Dezbatere publică a Proiectului de hotărâre privind înființarea Asociației Organizația de Management al Destinației Mamaia-Constanța

DezbaterePrimăria municipiului Constanța organizează astăzi de la ora 15.00 dezbaterea publică privind Proiectul de act normativ: Proiect de hotărâre privind înființarea Asociației Organizația de Management al Destinației Mamaia-Constanța.

Evenimentul are loc în sala „Remus Opreanu” din cadrul Palatului Administrativ. 

Organizația de Management al Destinației Mamaia-Constanța își propune ca scop elaborarea și implementarea strategiei de dezvoltare și marketing turistic al destinației, în conformitate cu dispozițiile legale în vigoare, în vederea dezvoltării și valorificării potențialului turistic, precum și al creșterii competitivității destinației turistice Mamaia-Constanța, prin coalizarea tuturor factorilor interesați. Acest deziderat poate fi atins prin asigurarea unui management turistic al destinației profesionist, competitiv, coordonat, integrator, reprezentativ pentru toți stakeholderii, respectiv, prin inițierea unei structuri administrative cu scopul unic de a dezvolta și promova turismul în Municipiul Constanța.

La dezbaterea publică au fost invitaţi să participe, în limita locurilor disponibile în sală, toţi cei interesaţi: asociații legal constituite, societăţi comerciale, persoane fizice şi juridice, organizaţii ale societăţii civile, reprezentanţi ai instituţiilor publice interesate, ai presei etc.

UPDATE

„Sunt convins că veți fi primii din țară care să înființați un OMD local deoarece sunteți foarte avansați. Sunt convins că veți reuși într-o lună de zile să depuneți la instanță proiectul de înființare al Asociației Organizația de Management al Destinației Mamaia-Constanța“ - a menționat unul dintre inițiatori.  


Andrei Chivu a luat cuvântul și a spus că problema în Mamaia este una de urbanism. 

„Acolo este un masacru urbanistic. S-au construit foarte multe blocuri pe spații verde. Extinderile pe plajă sunt foarte mari“ - a precizat Andrei Chivu.  

A luat cuvântul Cristian Bărhălescu. 

Anul acesta a fost un an în care se poate vedea cum nu trebuie să facem comunicare și turism pe litoral. AM permis să fie publicată o chitanță de la un restaurant și ne-a afectat. (....) Agențiile de turism vor fi prezente. Vrem să aducem un alt suflu pe litoral, să blocăm mesajele negative. Datorită lui Horia Constantinescu care a găsit carne expirată în Costinești. Trebuie să înțelegem că ne facem rău. În Corfu până anul trecut veneau din Austria și Germania. Anul acesta au avut zeci de orașe care trimiteau turiști către Corfu. Anul acesta a crescut fabulos cererea către Corfu și au crescut și prețurile. Trebuie să reușim să aducem turiști străini. OMD-ul trebuie să facă acest lucru.

Propunerea Resto a fost la 10.000 de lei, apoi s-a decis ca participația să fie de 15.000 de lei. 

Proiectul urmează să intre pe ordinea de zi a unei ședințe de Consiliu Local pentru a fi aprobat. 

Dezbaterea poate fi urmărită aici video



 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Dezbaterea publică, pe data de 25 aprilie CN ACN Constanța SA va sistematiza teritoriul aferent Danei 99 din zona fluvio-maritimă

20 Apr 2024 401

AUR Constanța susține dezbaterea din cadrul turneului lui Aurelian Popa, care aduce în prim-plan discuții despre viitorul României în cadrul evenimentului „Stop Agenda 2030” (FOTO+VIDEO)

19 Apr 2024 594

Investitorul CN APM Constanța a solicitat evaluarea impactului asupra mediului Dezbatere publică la APM Constanța pentru proiectul privind realizarea unui cheu în Portul Midia

18 Apr 2024 441

Dispută între Ministerul Educaţiei, profesori şi părinţi pe tema supravegherii video în şcoli

05 Apr 2024 588

Horoscop pentru vineri, 29 martie 2024. Sunt multe provocări în plan amoros pentru una dintre zodii

29 Mar 2024 692

Dezbatere publică, la APM Constanța Eolenerg Project SRL va construi o centrală electrică eoliană în comuna Săcele

19 Mar 2024 547

Rezultatul informării și consultării PUZ, iniţiat de Comtrans SA, pentru o investiţie pe bulevardul Aurel Vlaicu din Constanţa

19 Mar 2024 918

Ce spune Mircea Geoană despre o eventuală candidatură la prezidențiale (GALERIE FOTO+VIDEO)

16 Mar 2024 803

Modificarea OUG ce prevede plafonarea prețurilor la energie, în dezbatere publică. Ce propune Ministerul Energiei

15 Mar 2024 520

Modificări importante în Codul Rutier! Proiectul, adoptat tacit de Senat! Amplasarea radarelor, semnalată conducătorilor auto

05 Mar 2024 717

Uniunea Democrată Turcă din România Ediția cu numărul 20 a simpozionului „Implicarea femeii turce în societatea contemporană” are loc la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța (GALERIE FOTO)

28 Feb 2024 896

Constanța Celco SA extinde zona de exploatare la cariera Tașaul-Corbu. Când are loc dezbaterea publică?

12 Feb 2024 724

Când are loc dezbaterea publică a PUZ-ului iniţiat de Comtrans SA, pentru o investiţie pe bulevardul Aurel Vlaicu (DOCUMENT)

10 Feb 2024 1085

Universitatea Ovidius Constanța organizează o dezbatere cu tema diseminării rezultatelor cercetării din domeniul medical

09 Feb 2024 606

LIVE TEXT. Constanța Dezbatere publică pentru suspendarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) Mamaia (GALERIE FOTO+VIDEO)

07 Feb 2024 970