Actualitate

Director la Şcoala „Tonitza“ şi consilier judeţean, reclamat la ISJ pentru o postare pe Facebook. A jignit mişcarea #rezist! Nicoleta Bercaru se apără! (galerie foto)

 
USR Constanţa a solicitat Inspectoratului Şcolar Judeţean sancţionarea directoarei Şcolii Gimnaziale nr. 39 „Nicolae Tonitza“. Nicoleta Bercaru a distribuit pe reţeaua de socializare Facebook un mesaj cu limbaj licenţios la adresa protestatarilor #rezist, incompatibil cu funcţia pe care o ocupă, susţin reprezentanţii USR Constanţa, care consideră că,
fiind cadru didactic, Bercaru a încălcat normele deontologice ale profesiei sale. „În plus, fiind profesor şi director de şcoală, astfel de mesaje reprezintă un exemplu negativ pentru elevii care iau cunoştinţă de ele“, mai susţine USR Constanţa.
 
Reclamaţia a fost înregistrată la secretariatul Inspectoratului Şcolar Judeţean şi se află în analiza inspectorului şcolar general, Gabriela Bucovală, după cum ne-a precizat purtătorul de cuvânt al instituţiei, Cristina Ivan.
 
Facem menţiunea că Nicoleta Bercaru este şi consilier judeţean PSD, colegă cu deja celebra Sabrina, care, anul trecut i-a etichetat pe protestatarii anti-guvern #rezist drept „putori“. Atunci, Consiliul Judeţean şi PSD Constanţa s-au spălat pe mâini şi au decis ca Sabrina Nedelcu să primească doar un avertisment pentru postarea sa de pe aceeaşi reţea de socializare.
 

Iată ce spune Nicoleta Bercaru despre gestul său la fel de revoltător!

 
Contactată telefonic, Nicoleta Bercaru a precizat că a fost anunţată marţi, tot în mediul virtual, despre intenţia USR de a o reclama la Inspectoratul Şcolar. Acela pare să fi fost momentul în care Bercaru spune că a realizat mesajul ce însoţea postarea preluată şi asumată (n.r. prin decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie nr. 4546 din 27.11. 2014, pagina de Facebook este spaţiu public, iar orice postare sau distribuire a unei postări este asumată de „proprietarul“ paginii de socializare), mesaj care, spune aceasta, nu o reprezintă sub nicio formă.
 
„Postarea a fost făcută pe 9 iunie 2018, la ora 21.42 în timpul mitingului. Efectiv am fost impresionată de fotografie şi nu m-am uitat la mesajul care o însoţea. Cine mă cunoaşte ştie că respect dreptul oricărui cetăţean la protest, indiferent de partidul din care face parte sau simpatizează. După ce am fost anunţată de reclamaţia USR şi am primit un print screen, am încercat să caut postarea mea, să o şterg, dar nu am găsit-o. Între timp, am ignorat subiectul pentru că am avut treabă la şcoală. Vreau să subliniez clar că acel mesaj nu mă reprezintă. Limbajul vulgar nu mă caracterizează, cred în democraţie şi respect părerea fiecăruia“, a explicat Nicoleta Bercaru.
 
Sigur, rămâne la latitudinea dumneavoastră dacă această explicaţie vă este suficientă. Menţionăm că, în timpul discuţiei telefonice cu noi, alesul judeţean PSD şi directorul Şcolii „Nicolae Tonitza“ a reuşit să şteargă postarea, relativ repede, deşi, iniţial, s-a declarat atehnică.
 
Bercaru a menţionat că, până la momentul discuţiei, Inspectoratul Şcolar Judeţean nu i-a adus la cunoştinţă că ar exista înregistrată o plângere care o vizează, însă aceasta apreciază că incidentul de pe reţeaua de socializare nu a afectat în vreun fel imaginea unităţii de învăţământ pe care o conduce de câţiva ani buni.
 
„Nu mi-am pus siglă PSD pe şcoală, nu consider că am afectat imaginea şcolii, am afectat imaginea mea, eventual, şi ce s-a întâmplat îmi va fi cu siguranţă o lecţie“, a concluzionat aceasta.
 

Convinsă că a fost „lucrată“ de prieteni, a început să cureţe lista de Facebook!

 
Păstrând proporţiile, gestul Nicoletei Bercaru poate fi comparat cu mişcarea necugetată a Gabrielei Firea de pe Arena Naţională, cu care consilierul PSD Constanţa spune că nu este de acord. Prin urmare, Bercaru nu a fost nevoită să-şi închidă pagina de Facebook, pentru că notorietatea sa este minimă, iar postarea aproape că ar fi trecut neobservată dacă nu ar exista şi oameni vigilenţi în online. Cu toate acestea, directorul Şcolii „Nicolae Tonitza“ a făcut o postare prin care informează internauţii că a început curăţenia generală pe pagina sa de socializare, pe care o compară cu propria-i casă, acolo unde îi place să stea în „neglije“, fără ca intruşii să se simtă oripilaţi de acest lucru (n.r. conform DEX, termenul corect este „neglijeu“, şi nu „neglije“, aşa cum s-a exprimat în postare profesorul de limba şi literatura română Nicoleta Bercaru). Motivul: postarea sa, pentru prieteni, ar fi ajuns în mâna duşmanului de la USR.
 
Facem menţiunea că directorul de la „Tonitza“ nu este la prima reclamaţie, însă, dacă până acum era reclamată de părinţi pentru diverse chestiuni ce ţineau de şcoala pe care o conduce, acum plângerea are legătură cu activitatea sa politică, ce, de multe ori, alunecă spre patimă.
 
În galeria foto puteţi vizualiza postarea care face obiectul reclamaţiei la ISJ, precum şi postarea prin care Bercaru anunţă că se desparte de unii prieteni de pe Facebook, pentru că dânsei îi place să stea în „neglije“ şi nu vrea să fie deranjată.
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Două drumuri județene închise temporar în Maramureș. Copaci căzuţi pe carosabil şi pericol de avalanşă

18 Jan 2019 198

Încep înscrierile pentru comercializarea mărțișoarelor la Constanța

18 Jan 2019 267

Eşti administrator de grup pe Facebook? Ţi s-a înjumătăţit numărul de membri? Iată ce spune Facebook

18 Jan 2019 466

SSC Farul Constanţa dispută sâmbătă un meci amical

16 Jan 2019 1323

Accident rutier în Eforie Sud. Două autoturisme, implicate

15 Jan 2019 862

A început ridicarea autovehiculelor abandonate de pe raza municipiului Constanța

15 Jan 2019 290

Flagrant în zona Gării CFR din Constanţa Un bărbat acuzat de şantaj, menţinut în arest

14 Jan 2019 750

Accident rutier grav. Ea este eroina de la Polovraci-Gorj! A salvat de la moarte patru oameni din Constanţa printre care şi doi copii!

14 Jan 2019 11542

Colegiile centenare din România sărbătoresc Centenarul împreună. Cine a reprezentat Constanța

13 Jan 2019 299

Dacian Cioloș candidează la alegerile europarlamentare

12 Jan 2019 325

Mesaje emoţionante pentru pompierul Tataia. În MAI este considerat erou. A salvat o tânără grav rănită în accident între Constanţa şi Tulcea

12 Jan 2019 2471

Demolări în curtea Spitalului municipal, zona Policlinica 2 (galerie foto)

11 Jan 2019 757

Atenţie! Drum alunecos! Autoturism răsturnat pe drumul ce leagă Năvodari de Constanţa

11 Jan 2019 602

Val de căţei dispăruţi în perioada sărbătorilor de iarnă în Constanţa. O femeie îşi caută disperată animalul de companie (galerie foto)

11 Jan 2019 594

Ministrul Justiției, Tudorel Toader anunță dotarea tuturor instanțelor de judecată cu echipamente de videoconferință

10 Jan 2019 323