#DobrogeaAcademică Academia Română anunţă înfiinţarea canalului propriu de YouTube


Fondată în 1866, iniţial sub numele de Societatea Literară Română, apoi de Societatea Academică Română, instituţia, definită drept cel mai înalt for de cultură şi ştiinţă românesc, primeşte, în martie 1879, titulatura Academia Română.
 
Membrii săi sunt personalităţi ştiinţifice cu o deosebită contribuţie în domenii dintre cele mai diverse, de la istorie, filosofie şi lingvistică, până la fizică nucleară, chimie, biologie macro- şi microcelulară, geologie şi geodinamică sau agricultură.
 
La aproape un secol şi jumătate de la fondarea sa, iată că Academia Română dovedeşte o deosebită deschidere şi se aliniază trendului secolului XXI, anunţând înfiinţarea canalului Youtube propriu. Acesta poate fi accesat la adresa https://www.youtube.com/channel/UCuuNmYFXGSVcBHuBKG0KxcA/videos sau din pagina web a Academiei Române.
 
Astfel, publicul interesat va avea la dispoziţie o nouă posibilitate de informare asupra activităţii ştiinţifice şi culturale a Academiei Române, a institutelor şi centrelor sale de cercetare, precum şi a Bibliotecii Academiei Române.
Între rubricile permanente care grupează informaţia se vor regăsi: discursurile de recepţie ale membrilor titulari ai Academiei Române, declaraţii, interviuri cu membrii Academiei Române sau cu oaspeţi de seamă din ţară şi din străinătate, reportaje, filme documentare, transmisii în direct din Aula Academiei Române.
 
Canalul YouTube al Academiei Române se adaugă celorlalte instrumente de promovare prin care este prezentată viaţa academică: pagina web, pagina de Facebook, buletinul informativ şi jurnalul online al Academiei Române. Canalul oferă celor interesaţi posibilitatea de abonare şi de alertare prin e-mail asupra noilor postări.
 

#DobrogeaAcademică, proiect ce conectează comunitatea dobrogeană la nucleul intelectualităţii româneşti

 
Proiectul #DobrogeaAcademică, asumat de cotidianul ZIUA de Constanţa, are ca obiectiv conectarea comunităţii dobrogene la cel mai înalt for al intelectualităţii româneşti - Academia Română. Gândit ca un demers editorial bivalent, la care contribuie cele mai importante instituţii de educaţie şi cultură constănţene, prin #DobrogeaAcademică se doreşte, pe de o parte, readucerea în atenţia comunităţii a relaţiei Dobrogei cu Academia Română, din toate timpurile - începând cu Constantin I. Brătescu, iar pe de altă parte - un deziderat mai vechi -, porneşte de la convingerea că vor exista academicieni care vor accepta invitaţia de a conferenţia despre cel mai vechi pământ românesc atestat documentar.
Prin intermediul acestui proiect, ZIUA de Constanţa îşi propune ca dobrogenii să cunoască activitatea acestui nucleu al intelectualităţii româneşti, prin promovarea preocupărilor actuale ale Academiei Române.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#DobrogeaAcademică Lansarea integralei digitale a Dicționarului tezaur al limbii române

07 Jul 2022 2559

#DobrogeaAcademică „Căderea unui dictator. Război hibrid și dezinformare în Revoluția Română din decembrie 1989“ – sesiune științifică

10 Jun 2022 2286

#DobrogeaAcademică Gheorghe Petrașcu - 150 de ani

08 Jun 2022 1707

#DobrogeaAcademică Societatea, între inteligența umană și inteligența artificială

01 Jun 2022 1148

#DobrogeaAcademică Limitarea accesului la documente din arhivă – o decizie cu consecințe grave

31 May 2022 1276

#DobrogeaAcademică Un laureat al Premiului Nobel, invitat special al Academiei Române

18 May 2022 1187

#DobrogeaAcademică O expoziție-omagiu adus fondatorului primului muzeu de etnografie şi artă națională, Alexandru Tzigara-Samurcaș

03 May 2022 1137

#DobrogeaAcademică Ritualuri și simboluri ale celei mai solemne sărbători a creștinilor

18 Apr 2022 2736

#DobrogeaAcademică Primul președinte al Academiei Române, aniversat la 220 de ani de la naștere

14 Apr 2022 1030

#DobrogeaAcademică „Șapte ciudățenii ale omului”, dezbătute de Jean-Jacques Askenasy

13 Apr 2022 1294

#DobrogeaAcademică Adunare Generală festivă, de Ziua Academiei Române

02 Apr 2022 2513

#DobrogeaAcademică România și modelul sovietic

30 Mar 2022 1970

#DobrogeaAcademică Basarab Nicolescu – omul cosmodern

24 Mar 2022 2961

#DobrogeaAcademică Aurelia și Ștefan Lăpușan, co-autori ai unei impresionante monografii lansate recent în Aula Academiei Române

01 Mar 2022 3266

#DobrogeaAcademică Centenar Horia Damian, „celălalt erou al României alături de Brâncuși“

22 Feb 2022 1325