Directorul general al companiei ROMARM, demis din funcție. Este cercetat alături de Victor Pițurcă într-un dosar al DNA

Foto: ROMARMConsiliul de Administraţie al Romarm a decis revocarea din funcţie a directorului general al companiei, Gabriel Ţuţu. Decizia intră în vigoare începând cu data de 14 martie 2023.

"Având în vedere evoluţia evenimentelor cu privire la situaţia domnului Gabriel Ţuţu, prin impunerea unor noi obligaţii în cadrul măsurii preventive a controlului judiciar, Consiliul de Administraţie al CN Romarm SA a decis revocarea domnului Gabriel Ţuţu din calitatea de director general al companiei, începând cu data de 14.03.2023. Până la numirea unui nou director general, conducerea executivă va fi asigurată de directorul economic", se arată într-un comunicat oficial publicat pe site-ul companiei.


Reamintim că, potrivit DNA, pe fondul pandemiei generate de virusul COVID-19, în perioada 19 martie 2020 - 16 septembrie 2021, Gabriel Ţuţu, în calitate de director general al Romarm, cu încălcarea dispoziţiilor legale, ar fi încheiat cu o asociere de firme din care făcea parte şi o societate controlată de Alexandru Piţurcă, în condiţii dezavantajoase pentru compania pe care o conducea, două contracte de achiziţie publică ce vizau cumpărarea a şapte utilaje neconforme de producere a măştilor de protecţie.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Victor Piţurcă scapă de controlul judiciar!

08 Feb 2023 944