Directorul SC RAJA SA, Felix Stroe „Hoţii de fier au lăsat locuitorii din Năvodari fără apă încă două zile"

Raja-_Felix_Stroe.jpgDirectorul general al SC RAJA SA Constanţa, Felix Stroe, a ţinut să explice consumatorilor din Năvodari, Lumina şi Corbu, afectaţi de lipsa apei potabile timp de trei zile, cum s-a ajuns în această situaţie. De vină au fost ploile torenţiale care au căzut la sfârşitul săptămânii trecute, iar viitura formată a spart o ţeavă, care trece prin organizarea de şantier a SC Vectra Tel SRL, care este subcontractorul asocierii FCC CONSTRUCCION SA/SC ASTALDI SPA, şi are şantierul în apropiere de oraşul Ovidiu.

„Potrivit contractului, compania Astaldi, cea care se ocupă de construcţia autostrăzii, trebuie să devieze traseele reţelelor de utilităţi. Ceea ce s-a întâmplat săptămâna trecută. Dar există o procedură standard. Conducta trebuie să rămână descoperită 72 de ore, timp în care se fac probe de funcţionare. Din păcate, ploile torenţiale au adus, sâmbătă după-amiază, o masă imensă de apă şi noroi, care a lovit conducta descoperită şi a deplasat-o. Conducta, care pe un metru liniar cântăreşte o tonă, s-a rupt sub această greutate. Echipele noastre au scos tone de apă, nămol şi pietre din groapa unde este conducta", a explicat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, Felix Stroe. Potrivit acestuia, echipele companiei au lucrat la foc continuu pentru remedierea avariei. „Lucrările de reparaţie au început sâmbătă după-amiază, iar echipele au rămas pe şantier până la remedierea defecţiunii", a mai spus Felix Stroe. Astfel, după trei zile, situaţia a fost remediată şi consumatorii din cele trei localităţi au avut din nou apă la robinete. Prejudiciul creat de viitură se ridică la suma de 350.000 de lei, sumă care va fi suportată de concernul Astaldi.

Societatea RAJA a făcut două plângeri penale Din păcate, din cauza hoţilor de fier, nu toţi locuitorii din Năvodari s-au putut bucura de apă. În zona de est din oraş, a fost furată o ţeavă dintre două cămine de vane, pe o lungime de cinci metri. „Din acest motiv, am depus plângere penală prin care am solicitat identificarea autorilor sustragerii ţevii din fier, fapt ce a determinat imposibilitatea furnizării apei potabile către locuitorii din partea de est a oraşului Năvodari. Sustragerea ţevii a fost posibilă

deoarece, pentru remedierea avariei din apropierea oraşului Ovidius, instalaţia a fost golită şi în acea perioadă nu s-a pompat apă. Prin acest furt, RAJA SA a înregistrat un prejudiciu material în valoare de două miliarde de lei vechi, care constă în contravaloarea bunului sustras, a reparaţiilor efectuate pentru repunerea în funcţiune a sistemului de alimentare cu apă, a pierderilor de apă înregistrate şi un prejudiciu moral şi de imagine adus societăţii", a mai spus Felix Stroe. Oficialul regiei a mai adăugat că acest incident nu este singurul de acest gen. În urmă cu o săptămână, hoţii au furat din centrul oraşului Năvodari şi un generator, care a fost pus la dispoziţia Primăriei Năvodari de către RAJA SA.

Generatorul asigura funcţionarea unei staţii de pompare ape uzate, care aparţine Primăriei Năvodari. „Furtul generatorului ne-a creat un prejudiciu ce 60.000.000 de lei", a conchis directorul SC RAJA SA. Felix Stroe a mai precizat că în ultima perioadă toate declaraţiile legate de preţul apei sunt pur electorale, mai ales în ceea ce priveşte afirmaţia că tariful perceput de RAJA de trei lei/mc fără TVA este cel mai mare. Într-o monitorizare făcută de Autoritatea Naţională de Reglementarea Serviciilor Comunale, RAJA SA ocupă locul 61 într-un clasament de 92 de operatori monitorizaţi de către asociaţie. Şi în acest sens, se poate exemplifica la Piteşti-RA Cercetări Nucleare cu 4,63 lei/mc, SC AquaVas SA Vaslui cu 4,50, SC Compania Apa Braşov cu 4,16 lei/mc etc.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Lucrări RAJA la Constanța! Mai multe zone, fără apă la robinete! Afectat și Spitalul Militar “Dr. Alexandru Gafencu”

20 Mar 2024 1076

Anunț important al RAJA Constanța Sistarea furnizării de apă se prelungește cu încă două ore. Lista zonelor afectate

12 Mar 2024 1915

RAJA Constanța Ce zone din Mangalia rămân fără apă pe 14 martie 2024?

12 Mar 2024 558

Lucrări RAJA la Mangalia, județul Constanța! Se oprește furnizarea apei. Lista zonelor vizate

11 Mar 2024 441

Avarie RAJA la intersecția străzilor Izvor cu Cerbului din municipiul Constanța. Lista zonelor afectate de întreruperea furnizării apei

11 Mar 2024 458

Patru localități din județul Constanța, fără apă la robinete timp de câteva zile! De ce a fost luată această decizie

25 Feb 2024 1614

Avarie RAJA în Mamaia Sat, județul Constanța. A fost oprită furnizarea apei

16 Feb 2024 589

RAJA Constanța Se oprește furnizarea apei la Valu lui Traian

14 Feb 2024 584

RAJA SA oprește furnizarea apei la Valu lui Traian, județul Constanța

13 Feb 2024 606

Lucrări RAJA în municipiul Constanța! Se oprește furnizarea apei în mai multe zone

13 Feb 2024 771

Trei localități din județul Constanța, fără apă la robinete din această noapte din cauza unei avarii

11 Feb 2024 3669

Trei localități din județul Constanța, fără apă la robinete la începutul săptămânii viitoare

08 Feb 2024 4269

Atenție! Se oprește apa pe mai multe străzi din municipiul Mangalia, județul Constanța

07 Feb 2024 613

Lucrări RAJA la Constanța! Se oprește furnizarea apei în mai multe zone. Lista străzilor afectate

05 Feb 2024 931

Mâine se oprește apa în localitatea Corbu, județul Constanța! Când se va relua furnizarea apei

01 Feb 2024 700