Din culisele fuziunii SC Fin.Co.Ge.Ro. Imobiliare SRL - SC House 3000 Real Estate Investment SRL

SC House 3000 Real Estate Investment SRL, în calitate de asociat unic al SC Fin.Co.Ge.Ro. Imobiliare SRL, a hotărât, la data de 1 august a acestui an, fuzionarea prin absorbție totală fără lichidare a SC Fin.Co.Ge.Ro. Imobiliare SRL cu Societatea House 3000 Real Estate Investment SRL, fuziune ce se va efectua luând în calcul balanța la data de 31.07.2014. Potrivit Monitorului Oficial al României nr. 7002/18.11.2014, unde a fost publicată hotărârea, patrimoniul SC Fin.Co.Ge.Ro. Imobiliare SRL se va transfera prin absorbție totală a societății absorbante.

De asemenea, fuziunea se va realiza fără achitarea unei prime de fuziune raportată la diferența dintre valoarea contabilă a părților sociale și valoarea nominală a acestora, dar și fără întocmirea raportului de expertiză care să cuprindă examinarea proiectului de fuziune și rata de schimb a părților sociale deținute de asociatul unic al societății absorbite în societatea absorbantă.
Fuziunea va începe să producă efecte odată cu înregistrarea la Registrul Comerțului a actelor de fuziune și radierii societății absorbite.
După cum reiese din proiectul de fuziune din data de 1 august 2014, reorganizarea urmărește să reunească atuurile pe care cele două societăți le au în prezent, și anume: SC House 3000 Real Estate Investment SRL are capacitatea dovedită de a atrage surse de finanțare externe, în timp ce SC Fin.Co.Ge.Ro. Imobiliare SRL are un potențial deosebit în domeniul imobiliar, susținut de terenurile aflate în proprietate și investițiile deja în curs. Conform balanței încheiate la data de 31 iulie 2014, este vorba despre terenul pe care se construiește obiectivul Rose del Lago, proprietate indiviză în cotă de ½ , teren Ovidiu și teren Moroieni.

A fi sau a nu fi (în) Fin.Co.Ge.Ro. Imobiliare

Revenind la Fin.Co.Ge.Ro. Imobiliare SRL, aceasta a fost înființată în anul 2008, fiind fondată de Fin.Co.Ge.Ro. S.P.A., reprezentată de Natala D’Angelo. Prin Hotărârea nr. 3 din 4.12.2009, s-a numit Romeo Nunzio administrator al SC Fin.Co.Ge.Ro. Imobiliare SRL, pe o perioadă nedeterminată, cu puteri depline. Aceeași hotărâre făcea precizarea că urma să fie menținută în funcția de administrator și Natala D’Angelo, cei doi putând acționa atât împreună, cât și separat. În anul 2010, SC Fin.Co.Ge.Ro. Imobiliare SRL devine asociat în SC Rosemberg Imobiliare SRL, prin cedarea de către SC Mamaia SA a părților sociale. SC Fin.Co.Ge.Ro. Imobiliare SRL va deține, astfel, 99,96% din părțile sociale, restul de 0,04% fiind deținute de Vasta Angelo. În anul 2012, SC Fin.Co.Ge.Ro. Imobiliare SRL devine însă unic asociat la SC Rosemberg Imobiliare SRL. În iulie 2013, SC Fin.Co.Ge.Ro. Imobiliare SRL a preluat integral, în urma fuziunii prin absorbție, societatea în care, până la acel moment, fusese asociat unic, respectiv SC Rosemberg Imobiliare SRL.

Ultimul venit, cu voia dumneavoastră...

În ceea ce privește societatea House 3000 Real Estate Investment SRL, aceasta a ajuns asociat al SC Fin.Co.Ge.Ro. Imobiliare SRL în cursul anului 2014. Vorbim despre Monitorul Oficial al României nr. 4990/22.08.2014, în care se face referire la cooptarea în calitate de asociat al SC House 3000 Real Estate Investment SRL, reprezentată de Cezar Teodor Catargiu, în cadrul Fin.Co.Ge.Ro. Imobiliare SRL. Noul asociat a preluat astfel părțile sociale deținute până la acel moment de SC Safe House SRL. Cu acest prilej, administratorul Fin.Co.Ge.Ro. Imobiliare SRL a fost numit tot Romeo Nunzio.
În ceea ce privește situația financiară a SC Fin.Co.Ge.Ro. Imobiliare SRL, aceasta a raportat la finalul anului 2008 o cifră de afaceri zero, 2 lei profit net și niciun salariat, anul 2010 s-a încheiat cu zero pe linie în ceea ce privește cifra de afaceri, profitul net și numărul salariaților, la finalul anului 2011, societatea a declarat aceeași cifră de afaceri zero, un profit net de 7.189 de lei și niciun salariat, iar 2012 și 2013 au fost marcate de aceeași cifră zero la toate cele trei capitole.

Toate drumurile duc la...

Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, SC House 3000 Real Estate Investment SRL este o societate cu sediul în Constanţa, care, în prezent, are un asociat persoană juridică, Green Real Estate SA, cu sediul în Luxemburg, și un asociat persoană fizică, Cezar Teodor Catargiu, acesta din urmă având și calitate de administrator al firmei din 2012 și fiind cooptat în calitate de asociat la data de 1 august 2014, aceeași dată la care s-a hotărât fuziunea SC Fin.Co.Ge.Ro. Imobiliare SRL - SC House 3000 Real Estate Investment SRL. În luna ianuarie a acestui an, SC House 3000 Real Estate Investment SRL avea un asociat unic, în persoana lui Alexandru Stoica. Firma a fost înfiinţată în anul 2003, sub numele de SC Tehno-Serv Cars SRL, având trei fondatori: Hristea Orac, Alexandru Stoica şi Mircea Constantinescu.
Administratorul și asociatul Cezar Teodor Catargiu mai figurează în prezent ca asociat și în SC Expert Sistem SRL și SC Smart Broker Asigurare - Reasigurare SRL. Potrivit site-ului www.vrajitorul.eu, la sfârşitul anului 2013, SC House 3000 Real Estate Investment SRL declarase cifra de afaceri, profitul şi numărul de salariaţi zero.
Revenind la administratorul SC House 3000 Real Estate Investment SRL, Cezar Catargiu, acesta apărea în presă, la sfârşitul anului trecut, ca preşedinte al UGIR Constanţa. Şi aici se impune o precizare, şi anume că, în anul 2012, a fost reînfiinţată filiala UGIR-1903 Constanţa şi desemnat preşedinte la nivel judeţean Sorin Strutinsky, nimeni altul decât partenerul de afaceri al primarului Radu Mazăre şi al preşedintelui suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.