Dezbatere publică Conducta de transport gaze natural Techirghiol-Ovidiu va traversa șase localități, inclusiv municipiul Constanța

 
 • Conducta de gaze natural Techirghiol-Ovidiu va fi construită de Transgaz SA Mediaș
 • Va traversa mai multe localități: municipiul Constanța, orașele Ovidiu, Techirghiol, comunele Topraisar, Valu lui Traian, Cumpăna, Valu Lui Traian
 • În secțiunea „Documente” puteți vizualiza întreg memoriul de prezentare la care face referire
 
Pe portalul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa a fost stabilită data dezbaterii publice pentru proiectul inițiat de societatea SNTGN Transgaz SA Mediaș, privind conducta de transport gaze naturale Techirghiol-Ovidiu.
 
Data la care va avea loc dezbaterea publică este 8 decembrie 2020. Proiectul va fi amplasat în jud. Constanța, mun. Constanța, oraș Ovidiu, oraș Techirghiol, com. Topraisar, com. Valu lui Traian, com. Cumpăna. Tipul deciziei posibile luate de Agenția pentru Protectia Mediului Constanța  poate fi emiterea acordului de mediu sau respingerea solicitării de emitere a acordului de mediu.
 

Despre conductă                      

 
Prezenta lucrare analizează impactul asupra mediului generat de realizarea proiectului „Conductă de transport gaze naturale Techirghiol – Ovidiu (inclusiv alimentare cu energie electrică, protecție catodică și fibră optică)”.
 
Proiectul prevede realizarea pe teritoriul României a unei conducte noi de transport gaze naturale cu diametrul DN 250, în lungime totală de aproximativ 29,41 km.
 
Obiectivul de investiţie se amplasează pe teritoriul administrativ al municipiului Constanța, în extravilan şi intravilan, pe teritoriile administrative aparţinătoare orașelor Techirghiol și Ovidiu, al comunelor Topraisar, Cumpăna, Valu lui Traian.
 
Entitatea responsabilă cu implementarea proiectului este Transgaz S.A. Mediaș, operator licențiat al Sistemului Național de Transport Gaze Naturale din România.
 
Terenul aferent lucrărilor propuse face parte din domeniul public și/sau privat al unităților administrativ - teritoriale sau este proprietate privată a persoanelor fizice și / sau juridice.
 
Proiectarea conductei de transport gaze naturale s-a realizat în conformitate cu ”Normele tehnice pentru proiectarea şi execuţia conductelor de transport gaze naturale” aprobate prin Ordinul preşedintelui A.N.R.E. nr. 118/2013. În conformitate cu H.G. nr. 766/1997 şi a Regulamentului privind stabilirea categoriilor de importanţă a construcţiilor, conducta de gaze se încadrează în „construcţie de importanţă C”.
 
Proiectul prevede realizarea unei conducte, care va avea un capăt pe teritoriul orașului Techirghiol, unde se va realiza cuplarea acesteia în conducta DN 250 Pecineaga- Techirghiol existentă, iar celălalt capăt va fi pe teritoriul orașului Ovidiu, unde se va realiza cuplarea acesteia în conducta DN 500 Racord SRM Constanța existentă. Curgerea gazelor va fi bidirecțională. Pentru realizarea efectivă a variantei constructive, proiectul va cuprinde:
 • Conductă de transport gaze naturale DN 250, cu lungimea de 29,41 km;
 • Interconectarea conductei proiectate cu conducta DN 250 Pecineaga – Techirghiol;
 • Interconectarea conductei proiectate cu conducta DN 500 Racord SRM Constanța;
 • La subtraversarea CF 800 se vor monta două robinete cu sferă DN 250 (ANSI 300) pe o parte și cealaltă a CF;
 • Robinet de lansare/primire PIG
 • Cale de acces la punctul de cuplare în conducta Racord SRM Constanța;
 • Sistem de telecomunicații, fibră optică;
 • Sistem de protecție catodică;
Conducta se va amplasa îngropat pe toată lungimea. Adâncimea de pozare a conductei este cca. 1,1 m între suprafața solului și generatoarea ei superioară, cu excepția subtraversării căilor de comunicații, unde adâncimea de pozare a conductei este de minim 1,5 m și a subtraversărilor de ape, unde adâncimea de pozare va fi de minim 1,5 m sub cotele de afuiere.
 
Valoarea estimată a investiției: 29.184.273,31 lei fără TVA. Durata estimată de realizare a proiectului este de cca. 12 luni.
 
Amplasamentul lucrărilor prevăzute prin proiectul „Conductă de transport gaze naturale Techirghiol – Ovidiu (inclusiv alimentare cu energie electrică, protecție catodică și fibră optică)” este situat în extravilanul municipiului Constanța, extravilanul orașelor Ovidiu, Techirghiol, extravilanul comunelor: Topraisar, Valu lui Traian, Cumpăna, intravilanul localității Valu Lui Traian, județul Constanța.
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Transgaz SA a primit acordul de mediu pentru stația de măsurare gaze naturale de la Negru Vodă

25 Feb 2021 1177

Transgaz a primit acordul de mediu de la APM Constanța pentru conducta Techirghiol-Ovidiu. Va traversa șase localități

12 Jan 2021 2839

Urmează evaluarea impactului asupra mediului Conductă de transport gaze naturale Techirghiol - Ovidiu, realizată de SNTGN Transgaz SA Mediaș

03 Apr 2020 3082

Transgaz SA Mediaş modernizează reţeaua de date de la sediul Exploatării Teritoriale Constanţa (document)

28 Feb 2018 3373

Transgaz a obţinut un împrumut uriaş pentru Proiectul BRUA. Conducta de transport gaze porneşte, din zona Tuzla, de la Marea Neagră

26 Feb 2018 2822

Corbu, Săcele, Grădina şi Cogealac Patru dezbateri publice pentru conducta de transport gaze naturale, realizată de TRANSGAZ Mediaş (document)

24 Oct 2017 6486

Condamnat la Constanţa de şefa magistraţilor din Dobrogea Dinel Staicu, nouă ani în dosarul privind fraudarea Transgaz Mediaş

11 Jun 2015 1501

Petroconst SA Constanța a câștigat peste 700.000 de lei de la Transgaz SA Mediaș (document)

27 Jan 2015 3317

Petroconst SA Constanţa a câştigat 30.000 de lei de la Transgaz SA Mediaş(document)

02 Sep 2014 2740