DIICOT. Cultură de canabis, descoperită într-o locuință (galerie foto)

  • O cultură indoor de canabis a fost descoperită de oamenii legii într-o locuință.  
  • Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Satu Mare au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului R.D.C. pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și deținere de droguri de risc pentru consum propriu fără drept.
La data de 18.05.2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Satu Mare au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului R.D.C. pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și deținere de droguri de risc pentru consum propriu fără drept.

În cauză, există suspiciunea rezonabilă că, în perioada februarie - mai 2020 inculpatul R.D.C. a înființat și întreținut o cultură ”indoor”, plantele fiind cultivate într-un apartament situat pe raza municipiului Satu Mare.

La data de 18.05.2020, procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Satu Mare împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Satu Mare au efectuat două percheziții domiciliare, ocazie cu care au fost găsite și ridicate un număr de 17 plante de cannabis în diferite stadii de dezvoltare, în cantitate de aproximativ 6 kg masă verde, aproximativ 700 de grame de materie vegetală uscată (muguri), ambalată în pungi tip ziplock și în cutii, 2 instalații speciale destinate creşterii plantelor de cannabis în condiţii ”indoor”, prevăzute cu ventilatoare, dispozitive de climatizare și lămpi UV, un cântar electronic de mare precizie, 2 dispozitive de mărunţit (grindere), 3 telefoane mobile, precum și sumele de 27.000 Euro și 3.686 lei.

Cu ocazia efectuării perchezițiilor domiciliare, într-unul dintre apartamente au fost identificați și suspecții M.A.V. și N.V.C., acesta din urmă încercând să fugă din apartament sărind pe geam, fiind prins și imobilizat, constatându-se cu ocazia legitimării acestuia că este lucrători de poliție în cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației.

În cursul zilei de astăzi, inculpatul R.D.C. urmează a fi prezentat Tribunalului Satu Mare cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul Serviciului Criminalistic din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare, precum şi al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Județean de Jandarmi „GL. BG. IONITĂ BORȘAN” Satu Mare.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operaţiuni Speciale.

Se face precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Sursa foto: Poliția Română-DIICOT 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Un tânăr depistat sub influența substanțelor psihoactive, în Mamaia. Alte două persoane în stare de ebrietate, la volan, în județul Constanța

04 Jul 2020 1126

Doi soți din Constanța sunt acuzați de trafic internațional de droguri. Ea în arest preventiv și el acasă

06 Jun 2020 9401

Reținuți pentru trafic de droguri de risc. Ce s-a descoperit în urma perchezițiilor (galerie foto+video)

11 May 2020 981

DIICOTPercheziții la o societate comercială care ar fi comercializat cannabis prin intermediul unui site online

13 Mar 2020 741

DIICOT Cultură impresionantă de canabis, descoperită într-o locuință

06 Feb 2020 858

DIICOT Bărbat, reţinut pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc (galerie foto)

14 Nov 2019 710

Zeci de kilograme de cannabis, descoperite în rezervorul unui TIR (galerie foto)

12 Nov 2019 833

Sondaj de opinie Cum au răspuns românii la întrebarea privind legalizarea canabisului în scop medical

11 Nov 2019 1802

Control vamal Cannabis și țigări de contrabandă, descoperite cu ajutorul lui LUCKY, câinele antitabac din cadrul Biroului vamal de frontiera Oancea

08 Nov 2019 1622

Sondaj de opinie Sunteţi de acord cu legalizarea în România a canabisului, în scopuri medicale?

04 Nov 2019 3758

Legea privind legalizarea canabisului în scop medical, adoptată tacit de Senat (document)

01 Nov 2019 2768

DIICOT Cetățean sârb, reținut pentru trafic internațional de droguri de risc. Marfa valora 9 milioane de euro!

06 Oct 2019 883

Bărbați reținuți pentru trafic de droguri. Cum au fost prinși în flagrant

04 Oct 2019 825

Acțiune antidrog. Polițiștii ieșeni au întocmit 34 de dosare penale, în week-end

02 Sep 2019 680

Turist prins cu canabis în Mamaia. „Sunt de partea mişcării care militează pentru legalizarea acestui drog“

02 Sep 2019 2116