Dîncu, întâlnire cu studenții participanți la programul „Descoperă România instituțională”

foto Fcaebook IICMER
  • Întâlnire a ministrului apărării naționale cu studenții participanți la programul „Descoperă România instituțională”
 
Ministrul apărării naționale, Vasile Dîncu, s-a întâlnit luni, 27 iunie, la sediul MApN, cu 20 de studenți, masteranzi și doctoranzi reprezentând mai multe universități din țară, înscriși în programul #InstitutulDeVară - „Descoperă România instituțională”.


Demersul educațional, inițiat de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER), se desfășoară în perioada 27 iunie – 1 iulie și își propune să îi familiarizeze pe tineri cu practicile instituționale naționale și să le consolideze valorile democratice.

            În cadrul întâlnirii, ministrul apărării naționale le-a prezentat tinerilor studenți, masteranzi și doctoranzi rolul și importanța Ministerului Apărării Naționale în administrația publică centrală, în special în actualul context de securitate, instituția militară având rolul de a conduce activitatea în domeniul apărării naționale, potrivit prevederilor legii și strategiei de securitate națională, pentru garantarea suveranității, independenței și unității statului, integrității teritoriale a țării și democrației constituționale.


            Au fost abordate, de asemenea, teme referitoare la relațiile dintre armată și societatea civilă, transparența instituțională, combaterea dezinformării și știrilor false, precum și oportunitățile oferite de MApN tinerilor care doresc să urmeze o carieră militară.


            Institutul de vară le propune participanților o aprofundare a rolului pe care instituțiile publice îl dețin în societatea românească și funcția pe care acestea o îndeplinesc în ordinea socială.


            Studenții vor vizita instituții publice şi vor participa la o serie de workshop-uri, cu scopul unei mai bune înțelegeri a diferențelor între sistemele instituționale democratice și cele aparținând statelor totalitare.
 


Oficial de la IICMER
 

Noi, la #IICCMER, începem săptămâna cu energie bună, alături de studenții care s-au înscris în programul educațional ,,Descoperă România Instituțională’’. Ne vom petrece împreună următoarele 5 zile, într-un program intensiv de workshop-uri, seminarii și cursuri educaționale, dar și vizite la diferite instituții din București.

Deschiderea programului a început prin vizita făcută la Administrația Prezidențială – Muzeul Național Cotroceni, în prezența oficialităților.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ministrul apărării naționale prezent la festivitatea de absolvire a Academiei Tehnice Militare „Ferdinand I”

29 Jul 2022 448

Ministrul Vasile Dîncu „Ziua de 29 iulie are o însemnătate aparte pentru fiecare român, fiind cea în care celebrăm Imnul Național al României“

29 Jul 2022 671

Tineri sportivi ai CSA Steaua, felicitați de ministrul apărării naționale

27 Jul 2022 379

Ministrul apărării naționale, întrevedere cu președintele Comisiei de Apărare a Adunării Naționale din Franța

21 Jul 2022 483

De Ziua Aviației Române, ministrul Apărării aduce un omagiu militarilor decedați în catastrofa aeriană din județul Constanța

20 Jul 2022 394

Ministrul Vasile Dîncu, prezent la susținerea lucrărilor de licență de către absolvenții Academiei Forțelor Terestre

19 Jul 2022 451

Ministrul apărării naționale, Vasile Dîncu, va participa la ceremonia militară și religioasă prilejuită de Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene

19 Jul 2022 450

Ministrul apărării naționale, la reuniunea aniversară „Femeile, pacea și securitatea”. Când va avea loc evenimentul

15 Jul 2022 496

Militarul căruia i-a fost furată arma a fost trimis în judecată! Iată care sunt acuzațiile. Modificări importante pentru militari anunțate de ministrul Apărării (VIDEO+FOTO)

15 Jul 2022 15425

Înotătorii juniori ai CSA Steaua, felicitați de ministrul apărării naționale. Ce mesaj le-a transmis campionilor (GALERIE FOTO+VIDEO)

12 Jul 2022 537

Întrevedere a ministrului apărării naționale cu ambasadorul SUA la NATO Discuții în jurul adoptării unui nou Concept Strategic al Alianței Nord-Atlantice

11 Jul 2022 452

Conducerea MApN, la Black Sea Security Forum. Evenimentul va aborda implicațiile noului Concept Strategic al NATO

07 Jul 2022 514

Ministrul Apărării, întâlnire cu absolvenții români ai academiilor militare din SUA, promoția 2022 „Sunteți generația care va avea ca misiune principală modernizarea Armatei României”

05 Jul 2022 442

Iohannis, Dîncu și Petrescu vor participa la Summit-ul NATO de la Madrid

28 Jun 2022 489

Mircea Geoană „România va continua să investească în apărare. Nu este o cheltuială fără sens“

25 Jun 2022 596