Discuţii pentru înfrăţirea Pale-Mangalia O delegaţie a Primăriei Mangalia se află în Bosnia-Herţegovina

Oficiali din cadrul Primăriei Mangalia, împreună cu edilul-şef Cristian Radu, se află, în aceste zile, într-o vizită de lucru în oraşul Pale din Bosnia-Herţegovina. Astfel, în perioada 5-8 iunie, se încearcă stabilirea de programe comune în diverse domenii de activitate, discuţiile vizând înfrăţirea dintre cele două oraşe. Potrivit autorităţilor locale, delegaţia din Mangalia a fost invitată de ambasadorul Bosniei-Herţegovina în România, Excelenţa Sa Duško Kovacevic, şi de autorităţile locale din Pale.

Vizita de lucru va cuprinde şi întâlniri cu investitori privaţi, în vederea cooperării în domeniul economic şi turistic, dar şi a atragerii de investiţii străine în municipiul Mangalia. Totodată, vor fi stabilite relaţii de colaborare în domeniul culturii, al artei şi al educaţiei, prin organizarea unor schimburi de experienţă. „Încă din 2013, au fost stabilite corespondenţe speciale cu reprezentanţii celor mai multe ambasade străine din ţara noastră. Totodată, s-au reluat contactele cu oraşele cu care avem relaţii de înfrăţire sau de colaborare şi asociere. Sunt onorat că am dat curs invitaţiei autorităţilor din Pale şi sper ca proiectele noastre comune să se concretizeze în cel mai scurt timp, în beneficiul ambelor părţi“, a declarat primarul Cristian Radu.

Pale este unul dintre cele şase sectoare ale oraşului Sarajevo Est, situat în Republica Srpska, entitate a Bosniei-Herţegovina. Este unul dintre cele mai mari oraşe din Balcani, cu o populaţie de peste 77.000 de locuitori. Principala componentă economică în Pale este turismul, dar la fel de importantă este şi industria de prelucrare a lemnului, ramură în care activează cei mai mulţi dintre locuitori.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.