DIICOT Rețea destructurată! Membrii obligau copii să cerşească, să vândă flori şoferilor din Bucureşti sau să le spele parbrizele

Rețea destructurată, foto: Unsplash
Procurori DIICOT şi ofiţeri de poliţie judiciară de la Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate - Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane au efectuat cinci percheziţii domiciliare în Bucureşti şi Ilfov pentru destructurarea unei grupări ai cărei membri sunt acuzaţi că obligau copii să cerşească în trafic, dosarul vizând şi acuzaţii de viol.


Oficial de la DIICOT  


La data de 19.05.2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul D.G.P.M.B. – S.I.C. Sector 2, Direcția de Combatere a Criminalității Organizate - Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane au efectuat un număr de 5 de percheziții domiciliare, pe raza municipiului București și a județelor Ilfov, la domiciliile unor persoane suspectate de comiterea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de minori, exploatarea cerșetoriei și viol.


În cauză s-a reținut faptul că, începând cu anul 2021, pe raza municipiului București a fost constituit un grup infracțional organizat, care a acționat până în luna mai a anului 2022, în scopul comiterii infracțiunilor de trafic de minori prin supunerea la executarea unei munci în mod forțat și obligarea la practicarea cerșetoriei.


Astfel, în perioada ianuarie – mai 2022, membrii grupului infracțional organizat, profitând de imposibilitatea de a-și exprima voința și de starea de vădită vulnerabilitate în care se aflau persoanele vătămate minore, le-au transportat zilnic cu autoturismele pe care le dețineau din comuna Jilava, județul Ilfov în diferite zone din municipiul București (Timpuri Noi, Splaiul Unirii, Nerva Traian, Baba Novac, Mihai Bravu, Dristor și Eroilor), unde le-au supus la executarea unei munci în mod forțat (timp de 10-12 ore pe zi, indiferent de condițiile meteorologice), obligându-i să vândă buchete de flori șoferilor staționați la semafoare sau să ofere contra unei sume modice de bani servicii de curățare a parbrizului. De asemenea, persoanele vătămate minore au fost obligate să apeleze la mila șoferilor aflați în trafic, cărora le solicitau sume de bani, folosind în acest scop cartoane cu mesaje menite să emoționeze și păpuși care imitau prezența unui nou-născut.

Persoanele vătămate minore au fost determinate să practice cerșetoria prin amenințări și agresiuni fizice, fiind supravegheate îndeaproape de membrii grupului infracțional organizat.



În această modalitate, membrii grupului infracțional organizat au obținut în mod constant diverse sume de bani.



Totodată, profitând de starea vădită de vulnerabilitate a acestora, patru dintre persoanele vătămate minore, cu vârste cuprinse între 11 și 13 ani, au fost obligate să întrețină acte sexuale în perioada decembrie 2021 - mai 2022, membrii grupului obținând în acest mod diferite sume de bani.


În urma perchezițiilor domiciliare a fost descoperită și ridicat în vederea indisponibilizării suma de aproximativ 63.000 de lei.


La sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au fost conduse, în vederea audierii, un număr de 10 persoane despre care există suspiciunea că sunt implicate în desfășurarea activităților infracționale.


Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul D.G.P.M.B. – S.I.C. Sector 2, Direcției de Combatere a Criminalității Organizate - Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane și al luptătorilor din cadrul B.S.I.J. ”Vlad Țepeș”.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Biroul Tehnic şi Criminalistic din cadrul D.I.I.C.O.T. și Direcția Operațiuni Speciale.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE Captură record de 3.000.000 de euro a polițiștilor din Constanța! Percheziții la Constanța și Năvodari! (FOTO)

11 Feb 2024 1336

Percheziții la o persoană bănuită de înșelăciune prin vrăjitorie. Suspecta, reținută pentru 24 de ore

09 Jun 2022 932

Percheziții la persoane bănuite de infracțiuni în domeniul vaccinării împotriva covid-19, uz de fals, delapidare, proxenetism și tâlhărie

17 Feb 2022 1370

Percheziții la persoane bănuite de trafic de droguri de mare risc. Ce au găsit polițiștii

29 Sep 2017 2335

DNA ridică documente de la Ministerul Educației

15 Mar 2016 1941

Incredibil! Pecheziţii în două cavouri din Slatina, după banii lui Darius Vâlcov

27 Mar 2015 2400

Percheziţii DIICOT la Galaţi Presupuşi contrabandişti de ţigări, săltaţi de mascaţi

26 Mar 2015 2138

Percheziţii DIICOT la membrii unei grupări infracţionale specializată în infracţiuni de evaziune fiscală

25 Mar 2015 2264

Percheziţii în mai multe localităţi la persoane bănuite de deţinere ilegală de arme

29 Oct 2014 2018

Percheziţii DIICOT la Constanţa într-un dosar de trafic de droguri Studenţi ai Universităţii de Petrol şi Gaze Ploieşti, încătuşaţi

21 Jun 2014 2374

Percheziţii DNA la sediul unei universităţi din Alba

19 Jun 2014 1907

Persoane suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani Percheziţii în Constanţa la sediile unor societăţi comerciale

18 Jun 2014 2426

Sunt vizate persoane bănuite de furturi din locuinţe Percheziţii la Mangalia

10 Jun 2014 1726

UPDATE - Descinderi ale procurorilor DNA Percheziţii la APIA. Sunt vizaţi mai mulţi şefi din instituţie

04 Jun 2014 2823

UPDATE Percheziţii la casa afaceristului Dan Adamescu, în dosarul celor patru judecători arestaţi

21 May 2014 1940