DIICOT- Brașov Constituire a unui grup infracţional organizat, trafic internațional de droguri de mare risc și trafic de droguri de mare risc

  • Reținere pentru entru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic internațional de droguri de mare risc şi trafic de droguri de mare risc.

La data de 08.01.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Braşov au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a unui număr de 4 inculpaţi, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic internațional de droguri de mare risc şi trafic de droguri de mare risc.

În cauză s-a reținut faptul că, în perioada septembrie 2020 - ianuarie 2021, un număr de trei persoane au constituit un grup infracțional organizat, la care a aderat ulterior și o altă persoană, având ca scop activitatea de transport, import și distribuție de droguri de mare risc – cocaină - din Spania în România, obținând din această activitate importante sume de bani.

În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit faptul că drogurile de mare risc erau procurate și expediate din oraşul Valencia - Spania de către o persoană sau interpuși ai acesteia, prin două societăți specializate în transportul internațional de colete.

Drogurile erau ascunse în ambalaje de detergent, introduse în cutii de carton împreună cu obiecte de vestimentație și alimente, fiind preluate de la sediile celor două agenții din orașul Ploiești.

Astfel, în perioada 11.09.2020 - 07.01.2021, inculpaţii au ridicat de la sediile societăților specializate în transport internațional, 8 colete conținând fiecare aproximativ 250 grame cocaină, cu grad ridicat de puritate.

Valoarea totală pe „piața neagră” a cantităţii de 2 kilograme de cocaină introdusă în țară de către membrii grupării este în sumă de 225.000 euro.

În continuarea cercetărilor, la data de 08.01.2020, procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Brașov împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov, au efectuat 10 percheziții domiciliare, la imobilele persoanelor în cauză, situate în municipiul Brașov.

În urma perchezițiilor, a fost găsită şi ridicată suma de 14.940 de euro, 300 de lire sterline și 29.300 de lei, 2,5 grame de cocaină și 100 de grame de cannabis.


La data de 08.01.2021, Tribunalul Braşov a dispus arestarea preventivă a doi inculpaţi, pentru o perioadă de 30 de zile, iar faţă de alţi doi inculpaţi, procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Brașov au dispus măsura preventivă a controlului judiciar.

Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale.

Activitățile au fost desfășurate cu sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Sursă foto: DIICOT Brașov
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.