Actualitate

Director la Şcoala „Tonitza“ şi consilier judeţean, reclamat la ISJ pentru o postare pe Facebook. A jignit mişcarea #rezist! Nicoleta Bercaru se apără! (galerie foto)

 
USR Constanţa a solicitat Inspectoratului Şcolar Judeţean sancţionarea directoarei Şcolii Gimnaziale nr. 39 „Nicolae Tonitza“. Nicoleta Bercaru a distribuit pe reţeaua de socializare Facebook un mesaj cu limbaj licenţios la adresa protestatarilor #rezist, incompatibil cu funcţia pe care o ocupă, susţin reprezentanţii USR Constanţa, care consideră că,
fiind cadru didactic, Bercaru a încălcat normele deontologice ale profesiei sale. „În plus, fiind profesor şi director de şcoală, astfel de mesaje reprezintă un exemplu negativ pentru elevii care iau cunoştinţă de ele“, mai susţine USR Constanţa.
 
Reclamaţia a fost înregistrată la secretariatul Inspectoratului Şcolar Judeţean şi se află în analiza inspectorului şcolar general, Gabriela Bucovală, după cum ne-a precizat purtătorul de cuvânt al instituţiei, Cristina Ivan.
 
Facem menţiunea că Nicoleta Bercaru este şi consilier judeţean PSD, colegă cu deja celebra Sabrina, care, anul trecut i-a etichetat pe protestatarii anti-guvern #rezist drept „putori“. Atunci, Consiliul Judeţean şi PSD Constanţa s-au spălat pe mâini şi au decis ca Sabrina Nedelcu să primească doar un avertisment pentru postarea sa de pe aceeaşi reţea de socializare.
 

Iată ce spune Nicoleta Bercaru despre gestul său la fel de revoltător!

 
Contactată telefonic, Nicoleta Bercaru a precizat că a fost anunţată marţi, tot în mediul virtual, despre intenţia USR de a o reclama la Inspectoratul Şcolar. Acela pare să fi fost momentul în care Bercaru spune că a realizat mesajul ce însoţea postarea preluată şi asumată (n.r. prin decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie nr. 4546 din 27.11. 2014, pagina de Facebook este spaţiu public, iar orice postare sau distribuire a unei postări este asumată de „proprietarul“ paginii de socializare), mesaj care, spune aceasta, nu o reprezintă sub nicio formă.
 
„Postarea a fost făcută pe 9 iunie 2018, la ora 21.42 în timpul mitingului. Efectiv am fost impresionată de fotografie şi nu m-am uitat la mesajul care o însoţea. Cine mă cunoaşte ştie că respect dreptul oricărui cetăţean la protest, indiferent de partidul din care face parte sau simpatizează. După ce am fost anunţată de reclamaţia USR şi am primit un print screen, am încercat să caut postarea mea, să o şterg, dar nu am găsit-o. Între timp, am ignorat subiectul pentru că am avut treabă la şcoală. Vreau să subliniez clar că acel mesaj nu mă reprezintă. Limbajul vulgar nu mă caracterizează, cred în democraţie şi respect părerea fiecăruia“, a explicat Nicoleta Bercaru.
 
Sigur, rămâne la latitudinea dumneavoastră dacă această explicaţie vă este suficientă. Menţionăm că, în timpul discuţiei telefonice cu noi, alesul judeţean PSD şi directorul Şcolii „Nicolae Tonitza“ a reuşit să şteargă postarea, relativ repede, deşi, iniţial, s-a declarat atehnică.
 
Bercaru a menţionat că, până la momentul discuţiei, Inspectoratul Şcolar Judeţean nu i-a adus la cunoştinţă că ar exista înregistrată o plângere care o vizează, însă aceasta apreciază că incidentul de pe reţeaua de socializare nu a afectat în vreun fel imaginea unităţii de învăţământ pe care o conduce de câţiva ani buni.
 
„Nu mi-am pus siglă PSD pe şcoală, nu consider că am afectat imaginea şcolii, am afectat imaginea mea, eventual, şi ce s-a întâmplat îmi va fi cu siguranţă o lecţie“, a concluzionat aceasta.
 

Convinsă că a fost „lucrată“ de prieteni, a început să cureţe lista de Facebook!

 
Păstrând proporţiile, gestul Nicoletei Bercaru poate fi comparat cu mişcarea necugetată a Gabrielei Firea de pe Arena Naţională, cu care consilierul PSD Constanţa spune că nu este de acord. Prin urmare, Bercaru nu a fost nevoită să-şi închidă pagina de Facebook, pentru că notorietatea sa este minimă, iar postarea aproape că ar fi trecut neobservată dacă nu ar exista şi oameni vigilenţi în online. Cu toate acestea, directorul Şcolii „Nicolae Tonitza“ a făcut o postare prin care informează internauţii că a început curăţenia generală pe pagina sa de socializare, pe care o compară cu propria-i casă, acolo unde îi place să stea în „neglije“, fără ca intruşii să se simtă oripilaţi de acest lucru (n.r. conform DEX, termenul corect este „neglijeu“, şi nu „neglije“, aşa cum s-a exprimat în postare profesorul de limba şi literatura română Nicoleta Bercaru). Motivul: postarea sa, pentru prieteni, ar fi ajuns în mâna duşmanului de la USR.
 
Facem menţiunea că directorul de la „Tonitza“ nu este la prima reclamaţie, însă, dacă până acum era reclamată de părinţi pentru diverse chestiuni ce ţineau de şcoala pe care o conduce, acum plângerea are legătură cu activitatea sa politică, ce, de multe ori, alunecă spre patimă.
 
În galeria foto puteţi vizualiza postarea care face obiectul reclamaţiei la ISJ, precum şi postarea prin care Bercaru anunţă că se desparte de unii prieteni de pe Facebook, pentru că dânsei îi place să stea în „neglije“ şi nu vrea să fie deranjată.
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Utilaje cu material antiderapant, acționează pe străzile din Constanța

16 Nov 2018 157

Răsfăț culinar și cultural la 140 de ani de Dobrogea! La ce evenimente sunt invitați constănțenii

16 Nov 2018 295

Doliu în televiziune. Un cunoscut realizator de emisiuni de la TVR s-a stins din viață

15 Nov 2018 653

Doliu în aviaţia militară! Doi piloţi de excepţie "au zburat" la ceruri

15 Nov 2018 1599

Judeţul Constanţa. Accident rutier grav. Maşina s-a răsucit în şosea. Bucăţi din autoturism împrăştiate peste tot

15 Nov 2018 3006

Interviu live Ileana Şipoteanu vă invită la un altfel de spectacol. Cu muzică bună, poezie rafinată şi dans copleşitor

15 Nov 2018 883

Senatorul Vergil Chițac, despre Spitalul Regional Constanța-"Cel mai bun doctor e drumul spre București"

14 Nov 2018 440

Asociaţia Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi Cristi Crăciun, prezent la "Lansarea Centrului de Excelență în Comerț Exterior"

13 Nov 2018 301

„Marele război la Porţile Constanţei", reconstituire istorică în Piața Ovidiu

13 Nov 2018 429

Şedinţă solemnă comună a consiliilor judeţene Constanţa şi Tulcea

13 Nov 2018 502

Constanța, premiată în cadrul Galei Asociației Municipiilor din România!

13 Nov 2018 363

Interviu live cu Carmen Aldea Vlad şi Iulian Bratu Cum s-a născut Imnul Dobrogei, o continuare firească a Simfoniei Dobrogene a lui Dragoş Alexandrescu (video)

13 Nov 2018 1435

Cum arată clipul de promovare a stațiunii Mamaia și a orașului Constanța. Ce imagini au fost surprinse (video)

12 Nov 2018 523

Șeful Cultului Musulman din România, prezent la ceremonia de comemorare a Armistițiului de după Primul Război Mondial

11 Nov 2018 282

Județul Constanța "Rechinii Albi" de la Topraisar, comemorează Ziua Veteranilor

11 Nov 2018 316

Luptători de la Tai-Chi-Do-Ryu-Constanţa, în ring, luna viitoare, în gala din Italia (galerie foto)

11 Nov 2018 416

Hramul mare al Bisericii Sfântul Mina

11 Nov 2018 321

A început plantarea de arbori la Pavilionul Exozițional Constanța. Câți copaci vor fi plantați (galerie foto)

10 Nov 2018 566

Imagini spectaculoase surprinse în Dobrogea. Despre ce este vorba

09 Nov 2018 293

Doliu în lumea medicală din Constanța. Un cunoscut medic s-a stins din viață

09 Nov 2018 13029

Ministrul Apărării Mihai Fifor mulţumeşte LMP. Şi adaugă „Sper să vă dau o veste aşteptată de majoritatea dintre voi”

09 Nov 2018 6528

O instituție a statului, amenință Rise Project cu amendă de 20 de milioane de euro dacă nu dezvăluie sursa informațiilor din #TeleormanLeaks

08 Nov 2018 328

Călin Popescu Tăriceanu „Se reîncălzește o ciorbă de mai bine 10 ani și este aruncată presei știrea că aș urma să fiu anchetat în cazul Microsoft“

07 Nov 2018 162

Demisie la SSC Farul Constanța în urma erorii de la meciul cu CS Mioveni, care lasă echipa fără un punct în clasament

07 Nov 2018 955

Ce spune Poliţia Rutieră despre şoferii care avertizează cu flashurile colegii de trafic

07 Nov 2018 1661

O imagine cât o mie de cuvinte. Cum se traversează fluviul Dunărea în zona Chiciu, Călărași. Ce nemulțumiri au localnici din zonă

06 Nov 2018 675

Când va fi funcțional laboratorul de radioterapie din incinta Spitalului Județean Constanța. Ce răspuns a primit deputatul Robert Turcescu de la Ministerul Sănătății (document)

06 Nov 2018 417

Bănci noi pentru Parcul Casei de Cultură din Constanţa

06 Nov 2018 446

S-a dat startul pentru înscrierile în învăţământul militar! Unde poţi face o carieră şi de ce ai nevoie la dosar

06 Nov 2018 1547

Interviuri live Legenda lui Topal, cel care a dat numele satului, o cetate unică, identitate, istorie şi obiceiuri de la Topalu (documente + galerie foto)

06 Nov 2018 2503

Doliu în presă O celebră jurnalistă a decedat

05 Nov 2018 835

Constanţa. Cum a ajuns un şofer cu maşina pe scările falezei de la Cazino

04 Nov 2018 3934

Doliu în presa românească. O celebră jurnalistă s-a stins din viață

03 Nov 2018 1645

Rugbyștii de la CS Năvodari, victorie categorică în meciul cu CSM Galați

03 Nov 2018 375

Concurs de creaţie Se caută slogan pentru Farul Constanţa. Suporterii, invitaţi să vină cu propuneri. Câştigătorul va fi premiat!

03 Nov 2018 1068

„100 pentru România” Proiect al Ministerului Apărării Naţionale. Adrian Onţică-comandantul Secţiei Scafandri de luptă (galerie foto)

02 Nov 2018 870

Ministerul Apărării Naționale a făcut zilele acestea plata pentru încă trei sisteme de rachete sol-aer cu bătaie mare Patriot

01 Nov 2018 297

Mare grijă la bunurile lăsate în autoturisme! Constanţa. Trei bărbaţi au fost surprinşi de camerele de filmat în timp ce furau dintr-o maşină (video)

01 Nov 2018 3473

De la Sulina la Istanbul A înotat 60 de zile în Marea Neagră. Premieră mondială realizată de Avram Iancu. Zile de infern (galerie foto)

01 Nov 2018 4901

Tudorel Toader "Simple precizări! Nu a fost şi nu este nicio eroare referitoare la ordonanţa de clasare din dosarul de candidatură a lui Lazăr"

31 Oct 2018 279

Ceremonii cu ocazia resfințirii bisericii mari "Sfânta Treime", a Mănăstirii Cocoș. Prezent și PS Visarion, Episcopul Tulcii

31 Oct 2018 361

Șoferii care transmit live pe Facebook în timp ce conduc, în atenția senatorilor. Ce s-a decis în plenul Senatului

31 Oct 2018 472

Forțe impresionante pentru demolarea unor barăci din Mangalia, Cartierul Coloniști (galerie foto)

31 Oct 2018 603

Pompierul Marcel şi emoţionanta întâmplare de-astă vară când era detaşat la Constanţa. Se face pielea găină cum se spune

30 Oct 2018 1798

Directorul agenției de presă Agerpres, ​Alexandru Ion Giboi, a fost demis din funcție

29 Oct 2018 328

Dosarul de candidatură al procurorului general Augustin Lazăr va fi publicat de ministrul Tudorel Toader

29 Oct 2018 284

Militarul decedat în accidentul de pe Șoseaua Mangaliei din Constanța va fi condus mâine pe ultimul drum. Zeci de mesaje de condoleanțe transmise (video)

29 Oct 2018 2375

Liga Militarilor Profesioniști, în doliu după moartea militarului decedat în accidentul de pe Șoseaua Mangaliei din Constanța

28 Oct 2018 4014

Maşini noi ale Poliţiei Constanţa au umplut o benzinărie. Toate pompele au fost ocupate. Ironii în mediul on line

28 Oct 2018 2179

Accident grav la Sibioara judeţul Constanţa. Un Range Rover răsturnat. O altă maşină accidentată la mică distanţă

27 Oct 2018 1786