Actualitate

Dispozitive pentru elevii din România. Sunt vizați și profesorii care nu au conexiune la Internet de acasă

  • Profesorii și elevii ar urma să primească dispozitive de la Stat pentru procesul de educație online
Un proiect de lege adoptat recent de Parlamentul României prevede ca elevii și profesorii să primească dispozitive conectate la internet pentru a putea accesa biblioteca virtuală a școlii și pentru a putea participa la cursurile de predare online.
Proiectul de lege stabilește că statul român va asigura tuturor elevilor și profesorilor acces la sistemele online de predare și de informare, oferindu-le gratis tablete sau laptop-uri conectate la internet. Proiectul a fost adoptat miercuri, în Senatul României, care a fost for decisional.
„În aceste săptămâni de blocaj general și incertitudini cauzate de pandemia COVID-19, sistarea activității la clasă a mutat în mediul vitual, online procesul educational. Însă la această „școală online” nu au acces decât o parte dintre elevi, cei care dispun acasă de un computer, un laptop, o tabletă, conexiune Internet, toate necesare accesării cursurilor online pregătite și oferite de cadrele didactice și experții în educație. Deși rămâne în sarcina Ministerului Educației și Cercetării, cu sprijinul fiecărui inspectorat școlar și a fiecărei școli, dar și cu ajutorul autorităților locale publice, să centralizeze numărul și date despre elevii care nu dispun de aceste dotări, estimări informale arată că astăzi, în România, sute de mii de elevi sunt excluși total din procesul educațional, care continuă, în starea de urgență, exclusiv online”, scrie în expunerea de motive.
În expunerea de motive este precizat faptul că o astfel de inițiativă este necesară mai ales pentru a putea gestiona situații de criză precum cea genereată de epidemia de COVID-19, când întreg sistemul de predare s-a mutat în mediul online.
„ Digitalizarea educaliei este esenţială pentru a reuşi să traversăm situațiile de criză ce pot apărea de-a lungul timpului, fără a deconecta elevii şi profesorii de la viața scolară”, scrie în expunerea de motive.
O măsură similară este cuprinsă în Hotărâre de Guvern nr. 370/2020, conform căreia numai elevii din mediile defavorizate cu posibilități materiale reduse urmează să primească gratuit tablete conectate la internet, astfel încât până la toamnă toți elevii să poată participa la lecțiile online, dacă va fi cazul.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Spitalul Militar Constanța a încheiat un acord cadru pentru achiziționarea de camere oncologice (document)

04 Aug 2020 846

Serviciul de Ambulanță Județean Constanța cumpără dezinfectanți (document)

27 Jul 2020 1583

Au fost cumpărate dispozitive pentru Centrul de Sănătate Multifuncțional Năvodari, din cadrul Spitalului Județean Constanța (document)

25 Jul 2020 1875

Ministerul Educației, obligat prin noua lege să ofere elevilor și profesorilor dispozitive de tip laptop sau tabletă conectate la Internet

04 Jul 2020 1194

Atenție, constănțeni! Se verifică sistemele de alarmare publică din municipiu

03 Jul 2020 631

36.000 de euro, bani găsiți la percheziții Indivizi arestați pentru trafic de narcotice

02 Jul 2020 620

De astăzi, este interzisă comercializarea anumitor telefoane mobile. Amenzi de până la 100.000 lei (Document)

27 Jun 2020 1353

IPJ Constanța prezintă bilanțul sancțiunilor din minivacanța de Rusalii

08 Jun 2020 814

Încă 58 de camere de supraveghere în Constanța. Unde au fost instalate

04 Jun 2020 1045

Școlile constănțene s-au pregătit să primească elevii în condiții de siguranță. Ce măsuri s-au luat (video)

01 Jun 2020 1159

Percheziții în Capitală și în Republica Moldova, la o grupare specializată în săvârșirea de infracţiuni specifice criminalităţii cibernetice

15 May 2020 549

Constanța Jucării contrafăcute, ridicate de polițiști dintr-o societate comercială

07 May 2020 832

Inspectorul general Sorin Mihai, despre situația din județul Constanța „Stăm mult mai bine decât alte județe în ceea ce privește accesul la cursurile online”

06 May 2020 2885

Primăria Constanța continuă distribuirea dispenserelor cu dezinfectant pentru mâini în scările de bloc

29 Apr 2020 954

#ConstanțaEsteBine – Ceea ce n-a reușit Ecaterina Andronescu a reușit COVID 19 După vacanță, toți elevii comunei Peștera se întâlnesc online cu profesorii lor

17 Apr 2020 2401