Diana Holban, mica scriitoare de la Colegiul „Constantin Brătescu"

cap_5.jpgDiana Holban este elevă în clasa a X-a la Colegiul Naţional Pedagogic „Constantin Brătescu" din municipiul Constanţa. Adolescenta scrie de mică poezii, poveşti, eseuri, iar acum lucrează la primul său roman.

„Romanul este inspirat de Franz Kafka, scriitor german. Am scris deja 130 de pagini, dar mai am mult de lucrat la el", ne-a mărturisit eleva. Diana participă la toata concursurile literare din liceu, judeţ şi ţară, de unde a adunat zeci de premii şi diplome. „Anul acesta am participat la Faza Judeţeană de Limbă şi Literatură Română şi m-am clasat pe locul I. Tot în acest an, am ocupat locul II la Faza Judeţeană a Olimpiadei de Religie", ne-a mai povestit tânăra. Nu în ultimul rând, trebuie să pomenim Concursul Naţional de Eseuri „Cine este Dumnezeu", la care Diana Holban a reuşit să obţină premiul special. Talentul tinerei de la Colegiul Naţional Pedagogic „Constantin Brătescu" a fost remarcat şi de Uniunea Naţională a Crimelor Comunismului, care i-a acordat premiul de excelenţă pentru eseul „Familia mea în comunism". În prezent, Diana lucrează la un proiect cu care va participa la Concursul Naţional de creativitate în Fizică şi Tehnologii „Ştefan Procopiu". „Anul trecut, la acelaşi concurs „Ştefan Procopiu", am primit diploma Arhimede, pentru cea mai bună creaţie", ne mai spune eleva. În toate proiectele sale de creaţie, Diana este susţinută de Anamaria Ciobotaru, profesoara sa de limba română şi de directorul Colegiul Naţional Pedagogic. „Profesoara mea de română, Anamaria Ciobotaru, mă îndrumă şi îmi călăuzeşte paşii în lumea literaturii, motiv pentru care îi aduc întreaga mea recunoştinţă", a adăugat Diana. În viitor, Diana se vede ori actriţă, ori ziaristă. „Oscilez între Facultatea de Arte şi cea de Jurnalism. Poate le fac pe ambele...", este visul adolescentei.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

noi toti

25 Mar, 2011 15:50

felicitari !!!! meriti toate laudele noastre.pacat ca astfel de tineri nu vor fi apreciati si sustinuti pe mai departe !

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.