Dezbatere publică a Proiectului de hotărâre privind înființarea Asociației Organizația de Management al Destinației Mamaia-Constanța

DezbaterePrimăria municipiului Constanța organizează astăzi de la ora 15.00 dezbaterea publică privind Proiectul de act normativ: Proiect de hotărâre privind înființarea Asociației Organizația de Management al Destinației Mamaia-Constanța.

Evenimentul are loc în sala „Remus Opreanu” din cadrul Palatului Administrativ. 

Organizația de Management al Destinației Mamaia-Constanța își propune ca scop elaborarea și implementarea strategiei de dezvoltare și marketing turistic al destinației, în conformitate cu dispozițiile legale în vigoare, în vederea dezvoltării și valorificării potențialului turistic, precum și al creșterii competitivității destinației turistice Mamaia-Constanța, prin coalizarea tuturor factorilor interesați. Acest deziderat poate fi atins prin asigurarea unui management turistic al destinației profesionist, competitiv, coordonat, integrator, reprezentativ pentru toți stakeholderii, respectiv, prin inițierea unei structuri administrative cu scopul unic de a dezvolta și promova turismul în Municipiul Constanța.

La dezbaterea publică au fost invitaţi să participe, în limita locurilor disponibile în sală, toţi cei interesaţi: asociații legal constituite, societăţi comerciale, persoane fizice şi juridice, organizaţii ale societăţii civile, reprezentanţi ai instituţiilor publice interesate, ai presei etc.

UPDATE

„Sunt convins că veți fi primii din țară care să înființați un OMD local deoarece sunteți foarte avansați. Sunt convins că veți reuși într-o lună de zile să depuneți la instanță proiectul de înființare al Asociației Organizația de Management al Destinației Mamaia-Constanța“ - a menționat unul dintre inițiatori.  


Andrei Chivu a luat cuvântul și a spus că problema în Mamaia este una de urbanism. 

„Acolo este un masacru urbanistic. S-au construit foarte multe blocuri pe spații verde. Extinderile pe plajă sunt foarte mari“ - a precizat Andrei Chivu.  

A luat cuvântul Cristian Bărhălescu. 

Anul acesta a fost un an în care se poate vedea cum nu trebuie să facem comunicare și turism pe litoral. AM permis să fie publicată o chitanță de la un restaurant și ne-a afectat. (....) Agențiile de turism vor fi prezente. Vrem să aducem un alt suflu pe litoral, să blocăm mesajele negative. Datorită lui Horia Constantinescu care a găsit carne expirată în Costinești. Trebuie să înțelegem că ne facem rău. În Corfu până anul trecut veneau din Austria și Germania. Anul acesta au avut zeci de orașe care trimiteau turiști către Corfu. Anul acesta a crescut fabulos cererea către Corfu și au crescut și prețurile. Trebuie să reușim să aducem turiști străini. OMD-ul trebuie să facă acest lucru.

Propunerea Resto a fost la 10.000 de lei, apoi s-a decis ca participația să fie de 15.000 de lei. 

Proiectul urmează să intre pe ordinea de zi a unei ședințe de Consiliu Local pentru a fi aprobat. 

Dezbaterea poate fi urmărită aici video 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ASF a retras proiectul de plafonare a prețurilor la RCA!

24 Mar 2023 667

A fost stabilită data dezbaterii publice pentru proiectul imobiliar pe care Nova Property Development SRL vrea să îl dezvolte în municipiul Constanța

20 Mar 2023 757

Dezbatere publică pentru evaluarea impactului asupra mediului pentru investiția de la Olimp a companiei brașovene Alpin 2003 SRL

18 Mar 2023 757

Primăria Municipiului Medgidia, anunț dezbatere publică la sediul instituției

15 Mar 2023 635

Proiect privind declasificarea documentelor emise înainte de anul 2002, pus în consultare publică de Ministerul Educației

15 Mar 2023 848

Valoarea tichetului de creșă va crește din nou în aprilie

13 Mar 2023 716

Dezbatere pe Regulamentul privind organizarea şi desfăşurarea activităţilor comerciale şi a serviciilor de piaţă în municipiul Constanţa

13 Mar 2023 480

Sondaj de Opinie 85% dintre respondenţi ar fi vrut ca anul şcolar 2023-2024 să înceapă pe 18 septembrie. Ce a decis Ministerul Educaţiei

13 Mar 2023 857

Se pun la bătaie 400.000 lei Organizațiile neguvernamentale de tineret din județul Constanța, invitate la dezbatere

12 Mar 2023 944

Mesajul europarlamentarului Nicu Ștefănuță Evenimentul public de dezbatere și informare ”Constanța aproape de Turcia. Cât de pregătit este orașul pentru cutremur” (VIDEO)

10 Mar 2023 713

Eveniment cultural de neratat! Lansarea volumului Hans Bergel. Privind Mereu Spre România, semnat de Cosmin Budeancă

10 Mar 2023 688

Premierul Nicolae Ciucă „Proiectele legilor educaţiei vor intra, în perioada imediat următoare, în avizare“ (VIDEO)

09 Mar 2023 539

Modificări importante în programele Family Start și Student Invest. Cum poți lua bani de la stat pentru o mașină nouă sau instrumente muzicale?

09 Mar 2023 696

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, la Reuniunea informală a miniștrilor apărării din statele membre ale UE

09 Mar 2023 597

A fost stabilită data dezbaterii publice pentru PUZ destinat unor noi unități de producție, depozitare și logistică în Constanța (DOCUMENT)

08 Mar 2023 751