Direcția Generală Anticorupție Diplomă de integritate pentru un polițist care a refuzat o mită de 8.000 euro de la un șofer băut

 DGA
  • Astăzi, 30 mai 2022, la sediul Direcției Generale Anticorupție, în prezența lui Lucian Nicolae BODE, ministrul afacerilor interne, a avut loc festivitatea de marcare a 17 ani de la înființarea Direcției Generale Anticorupție.


La activitate au luat parte domnul Bogdan LICU, prim adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, domnul Pavel POPESCU, președinte al Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională din Camera Deputaților și domnul chestor general de poliție Bogdan DESPESCU, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne.


Au fost, de asemenea, prezenți membri ai corpului diplomatic, parteneri instituționali din structurile de aplicare a legii, reprezentanții instituţiilor cu atribuţii în domeniul apărării ţării şi securităţii naţionale, ai structurilor din Aparatul Central al M.A.I., șefi de arme, precum și șefii serviciilor județene anticorupție.

Cu această ocazie, domnul Lucian Nicolae BODE, ministrul afacerilor interne a afirmat:

 „D.G.A. este o structură esențială în angrenajul instituțional creat pentru a susține lupta anticorupție din România. Ați contribuit la elaborarea Strategiei Naționale Anticorupție pentru perioada 2021-2025 și aveți un rol activ în combaterea acestui fenomen și promovarea integrității.
 
Riscurile sau vulnerabilitățile pe care le presupune corupția atât în plan economic, cât și social, sunt evidente, dar sunt cu atât mai periculoase astăzi, într-un context geopolitic complicat. Corupția slăbește statele, iar astăzi, mai mult ca oricând în istoria noastră recentă, este nevoie de încredere, de alianțe puternice.(...)
 
Vă încurajez să fiți fermi și pe mai departe și să nu vă abateți de la misiunea încredințată de combaterea a fenomenului corupției.
Contribuiți activ la promovarea integrității în rândul angajaților  pentru că doar așa putem construi instituții credibile și puternice în care românii să aibă încredere.“
 



La rândul său, domnul chestor principal de poliție Liviu VASILESCU, director general al Direcției Generale Anticorupție a subliniat

 

„Cu permisiunea dumneavoastră, vom dedica această sărbătoare românilor, care sunt principalii destinatari ai efortului Ministerului Afacerilor Interne și implicit ale D.G.A.

Dorim astfel să acordăm respectul cuvenit opiniei publice care are dreptul legitim de a beneficia de serviciile profesioniste, oneste, integre ale angajaților statului și administrației sale“.

                                                          *



În contextul festivității de astăzi, au fost acordate diplome de integritate angajaților M.A.I. care au denunțat fapte de corupție, astfel:


- șefului Postului de Poliție Poiana Blenchii din I.P.J. Sălaj, agent principal de poliție Lingurar Ștefan-Emanuel, care a refuzat 8.000 de euro, sumă promisă cu titlul de mită de o persoană depistată în trafic cu alcoolemie peste limita legală și conducând fără permis de conducere. Același polițist a refuzat categoric suma de 3.500 de lei de la o altă persoană, care conducea un autoturism deși avea dreptul de conducere anulat și alcoolemie peste limita admisă de lege.
 
- unui angajat al Serviciului Rutier al I.P.J. Brașov, respectiv agent de poliție Chiriac Alexandru Ionuț, care a refuzat suma de 8000 de lei cu titlu de mită, oferită de un tânăr care conducea un autoturism sub influența băuturilor alcoolice, pentru ca polițistul să nu dispună măsurile legale. Polițistul în cauză nu este la primul denunț.
 
- Compartimentului de Poliție Rutieră Târgu Neamț – I.P.J. Neamț, ai cărui angajați au depus într-o perioadă scurtă de timp un număr semnificativ de denunțuri și au refuzat diverse sume de bani cu titlul de mită, pentru a nu dispune măsuri legale cu privire la abaterile constatate.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

DGAPrahova/Agent de poliție cercetat în stare de arest la domiciliu pentru luare de mită

21 Mar 2024 283

Dolj Procuror cercetat de DGA pentru infracțiuni de corupție. Încă un ofițer de poliție este suspect

14 Mar 2024 663

DGABuzău/Asistentă medicală reținută pentru trafic de influență

12 Mar 2024 306

DGABistrița-Năsăud/Flagrant pentru luare de mită

08 Mar 2024 298

DGAArgeș/Șefa secției de psihiatrie a SJU Pitești a fost reținută

08 Mar 2024 301

DGAGrefier din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației, trimis în judecată pentru comiterea a 5 infracțiuni

06 Mar 2024 277

DGA Călărași-Persoană trimisă în judecată în stare de arest preventiv

21 Feb 2024 353

DGA Dolj - Flagrant pentru probarea infracțiunii de trafic de influență

07 Feb 2024 341

Polițist rutier din Mehedinți, cercetat pentru trafic de influență și luare de mită

29 Jan 2024 646

Percheziții DGA în județul Cluj într-un dosar de fals și delapidare! Vizați, doi ofițeri de poliție

29 Jan 2024 568

Șofer din Brașov, cercetat de DGA pentru dare de mită

26 Jan 2024 641

DGA Dare de mită sesizată de un polițist la Call-center anticorupție!

22 Jan 2024 630

DGA Mehedinți - Ofițer de politie judiciară reținut pentru săvârșirea mai multor infracțiuni

19 Jan 2024 375

Incredibil! Mii de euro plătite de peste 200 de persoane pentru a obține un permis de conducere la Brașov! Cum funcționa rețeaua infracțională

21 Dec 2023 1260

DGA Percheziții efectuate pe raza județelor Botoșani și Iași

13 Dec 2023 465