Actualitate

Deznodământ în procesul Serviciilor Secrete SUA Presupuşii hackeri constănţeni, lăsaţi în libertate

internet_hackeri.jpgPremieră în instanţele constănţene! Într-un timp record, judecătorii Tribunalului Constanţa au soluţionat procesul intentat presupuşilor hackeri constănţeni de autorităţile din Statele Unite ale Americii, pe motiv că ar fi fraudat Bank of America şi alte instituţii bancare de peste ocean şi nu numai. De precizat că cei aproape 20 de tineri au fost deferiţi instanţelor româneşti de procurorii Serviciului Teritorial Constanţa al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

În mai puţin de două luni de când dosarul a fost înregistrat pe rolul Secţiei penale a Tribunalului Constanţa, judecătorii constănţeni, în completul format din preşedintele Teodor Gheorghe, a pronunţat sentinţa de condamnare a tinerilor acuzaţi inclusiv de serviciile secrete americane. Potrivit noii legislaţii, după recunoaşterea faptelor, suspecţii au putut beneficia de reducerea pedepselor şi astfel au primit pedepse cu suspendare, fiind ulterior eliberaţi din penitenciar, unde se aflau de mai bine de jumătate de an. Concret, Constantin Cosmin Stici, Birdal Osman, Etem Arif, Ionuţ Mihai, Ştefan Miron şi Adrian Alexandru Vişan au fost condamnaţi la câte trei ani de închisoare pentru constituire de grup infracţional, introducere şi modificare de date informatice fără drept şi efectuarea de operaţiuni financiare frauduloase. Aşa cum am precizat anterior, pedepsele le-au fost suspendate sub supraveghere, judecătorii fixându-le termen de încercare de cinci ani, interval în care indivizii trebuie să aibă un comportament model, în caz contrar riscând să ajungă din nou în spatele gratiilor. La rândul său, Viorel Enache a fost condamnat la doi ani şi jumătate, pedeapsa fiindu-i suspendată sub supraveghere, Ionuţ Rizea şi Florin Miron au primit doi ani cu suspendare condiţionată, iar Daniel George Bădilă a fost condamnat la un an şi zece luni, tot cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei.

Procesul merge mai departe

Nu în ultimul rând, Roxana Stici, Răzvan Dragoş Boşneagu şi Ionuţ Mihai Vişan au luat câte doi ani pentru sprijinirea unui grup infracţional, dar şi pentru alte infracţiuni. Instanţa a dispus confiscarea aparaturii electronice pe care suspecţii au folosit-o la comiterea infracţiunilor de care au fost acuzaţi. Nu în ultimul rând, acuzaţii au fost obligaţi la achitarea unor cheltuieli de judecată de câte 600 de lei pentru fiecare. Totuşi, judecătorii au decis continuarea procesului împotriva lui Petru Vladimir Iancu, Lion Cristian Enache, Sorin Stici, Daniel Ene şi Lucian Bularca, dar şi continuarea judecăţii pentru daunele solicitate de Western Union SUA - Ambasada Statelor Unite ale Americii, Serviciul Secret SUA, Bank of America - Ambasada Statelor Unite ale Americii, Serviciul Secret SUA şi Unicredit Ţiriac Bank Bucureşti. Dosarul se va relua pe data de 24 ianuarie.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Pagina de internet a Curții Constituționale va trebui reconstruită în urma atacului informatic de la finalul săptămânii trecute.

20 Jun 2019 890

FBI anunță că hackeri ruşi au compromis sute de mii de rutere din întreaga lume

25 May 2018 571

O nouă înşelăciune face victime. Mii de români au rămas fără bani în cont după ce au fost păcăliţi că vor primi bilete de avion gratis

09 Nov 2017 5216

Cum a ajuns o păpușă în mijlocul unui scandal de spionaj

20 Feb 2017 1053

Milionar în timp record prin înşelătorii pe internet

20 Nov 2016 3064

S-au înmulțit cazurile de piratare a conturilor de Skype

10 Nov 2016 823

Avertisment de la Google Utilizatorii Windows 10 sunt în pericol!

02 Nov 2016 1389

Mii de magazine online, atacate de hackeri pentru sustragerea datelor financiare ale cumpărătorilor

14 Oct 2016 1397

500 de milioane de conturi ale utilizatorilor Yahoo, piratate

22 Sep 2016 926

Numele lui Nadal, pe lista sportivilor dopați

19 Sep 2016 1093

Israelul ar avea sute de arme nucleare. Cine susţine acest lucru?

16 Sep 2016 1384

Provocare de la Google 200.000 de dolari pentru hackerul care va reuşi să spargă noua versiune de Android

15 Sep 2016 904

Federația Română de canotaj Roxana Cogianu a urmat un tratament după o operație din 2014

15 Sep 2016 878

Informații confidențiale ale Agenției Mondiale Antidoping implică și România

15 Sep 2016 824

Hackeri susțin că surorile Williams au concurat dopate la Rio

13 Sep 2016 1148