Directorul ABADL propune intabularea Mării Negre. Redevența s-ar plăti și către comunitățile locale de pe litoral

  • Directorul Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral, Bogdan Bola susține că o intabulare a Mării Negre ar reprezenta una dintre cele mai importante surse de venit pentru pescuitul marin, dar și pentru comunitățile locale dar și centrale
  • O redevență s-ar plăti către Statul Român, ca proprietar, dar și către comunitățile locale de pe litoral
  • Toate aceste activități ar ajuta mult economia locală - locuri de muncă, produse proaspete în restaurante, turism crescut - prin dezvoltarea acestor activități strategice pentru Dobrogea - energie și pescuit
  • La finalul anului 2023, pe tot litoralul constănțean se vor finaliza înnisipările și anumite sectoare de plajă vor putea avea ca scop crearea unor astfel de zone pentru pescuit
 
Directorul Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral, Bogdan Bola susține că o intabulare a Mării Negre ar reprezenta una dintre cele mai importante surse de venit pentru pescuitul marin, dar și pentru comunitățile locale dar și centrale.

"Sectorizând apele teritoriale ale României, pescarii vor putea închiria acele sectoare și dezvolta ferme piscicole, taliene, etc. Intabulând apele din zona economică exclusivă a României, se vor putea dezvolta câmpuri de eoliene, producând energie verde.

Pentru toate aceste activități, o redevență s-ar plăti către Statul Român, ca proprietar, dar și către comunitățile locale de pe litoral. Toate aceste activități ar ajuta mult economia locală -
locuri de muncă, produse proaspete în restaurante, turism crescut - prin dezvoltarea acestor activități strategice pentru Dobrogea - energie și pescuit", afirmă Bogdan Bola.
De asemenea, în opinia directorului ABADL, trebuie regândite satele pescărești de la malul Mări Negre.

"La finalul anului 2023, pe tot litoralul constănțean se vor finaliza înnisipările și anumite sectoare de plajă vor putea avea ca scop crearea unor astfel de zone pentru pescuit. Însă acestea ar trebui să conțină și zone de descărcare, stocare în condiții optime dar și de comercializare direct de la sursă.
Ce propun eu nu sunt lucruri extraordinare, ci legiferări care există deja în alte țări europene. Nu inventăm roata, ci vreau să luăm modele de bune practici de unde sistemul funcționează și dă rezultate. Am mai spus, prioritatea mea este și va rămâne Dobrogea, indiferent unde voi fi în anii următori", conchise șeful de la Apele Române.
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Firme Constanța Decizii ale Adunării Generale a Acţionarilor Mamaia SA!

28 Mar 2024 396

MAEParticiparea secretarului de stat Ana Tinca la conferința „Schimbarea dinamicii în regiunea extinsă a Mării Negre”

21 Mar 2024 283

Administrația Fondului Imobiliar SRL scoate la licitație serviciile de curățenie în spațiile administrate. Contractul se ridică la peste 170.000 de euro fără TVA

19 Mar 2024 546

Acţionarii Model Constanța SA decid vânzarea unui teren situat la intrarea în zona peninsulară a municipiului Constanţa

18 Mar 2024 546

Decizii CNSC Licitația pentru achiziția de materiale sanitare organizată de Spitalul de Boli Infecțioase, contestată

16 Mar 2024 496

Convocare AGA Litoral SA Se aprobă oferta de cumpărare a unui teren intravilan şi a unei construcții situate în Mamaia, zona Club Castel

16 Mar 2024 534

Licitații publice Contract de peste 16 milioane de euro. Consiliul Județean Constanța a lansat o nouă licitație pentru lotul 3 de transport județean!

11 Mar 2024 918

Achiziția pentru atribuirea contractului pentru pază și protecție în cadrul Direcției de Sănătate Publică a județului Constanța din nou contestată la CNSC! (DOCUMENT)

10 Mar 2024 590

Raport de activitate 2023 Care au fost cele mai grave situații în care Avocatul Poporului, Biroul Teritorial Constanța s-a autosesizat?! Ce recomandări s-au formulat?

07 Mar 2024 626

Achiziția pentru echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale pentru Spitalul de Boli Infecțioase a fost contestată. Ce verdict a primit General Electric Medical Systems România SRL?

02 Mar 2024 678

Licitația pentru cadastrarea unor bunuri ce aparțin domeniului public și privat al județului Constanța a fost contestată. Ce decizii a dictat CNSC?

01 Mar 2024 544

În ședința de Consiliu Local se aprobă bugetul pentru 2024 Mandatele administratorilor de la Termocentrale Constanța au fost prelungite!

28 Feb 2024 590

Ce i-au transmis membrii TNL Constanța, primarului municipiului Constanța, Vergil Chițac

25 Feb 2024 943

Poliția Locală a cerut punerea în siguranță Lucrarea de artă decorativă amplasată pe peretele sudic al fostei piscinei olimpice a hotelului Parc din Mamaia a fost distrusă! (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Feb 2024 2109

Investigate anul trecut de Consiliul Concurenței Asfalt Dobrogea și Autoprima Serv din Constanța s-au luptat pentru contractul de reabilitare străzi în orașul Murfatlar. Cui a dat dreptate CNSC?

21 Feb 2024 820