dianaslav.ro O Nominalizare. Multumesc, dar…

Sunt anumite momente cand simt nevoie sa iau distanta si chiar atitudine publica fata de anumite situatii care ma afecteaza direct.
Sa detaliez: am fost nominalizata in cadrul proiectului Oameni de Valoare ai Constantei.

Auzisem vag de ei, dar cumva imi trecusera pe sub radar si eu lor. Cand am aflat ca sunt nominalizata am cautat sa aflu mai clar cine sunt, ce fac, ce ofera, de cand, de ce.
Am gasit prezentarea principiilor de baza, foarte frumos, foarte dragut. Am citit regulamentul si am vrut sa vad cine a mai fost premiat / apreciat de ei si de public (exista si premii de excelenta, decise exclusiv de juriu, iar premiile cu vot au un procent de 60/40 numar voturi public & juriu).
Primul semn de intrebare a fost nerespectarea propriului regulament, care spune ca o persoana poate fi nominalizata doar daca nu a mai castigat in ultimele 3 editii (am pus mai jos sectiune din regulament). Deci nu numai ca nu trebuie sa mai ajunga la premiere, ar trebui nici macar sa nu mai ajunga pe lista de nominalizare, ca sa li se dea o sansa de afirmare unor noi persoane. Apoi a mai fost o regula legata de posibilitatea de retragere a unor premii daca ulterior se dovedeste ca persoanele respective nu au pastrat acele valori care sa ii faca modele demne de urmat. Nu stiu sa se fi intamplat acest lucru, desi unele nume s-au dovedit a nu fi atat de imaculate (gasiti listele complete mai jos).
Moment in care am decis ca nu e locul meu acolo, ca nu ma simt pe acelasi palier cu unele valori apreciate de ei in timp si asumate pe termen lung fara retragerea niciunui premiu. Asa ca le-am trimis mail pe adresa de contact si mesaj pe Facebook:
Buna ziua,
 
Am aflat in cursul zilei de ieri ca am fost nominalizata la una din categoriile proiectului dvs.
Stiu ca nominalizarile sunt facute de alti oameni si ca nefiind o candidatura personala / o inscriere voluntara din partea mea, nu pot decide eu, dar as dori, daca este posibil, sa imi retrageti nominalizarea.
 
Am luat aceasta decizie dupa o analiza atenta atat a regulamentului de organizare cat si a listei de castigatori din anii anteriori.
In primii trei ani se regasesc repetitiv aceleasi nume, iar la regulile de nominalizare este mentionat :  “Persoana propusă nu a câștigat un trofeu „10 Oameni de Valoare pentru Constanța” la ultimele trei ediții precedente”.
De asemenea, tot conform regulamentului se puteau retrage premii (dar nu am la cunostinta sa se fi intamplat) daca acele persoane dovedeau prin actiuni ulterioare ca nu au avut un comportament corect, ceea ce nu-i mai face modele demne de urmat.
 
Am  citit descrierea facuta de cea care probabil m-a nominalizat, nu stiu cine este, dar ma onoreaza.
Stiu ca acest premiu este de la constanteni pentru constanteni.
Eu primesc aceste voturi de incredere aproape zilnic de la ei prin faptul ca ei ma recunosc pe strada, ma saluta si intreaba de noile evenimente.
Iar eu mi-am primit deja premiul de la ei, de la constanteni, un premiu multiplu oferit cu emotie si care sta la loc de cinste pe raft.
Faptul ca oamenii participa la tur si si-l doresc in continuare este apreciere suficienta pentru mine.
Cu multumiri anticipate,
Doar o mica parte din premiile venite direct de la constanteni, ele ma fac mandra, ma onoreaza si ma responsabilizeaza pe mai departe.
Am aflat de nominalizare marti, le-am trimis mesaj miercuri pe mail, joi pe mesagerie FB. Nu au raspuns, e ok, nici nu sunt obligati sa imi raspunda in vreun fel, asa cum nici nu m-au notificat de nominalizare, poate nu au un departament de comunicare dedicat.
Asa cum am scris si acolo, eu stiu ca sunt apreciata de constanteni, o vad foarte des, am toate acele cadouri de la voi care au o valoare sentimentala extraordinara. Si asta imi e de ajuns.
Va multumesc tuturor ca-mi sunteti alaturi la tur! E tot ce conteaza!
La final va las lista premiantilor anteriori pentru studiu individual


Sursa : dianaslav.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.