DGA. Trei persoane trimise în judecată pentru dare de mită și trafic de migranți

  • Dosarul penal a fost constituit ca urmare a denunțului formulat la Serviciul Județean Anticorupție Giurgiu de către un agent de poliție de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu.
Ca urmare a activităților de urmărire penală efectuate de ofițeri de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Giurgiu, procurorul competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu a dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a doi inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de dare de mită și trafic de migranți și a unui al treilea inculpat, sub control judiciar, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți.

Dosarul penal a fost constituit ca urmare a denunțului formulat la Serviciul Județean Anticorupție Giurgiu de către un agent de poliție de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu.

În fapt, la data de 18 august a.c., în timp ce se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu controlând un autocar al unei firme de transport persoane pe relația Grecia - România, la intrarea în România, polițistul a depistat doi cetățeni sirieni, ascunși în compartimentul de odihnă al șoferilor, care intenționau să intre în mod fraudulos pe teritoriul României.

În acest context, cei doi șoferi ai autocarului au oferit cu titlu de mită polițistului de frontieră suma de 1.000 de euro, pentru a nu dispune măsurile legale de constatare a infracţiunii de trafic de migranţi și pentru a le permite continuarea călătoriei cetățenilor sirieni, situație pe care agentul de poliție a sesizat-o Serviciului Județean Anticorupție Giurgiu.

Ca urmare, a fost constituită echipa operativă, coordonată de procuror, care l-a surprins în flagrant pe unul dintre șoferi, în timp ce remitea suma sus-menționată polițistului de frontieră.

Prin extinderea cercetărilor s-a stabilit că la activitatea infracțională a participat și un ghid din cadrul societății de transport internațional de persoane, care avea rolul de a-i ascunde pe cei doi cetățeni sirieni în momentul tranzitării punctelor de trecere a frontierei de pe traseu.

Din cercetări a mai rezultat faptul că cei doi cetățeni sirieni au fost preluați din Grecia și, în schimbul sumei de 1.500 de euro remisă celor trei inculpaţi, au călătorit către România, cu autocarul societăţii la care erau angajaţi aceştia.


Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție, a transmis DGA. 


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ce s-a întâmplat în procesul în care ABADL a câștigat 500 mp de plajă, de la municipalitatea constănțeană

24 Nov 2020 276

Mai mulți foști proprietari de garaje, chemați în instanță de Primăria Constanța. Ce s-a întâmplat cu dosarul

24 Nov 2020 889

Viol la Pecineaga! Începe procesul

21 Nov 2020 653

Un militar din cadrul Forțelor Navale a fost condamnat definitiv! Ce pedeapsă a primit și pentru ce

20 Nov 2020 666

Consiliul Județean Constanța, dat în judecată de societatea Thallassa Cons SRL

18 Nov 2020 371

Decizie importantă a judecătorilor în dosarul Vectra!

16 Nov 2020 451

Daune morale Decizie inedită, în justiția din Constanța, după ce doi copii s-au certat în fața blocului

16 Nov 2020 2295

Trei ani de închisoare pentru Iuliana Lefter, fost director al Agenției pentru Ocuparea Forței de Muncă Tulcea

12 Nov 2020 3749

Avocat din Baroul Constanța dat în judecată de propriul client, pentru restituirea onorariului

12 Nov 2020 1201

Motivare! Rejudecarea dosarului foștilor primari Ion Soare şi Gheorghe Popescu, singurul remediu procesual

11 Nov 2020 372

Judecătorii din Constanța analizează azi cerea de anularea în parte a Decretului nr. 195 din 16 martie privind instituirea stării de urgență

11 Nov 2020 1002

15 ani de închisoare pentru un antrenor de arte marţiale din Ovidiu. Inculpatul, menținut în arest la domiciliu

11 Nov 2020 1315

Terenul din Parcul Arheologic Constanța, subiect de dispută între afaceriști și administrația locală

10 Nov 2020 2485

Soții Marin și Antonella Marinescu, emoții în instanță! Terenul de lângă fostul hotel Ibis, revendicat!

07 Nov 2020 2212

Polițiști din IPJ Constanța, acuzați de trafic de influenţă și de divulgarea unor informații secrete. Începe judecata

06 Nov 2020 1542