarea/restaurarea unei clădiri istorice, a explicat Oana Chirilă (Arhitect, fondatoare a Asociației Locus - Herculane Project).
 
Studiu de caz prezentat a avut în vedere expertiza tehnică pentru Moscheea Carol I iar dezbaterea s-a încheiat cu discuții libere.

 
Aceste întâlniri cu specialiști avizați pe diverse domenii  urmează să se concretizeze în propuneri de Hotărâri de Consiliu Local sau modificări de legi.
 

 VIDEO:

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

A fost publicat raportul informării și consultării publicului Pro și contra proiectului piață urbană Gara Constanța! (DOCUMENT)

15 Apr 2023 3159

LIVE TEXT Întâlnirea câștigătorilor licitațiilor de închiriere a plajelor, organizată în Sala Remus Opreanu a Palatului Administrativ Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

13 Apr 2023 1188

LIVE TEXT Dezbatere la Constanța, pe tema patrimoniului cultural, organizată de senatorul Remus Negoi

17 Feb 2022 1915

Dezbatere publică pe tema Codului Patrimoniului la Constanța

17 Feb 2022 2946

Propunerea societăţii civile Concurs internaţional de arhitectură pentru perimetrul străzilor Mircea cel Bătrân - Mihail Kogălniceanu - Dragoş Vodă

25 Feb 2019 2233

Platformele civice „Verde Urban“ şi „Constantiana“ lansează o dezbatere în mediul online pe problema patrimoniului municipiului Constanţa

15 Feb 2019 1632

Spitalul Clinic Căi Ferate Constanţa ar putea reveni la Ministerul Transporturilor

22 May 2014 1818