Distractie si buna dispozitie la Cernavoda

Administratia publica locala este in plina organizare a Zilelor Orasului Cernavoda, eveniment care va avea loc in perioada 15 - 17 august.

Organizatorii au inclus in program actiuni culturale, sportive si de divertisment, astfel incat sa satisfaca toate gusturile si dorintele cernavodenilor. Centrul orasului va fi locul unde localnicii vor putea participa la concursuri, vor canta si dansa, impreuna cu artisti si trupe indragite. Manifestarea va debuta cu o parada a ansamblurilo folclorice din Cernavoda, Ghindaresti si Silistra (Bulgaria). In aceeasi zi, in incinta muzeului, cernavodenii sunt invitati sa viziteze o expozitie cu documente si obiecte privind istoria urbei si sa participe la intalnirea intitulata simbolic "Cernavoda - orasul meu", unde profesori, veterani de razboi si localnici vor povesti amintiri traite sau auzite de la prieteni. Peste 2.300 de localnici care poarta numele Sf. Maria vor fi felicitatti de ziua onomastica si vor primi flori, iar 10 dintre ei, in urma unei extrageri la sorti, vor primi cadouri. Primaria a pregatit copiilor un program diversificat, care cuprinde: teatru de papusi, prezentat de artistii Teatrului din Constanta, si competitii sportive cu premii atractive. In parcul central va fi amenajat un atelier, unde juniorii vor avea posibilitatea sa invete sa lucreze in lut, iar pictorii de la Cercul de pictura din cadrul Casei de Cultura vor realiza picturi pe chipurile copiilor, transformandu-i in personaje de poveste. Pentru adulti se vor organiza concursuri de scandenberg, baut bere si o intrecere pe teme culinare, unde va fi premiata cea mai buna placinta. In a doua zi, iubitorii boxului vor putea asista la o gala a boxului cernavodean, o competitie intre sportivi din oras si municipiul Constanta. Un alt concurs se va finaliza cu decernarea de permii pentru cele mai reusite poezii dedicate orasului Cernavoda. In cele trei zile de distratie maxima, cernavodenii ii vor putea asculta pe: Matilda Pascal Cojocarita, Maria Dragomiroiu, Gheorghe Gheorghiu, DJ Project, Mihai Traistariu, Spitalul de Urgenta, Fly Project, Bere Gratis si multi altii. "Ne dorim sa petrecem la Cernavoda trei zile de veselie si bucurie, in care sa lasam deoparte grijile cotidiene si sa fim mai apropiati si mai prietenosi. Ii invit pe cernavodeni sa participe la toate evenimentele organizate si sa se bucure de sarbatoarea orasului", a declarat Mariana Mircea, primarul localitatii.

Scris de: {autor}Mihaela CIORBARU {/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE TEXT Expoziția „Praguri”, la Muzeul „Ion Jalea”. Constănțenii, invitați să admire fotografii ce explorează ideea de amintiri și locuri ale copilăriei din satele Dobrogei (FOTO+VIDEO)

28 Mar 2024 652

Expoziție de fotografie „Praguri”, a artistei Iris Maria Tușa, la Muzeul „Ion Jalea” Constanța

26 Mar 2024 464

Vernisajul expoziției „Praguri” al artistei Iris Maria Tușa este găzduit de Muzeul „Ion Jalea” Constanța

25 Mar 2024 430

„Elixirul dragostei”, eveniment la Teatrul Național de Operă și Balet Oleg Danovski Constanța

12 Mar 2024 533

În județul Constanța Aviatorul Rață Vasile a decedat. Mesajul transmis de familia sa

08 Mar 2024 732

Artist Talk susținut de Alexandru Rădvan la Muzeul de Artă Constanța

23 Feb 2024 532

Muzeul de Artă Constanța sărbătorește Ziua Națională Constantin Brâncuși

19 Feb 2024 483

INNA va urca pe scena principală a festivalului UNTOLD Dubai

07 Feb 2024 550

Expoziție de artă la Muzeul Marinei Române din Constanța

01 Feb 2024 825

Cunoscută artistă din România a murit chiar de ziua de naștere. Avea doar 38 de ani

22 Jan 2024 2299

Bianca Boeroiu a câștigat premiul Emmy la categoria „Machiaj contemporan remarcabil”

11 Jan 2024 828

Originar din Constanța 102 ani de la nașterea compozitorului Ștefan Mangoianu

08 Jan 2024 729

Originar din Cernavodă Ioan Chirescu, dirijorul numit Maestru Emerit al Artei și Artist al Poporului

04 Jan 2024 911

In memoriam Gheorghe Parnica, artistul popular care și-a petrecut peste șase decenii la Constanța

03 Jan 2024 1666

Încă o persoană a fost arestată la Londra în urma dispariţiei unui desen realizat de Banksy

24 Dec 2023 791