Din cauza vântului puternic pe liniile ferate către Dobrogea circulația se desfăşoară în condiţii dificile. Mai multe trenuri au întârzieri considerabile!


Circulaţia trenurilor se desfăşoară în condiţii dificile, ninsoare şi vânt puternic cu rafale de 95 km/h - 100 km/h, pe raza judeţelor din sud - estul ţării, informează Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA.

Astfel, pe raza SRCF Constanţa, din cauza ninsorii viscolite şi a rafalelor puternice de vânt, nu funcţionează reţeaua naţională de alimentarea cu energie, iar pentru asigurarea energiei electrice 10 staţii CF funcţionează pe grup electrogen.

De asemenea, pentru repunerea sub tensiune a liniei de contact se intervine la această oră cu Drezine Pantograf pe 3 intervale CF, astfel: Ovidiu - Dunărea (pe firul II), Feteşti - Ramificaţie Borcea (pe firul I) şi Jegălia- Bărăganu. Un singur tren de călători, R 8340, staţionează temporar la această oră, pentru remedierea deranjamentului între Jegalia şi Bărăganu.

Tot pe raza SRCF Constanţa, din cauza vântului puternic, nu funcţionează sistemul de semnalizare - acustic, vizual şi barierele automate -, de la 7 treceri la nivel cu calea ferată, situate pe intervalele Ciulniţa - Perişoru, Valu lui Traian, Bărăganu - Jegălia, Bărăganu - Feteşti, Jegalia - Perişoru.

"Până la remedierea deranjamentelor, toţi participanţi la traficul rutier vor respecta, conform prevederilor legale, semnalizarea indicatorului rutier " Crucea Sfântului Andrei", iar mecanicii de locomotivă vor circula în apropierea trecerilor la nivel cu viteză redusă, de 20 km/h.", se menţionează în comunicat.

Pe raza SRCF Galaţi, echipele de intervenţie acţionează cu drezine pantograf pentru repunerea sub tensiune a liniei de contact între staţiile Făurei - Deduleşti, pe firul II, în staţia Plopu şi între Lacu Sărat - Traian Sat, unde 3 trenuri de călători - R 7360, IR 1570 şi IR 1732 - au rămas defecte, cu pantografele rupte şi staţionează pentru remediere.

Reprezentanţii CFR Călători precizează că echipele de intervenţie ale SRCF Constanţa şi Galaţi acţionează în continuare pe reţea feroviară din sud-estul ţării, astfel încât să fie remediate operaţional toate deranjamentele cauzate de fenomenele meteo nefavorabile, iar traficul feroviar să se desfăşoare în condiţii optime în această perioadă. Pe raza judeţelor din sud - estul ţării, rafalele de vânt viscolit ating viteze de până la 100 km/h, fiind valabile atenţionările meteo de cod galben şi portocaliu.

Conform reprezentanţilor companiei, pe raza SRCF Galaţi, din cauza intensificări rafalelor de vânt, începând cu ora 8:25, toate trenurile vor circula pe intervalul CF Galaţi - Făurei - Ţăndărei doar cu locomotive Diesel, cu excepţia trenurilor tractate cu locomotive electrice, care acum sunt în circulaţie, pe secţia respectivă.


Totodată, Pantograful trenului IR 1732, rămas defect, în jurul orei 7.45, între Lacul Sărat - Traian Sat, pe firul I, a fost asigurat, garnitura aşteaptă locomotivă Diesel pentru a fi reînscrisă în circulaţie.

Potrivit CFR Călători, începând cu ora 8:40, din cauza rafalelor de vânt, care ating viteze de aproape 100 km/h, pe intervalul Galaţi- Făurei- Ţăndărei, trenurile circulă doar tractate cu locomotivă Diesel.

"Trenul IR 1732 va prelua în Plopu şi călătorii din IR 1570, care are pantograful rupt, în staţi Plopu, pe linia 2, de la ora 6.30.", precizează sursa citată.

Circulaţia trenurilor pe raza Sucursalei CF Galaţi se realizează în cursul acestei zile în funcţie de asigurarea gabaritului, îndepărtarea firului de contact căzut în gabarit şi posibilitatea introducerii tracţiunii diesel, având în vedere condiţiile meteo de vreme severă şi starea tehnică a infrastructurii.

De asemenea, pentru zonele afectate şi care permit tracţiunea diesel, CFR Călători a pus la dispoziţia CFR SA locomotive diesel, în limita parcului tehnic disponibil, pentru remorcarea trenurilor.

"Mai multe tenuri înregistrează întârzieri şi, în funcţie de evoluţia fenomenelor meteo şi a condiţiilor de circulaţie, pot interveni restricţionări temporare ale circulaţiei trenurilor pe anumite intervale de staţii, traficul de pasageri fiind preluat de celelalte garnituri din graficele de circulaţie.", informează compania.

Circulaţia în zonele afectate de condiţiile meteo de iarnă se va desfăşura în continuare în funcţie de măsurile operative stabilite şi dispuse de managerul infrastructurii feroviare - CFR SA.

sursă foto: Meteoplus

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Acord de peste 1,5 milioane de lei între Sucursala CF Constanța și Viosil Instalconstruct SRL. Despre ce este vorba (DOCUMENT)

25 Feb 2024 546

Superliga 2023/2024 CFR Cluj – Dinamo este capul de afiș al etapei cu numărul 27

22 Feb 2024 800

CFRReduceri de primăvară la Interrail Global Pass și Interrail One Country Pass

20 Feb 2024 248

UPDATE Avarie Termoficare Constanța! Policlinica CFR și alte două puncte termice nu beneficiază de apă caldă și căldură

19 Feb 2024 429

Licitații Constanța CN CF CFR SA - Sucursala Regională CF Constanța, un nou contract subsecvent pentru revopsire tabliere metalice (DOCUMENT)

18 Feb 2024 534

Licitații Constanța CFR SA închiriază spații și terenuri în apropierea stațiilor CF din județul Constanța (DOCUMENT)

17 Feb 2024 987

CFR Infrastructura Constanța Ziua Feroviarului marcată la Constanța (FOTO)

15 Feb 2024 515

Tunelul Palas, reabilitat pentru a asigura al doilea acces feroviar în Portul Constanța. Documentele depuse la APM Constanța

15 Feb 2024 522

UPDATE Un tren de marfă ce circula pe relația Constanța Ferryboat - Iernut s-a defectat în județul Alba. Traficul feroviar, îngreunat în zonă

11 Feb 2024 644

Licitații Constanța Efficient Energy Audit elaborează auditul energetic pentru subunități aparţinând SRTFC (DOCUMENT)

10 Feb 2024 431

Licitații Constanța SNTFC „CFR Călători“ SA, contract cu două firme pentru servicii în Stațiile Slobozia Veche și Tulcea (DOCUMENT)

08 Feb 2024 571

CFRNumărul trenurilor Regio – Expres în creştere cu peste 20%

07 Feb 2024 305

LIVE TEXT. Superliga 2023/2024 Farul Constanța, remiză în deplasare cu FCSB. „Marinarii“ au egalat în minutul 90+4! (GALERIE FOTO)

05 Feb 2024 1434

Minifotbal Constanța Campioana CS CFR TTS Arsenal Inel II și-a luat revanșa în fața ACS TMV Ovidiu

05 Feb 2024 781

Accident mortal pe calea ferată. O femeie a fost lovită de trenul de pe ruta Galați-Buzău

04 Feb 2024 791