Actualitate

Director la Şcoala „Tonitza“ şi consilier judeţean, reclamat la ISJ pentru o postare pe Facebook. A jignit mişcarea #rezist! Nicoleta Bercaru se apără! (galerie foto)

 
USR Constanţa a solicitat Inspectoratului Şcolar Judeţean sancţionarea directoarei Şcolii Gimnaziale nr. 39 „Nicolae Tonitza“. Nicoleta Bercaru a distribuit pe reţeaua de socializare Facebook un mesaj cu limbaj licenţios la adresa protestatarilor #rezist, incompatibil cu funcţia pe care o ocupă, susţin reprezentanţii USR Constanţa, care consideră că,
fiind cadru didactic, Bercaru a încălcat normele deontologice ale profesiei sale. „În plus, fiind profesor şi director de şcoală, astfel de mesaje reprezintă un exemplu negativ pentru elevii care iau cunoştinţă de ele“, mai susţine USR Constanţa.
 
Reclamaţia a fost înregistrată la secretariatul Inspectoratului Şcolar Judeţean şi se află în analiza inspectorului şcolar general, Gabriela Bucovală, după cum ne-a precizat purtătorul de cuvânt al instituţiei, Cristina Ivan.
 
Facem menţiunea că Nicoleta Bercaru este şi consilier judeţean PSD, colegă cu deja celebra Sabrina, care, anul trecut i-a etichetat pe protestatarii anti-guvern #rezist drept „putori“. Atunci, Consiliul Judeţean şi PSD Constanţa s-au spălat pe mâini şi au decis ca Sabrina Nedelcu să primească doar un avertisment pentru postarea sa de pe aceeaşi reţea de socializare.
 

Iată ce spune Nicoleta Bercaru despre gestul său la fel de revoltător!

 
Contactată telefonic, Nicoleta Bercaru a precizat că a fost anunţată marţi, tot în mediul virtual, despre intenţia USR de a o reclama la Inspectoratul Şcolar. Acela pare să fi fost momentul în care Bercaru spune că a realizat mesajul ce însoţea postarea preluată şi asumată (n.r. prin decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie nr. 4546 din 27.11. 2014, pagina de Facebook este spaţiu public, iar orice postare sau distribuire a unei postări este asumată de „proprietarul“ paginii de socializare), mesaj care, spune aceasta, nu o reprezintă sub nicio formă.
 
„Postarea a fost făcută pe 9 iunie 2018, la ora 21.42 în timpul mitingului. Efectiv am fost impresionată de fotografie şi nu m-am uitat la mesajul care o însoţea. Cine mă cunoaşte ştie că respect dreptul oricărui cetăţean la protest, indiferent de partidul din care face parte sau simpatizează. După ce am fost anunţată de reclamaţia USR şi am primit un print screen, am încercat să caut postarea mea, să o şterg, dar nu am găsit-o. Între timp, am ignorat subiectul pentru că am avut treabă la şcoală. Vreau să subliniez clar că acel mesaj nu mă reprezintă. Limbajul vulgar nu mă caracterizează, cred în democraţie şi respect părerea fiecăruia“, a explicat Nicoleta Bercaru.
 
Sigur, rămâne la latitudinea dumneavoastră dacă această explicaţie vă este suficientă. Menţionăm că, în timpul discuţiei telefonice cu noi, alesul judeţean PSD şi directorul Şcolii „Nicolae Tonitza“ a reuşit să şteargă postarea, relativ repede, deşi, iniţial, s-a declarat atehnică.
 
Bercaru a menţionat că, până la momentul discuţiei, Inspectoratul Şcolar Judeţean nu i-a adus la cunoştinţă că ar exista înregistrată o plângere care o vizează, însă aceasta apreciază că incidentul de pe reţeaua de socializare nu a afectat în vreun fel imaginea unităţii de învăţământ pe care o conduce de câţiva ani buni.
 
„Nu mi-am pus siglă PSD pe şcoală, nu consider că am afectat imaginea şcolii, am afectat imaginea mea, eventual, şi ce s-a întâmplat îmi va fi cu siguranţă o lecţie“, a concluzionat aceasta.
 

Convinsă că a fost „lucrată“ de prieteni, a început să cureţe lista de Facebook!

 
Păstrând proporţiile, gestul Nicoletei Bercaru poate fi comparat cu mişcarea necugetată a Gabrielei Firea de pe Arena Naţională, cu care consilierul PSD Constanţa spune că nu este de acord. Prin urmare, Bercaru nu a fost nevoită să-şi închidă pagina de Facebook, pentru că notorietatea sa este minimă, iar postarea aproape că ar fi trecut neobservată dacă nu ar exista şi oameni vigilenţi în online. Cu toate acestea, directorul Şcolii „Nicolae Tonitza“ a făcut o postare prin care informează internauţii că a început curăţenia generală pe pagina sa de socializare, pe care o compară cu propria-i casă, acolo unde îi place să stea în „neglije“, fără ca intruşii să se simtă oripilaţi de acest lucru (n.r. conform DEX, termenul corect este „neglijeu“, şi nu „neglije“, aşa cum s-a exprimat în postare profesorul de limba şi literatura română Nicoleta Bercaru). Motivul: postarea sa, pentru prieteni, ar fi ajuns în mâna duşmanului de la USR.
 
Facem menţiunea că directorul de la „Tonitza“ nu este la prima reclamaţie, însă, dacă până acum era reclamată de părinţi pentru diverse chestiuni ce ţineau de şcoala pe care o conduce, acum plângerea are legătură cu activitatea sa politică, ce, de multe ori, alunecă spre patimă.
 
În galeria foto puteţi vizualiza postarea care face obiectul reclamaţiei la ISJ, precum şi postarea prin care Bercaru anunţă că se desparte de unii prieteni de pe Facebook, pentru că dânsei îi place să stea în „neglije“ şi nu vrea să fie deranjată.
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Tragedie la metrou. O femeie a murit după ce a căzut în fața trenului care intra în stație

22 Apr 2019 626

Horia Tecău, despre meciurile de Fed Cup „Ce am văzut în weekend la Rouen a fost mai mult decât tenis”

22 Apr 2019 397

Monseniorul Ieronim Iacob a lansat de Paștele Catolicilor o provocare. Despre ce este vorba

21 Apr 2019 434

S-a stins din viață Radu Anica, întemeietorul corului „Metamorphosis” Constanța

19 Apr 2019 563

Platformele Facebook și Whatsapp au picat în această după amiază. Afectați și utilizatori din România

18 Apr 2019 625

​Facebook a colectat adrese de e-mail de la mai mulți utilizatori fără consimţământul acestora

18 Apr 2019 323

Deputatul Robert Turcescu „Va dura mulți ani să reparăm tot ce s-a strâmbat în jurul nostru, dar altă șansă n-avem. E acum ori niciodată!”

18 Apr 2019 517

Ziua de naştere a marii campioane Eliza Samara. Vârsta, din mingi de tenis de masă!

18 Apr 2019 615

Incendiu pe Aeroportul Băneasa din București. Un avion ar fi fost cuprins de flăcări

17 Apr 2019 799

Noi probleme în funcționarea Facebook. Utilizatori din mai multe țări au reclamat că rețeaua de socializare nu funcționează

14 Apr 2019 458

„Împrumutăm din magia acestuia pentru meciul de mâine!“ Marele Rivaldo, în vizită la FC Viitorul (galerie foto)

12 Apr 2019 884

Cei trei navigatori români răpiți de pirați în Togo au ajuns acasă (galerie foto)

11 Apr 2019 846

Ministerul Afacerilor Interne se ţine de glume referitor la drogurile care au invadat plaja Mării Negre

10 Apr 2019 3960

Când rețelele de socializare țin loc de plângeri penale Povestea agresorului care a terorizat constănțenii și a fost „înfundat“ de comentariile de pe Facebook

10 Apr 2019 3253

Bărbat suspectat că ar fi agresat o femeie pe o stradă din Constanța, cercetat de polițiști. Ce măsuri au fost luate împotriva suspectului

09 Apr 2019 681