Actualitate

#DobrogeaAcademică Vicepreședintele Academiei Române, prelegere la Universitatea de Stat din Republica Moldova (document)

Acad. Bogdan C. Simionescu, vicepreședinte al Academiei Române, a participat, în perioada 18-21 septembrie, la lucrările „Forth International Conference on Nanotechnologies and Biomedical Engineering“, Chișinău, Republica Moldova.
 
De asemenea, la invitația Facultății de Chimie și Tehnologie Chimică a Universității de stat din Republica Moldova, acad. Bogdan C. Simionescu a prezentat o prelegere adresată cadrelor didactice, studenților și doctoranzilor.

Cu acest prilej, acad. Bogdan C. Simionescu a fost invitat la Radio Moldova, alături de acad. Ion Tighineanu, președintele Academiei de Științe a Moldovei, unde au abordat subiecte științifice, dar au vorbit și despre importanța și necesitatea colaborării dintre Academiile de la București și Chișinău.
 
Academicianul Bogdan Simionescu (vezi CV în secțiunea „Documente“), membru titular din 2009 (corespondent - 2000), este inginer chimist, doctor în științe chimice, profesor la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, cercetător științific I la Institutul de Chimie Macromoleculară „Petru Poni” al Academiei Române.
 

#DobrogeaAcademică, proiect ce conectează comunitatea dobrogeană la nucleul intelectualității românești 

 
Proiectul #DobrogeaAcademică, asumat de cotidianul ZIUA de Constanța, are ca obiectiv conectarea comunității dobrogene la cel mai înalt for al intelectualității românești - Academia Română. Gândit ca un demers editorial bivalent, la care contribuie cele mai importante instituții de educație și cultură constănțene, prin #DobrogeaAcademică se dorește, pe de o parte, readucerea în atenția comunității a relației Dobrogei cu Academia Română, din toate timpurile - începând cu Constantin I. Brătescu, iar pe de altă parte - un deziderat mai vechi -, pornește de la convingerea că vor exista academicieni care vor accepta invitația de a conferenția despre cel mai vechi pământ românesc atestat documentar.
 
Prin intermediul acestui proiect, ZIUA de Constanța își propune ca dobrogenii să cunoască activitatea acestui nucleu al intelectualității românești, prin promovarea preocupărilor actuale ale Academiei Române.

Sursa foto: Facebook / Tatiana Fișer

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#DobrogeaAcademică - Acad. Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române, cu prilejul Zilei Culturii Naționale „Dacă există în fiecare o bază de cultură generală solidă, celelalte «educații» vin de la sine”

18 Jan 2020 1168

#DobrogeaAcademică 14 elevi olimpici s-au bucurat, în premieră naţională, de „Şcoala de vacanţă a Academiei Române“ (galerie foto)

17 Jan 2020 1311

#DobrogeaAcademică Academia Română celebrează, la Ateneul Român, Ziua Culturii Naţionale

10 Jan 2020 756

#DobrogeaAcademică „Şcoala de vacanţă a Academiei Române“ pregăteşte viitoarea generaţie de oameni de ştiinţă (document)

09 Jan 2020 514

#DobrogeaAcademică Academia Română anunţă înfiinţarea canalului propriu de YouTube

08 Jan 2020 599

#DobrogeaAcademica Președintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop, a aniversat 65 de ani Mesajul Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române - „Un profesor european erudit şi un istoric român patriot”

02 Jan 2020 681

Retrospectivă 2019. Evenimentele marca ZIUA de Constanța au resuscitat viața cultural-istorică a urbei

02 Jan 2020 1212

#DobrogeaAcademică Set de măsuri propuse de Academia Română cu privire la învăţământul preuniversitar naţional

13 Dec 2019 2420

#DobrogeaAcademică Astăzi vor fi decernate Premiile Academiei Române pentru anul 2017 (document)

12 Dec 2019 1116

#DobrogeaAcademică Expoziție de fotografie la Biblioteca Academiei Române - „Revoluţia Română“ (galerie foto)

09 Dec 2019 1578

#DobrogeaAcademică Drd. Ștefania Costea conferențiază despre „Limba română vorbită în Republica Moldova”

05 Dec 2019 883

#DobrogeaAcademică Academicianul constănţean Eugeniu Ivanov, la ceas aniversar

04 Dec 2019 1076

#DobrogeaAcademică Prim-ministrul Ludovic Orban a participat la sesiunea aniversară organizată de Academia Română. 100 de ani de la înființarea primului Parlament al României Mari

02 Dec 2019 563

#DobrogeaAcademică Academia Română, la Forumul Mondial al Științei 2019, cu tema „Știință, etică și responsabilitate“

28 Nov 2019 1140

#DobrogeaAcademică Academia Română îl omagiază pe academicianul George Oprescu (document)

27 Nov 2019 1243