Deznodământ în procesul Serviciilor Secrete SUA Presupuşii hackeri constănţeni, lăsaţi în libertate

internet_hackeri.jpgPremieră în instanţele constănţene! Într-un timp record, judecătorii Tribunalului Constanţa au soluţionat procesul intentat presupuşilor hackeri constănţeni de autorităţile din Statele Unite ale Americii, pe motiv că ar fi fraudat Bank of America şi alte instituţii bancare de peste ocean şi nu numai. De precizat că cei aproape 20 de tineri au fost deferiţi instanţelor româneşti de procurorii Serviciului Teritorial Constanţa al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

În mai puţin de două luni de când dosarul a fost înregistrat pe rolul Secţiei penale a Tribunalului Constanţa, judecătorii constănţeni, în completul format din preşedintele Teodor Gheorghe, a pronunţat sentinţa de condamnare a tinerilor acuzaţi inclusiv de serviciile secrete americane. Potrivit noii legislaţii, după recunoaşterea faptelor, suspecţii au putut beneficia de reducerea pedepselor şi astfel au primit pedepse cu suspendare, fiind ulterior eliberaţi din penitenciar, unde se aflau de mai bine de jumătate de an. Concret, Constantin Cosmin Stici, Birdal Osman, Etem Arif, Ionuţ Mihai, Ştefan Miron şi Adrian Alexandru Vişan au fost condamnaţi la câte trei ani de închisoare pentru constituire de grup infracţional, introducere şi modificare de date informatice fără drept şi efectuarea de operaţiuni financiare frauduloase. Aşa cum am precizat anterior, pedepsele le-au fost suspendate sub supraveghere, judecătorii fixându-le termen de încercare de cinci ani, interval în care indivizii trebuie să aibă un comportament model, în caz contrar riscând să ajungă din nou în spatele gratiilor. La rândul său, Viorel Enache a fost condamnat la doi ani şi jumătate, pedeapsa fiindu-i suspendată sub supraveghere, Ionuţ Rizea şi Florin Miron au primit doi ani cu suspendare condiţionată, iar Daniel George Bădilă a fost condamnat la un an şi zece luni, tot cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei.

Procesul merge mai departe

Nu în ultimul rând, Roxana Stici, Răzvan Dragoş Boşneagu şi Ionuţ Mihai Vişan au luat câte doi ani pentru sprijinirea unui grup infracţional, dar şi pentru alte infracţiuni. Instanţa a dispus confiscarea aparaturii electronice pe care suspecţii au folosit-o la comiterea infracţiunilor de care au fost acuzaţi. Nu în ultimul rând, acuzaţii au fost obligaţi la achitarea unor cheltuieli de judecată de câte 600 de lei pentru fiecare. Totuşi, judecătorii au decis continuarea procesului împotriva lui P.V.I., Lion Cristian Enache, Sorin Stici, Daniel Ene şi Lucian Bularca, dar şi continuarea judecăţii pentru daunele solicitate de Western Union SUA - Ambasada Statelor Unite ale Americii, Serviciul Secret SUA, Bank of America - Ambasada Statelor Unite ale Americii, Serviciul Secret SUA şi Unicredit Ţiriac Bank Bucureşti. Dosarul se va relua pe data de 24 ianuarie.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Trei parlamentari din România, vizați de un grup de hackeri susținut de guvernul chinez

26 Mar 2024 590

Atenție părinți! O nouă metodă de înșelăciune, pusă la cale de hackeri! Vocile copiilor clonate în 3 secunde

23 Dec 2023 1797

Mai multe conturi de Linkedln au fost sparte de hackeri

17 Aug 2023 915

Organizații guvernamentale din 17 țări, atacate de hackerii chinezi

17 Aug 2023 811

Ce spun reprezentanții instituției Site-ul Consiliului Județean Constanța a fost spart de hackeri! (VIDEO)

25 May 2023 1823

Oficial de la Ministerul Educației despre incidentul cibernetic care a condus la blocarea site-ului instituției

08 May 2023 901

UPDATE Site-ul Ministerului Educației, ținta hackerilor!

08 May 2023 1161

Hackerii ruși amenință că vor "distruge România" dacă Ioan Feher, românul acuzat că i-a ajutat, nu va fi eliberat

03 May 2022 1643

Hackerii de la Killnet au pus chipul lui Florin Cîțu pe fotomodele din Baywatch, după ce președintele Senatului i-a ironizat (FOTO)

02 May 2022 1866

Alertă cibernetică! Hackerii ruși au blocat site-urile aeroporturilor din România. Este vizat și aeroportul Mihail Kogălniceanu din Constanța

02 May 2022 1985

Hackerii ruși vor să atace! Sunt vizate și site-uri din Constanța. Lista completă

30 Apr 2022 2323

Atac cibernetic care a paralizat site-urile mai multor media ruse revendicat de gruparea de hackeri „Anonymous“

28 Feb 2022 1374

Hackerii Anonymous au declarat "război cibernetic" Rusiei şi preşedintelui Vladimir Putin după invazia rusă în Ucraina

26 Feb 2022 2448

Tentativă de fraudă Războiul dintre Rusia şi Ucraina, exploatat de hackeri. Cum funcționează înșelătoria

24 Feb 2022 2020

Noi recorduri în 2021 pentru hackeri Aproape 19 miliarde de înregistrări de date au fost expuse infractorilor cibernetici, în primul semestru din 2021!

09 Jan 2022 1270