Document Proiect în Parlament pentru proaspetele mămici. Ele vor beneficia de consiliere psihologică postnatală

 foto: Pixabay
  • Intervalul de 126 de zile în care vor putea solicita mamele consiliere psihologică este identic cu perioada concediului de maternitate
 
Prin proiectul de lege de la Senat, parlamentarii vor să completeze Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, în sensul introducerii posibilității ca, după naștere, mamele să beneficieze de servicii de consiliere psihologică postnatală.
 
Așadar, proaspetele mămici vor putea beneficia, cu condiția să fie asigurate în sistemul de sănătate, de servicii de consiliere psihologică pe o perioadă de 126 de zile după naştere, la cerere, pentru un număr de maximum șase ore. Acestea vor fi stabilite împreună cu medicul de obstetrică-ginecologie şi psihologul din cadrul maternității în care s-a născut copilul.
 
Intervalul de 126 de zile în care vor putea solicita mamele consiliere psihologică este identic cu perioada concediului de maternitate și a fost stabilit, de fapt, prin cumularea celor două perioade de 63 de zile de concediu la care au dreptul femeile însărcinate, respectiv concediul de sarcină (prenatal) și cel de lăuzie (postnatal). Măsurile conținute în proiect sunt destinate prevenirii și tratării tulburărilor psihice asociate sarcinii și nașterii.
 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 


Citește și:

Deputatul Bola a depus un proiect de lege în sprijinul părinților care pot beneficia de concediu indemnizat pentru îngrijirea copilului bolnav

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.