Doi academicieni vor susține prelegerea „Imaginația“ în cadrul conferințelor științifice „Moștenirea lui Asachi“

Imaginația. Sursă foto: Facebook/Academia Română
  • Evenimentul va avea loc online, vineri, 17 iunie, de la ora 12.00. 

Continuă seria conferințelor științifice „Moștenirea lui Asachi” cu prelegerea „Imaginația”, vineri, 17 iunie, de la ora 12.00. Evenimentul este susținut de profesorul universitar Jean Askenasy, neurolog și membru de onoare al Academiei Române. Conferințele științifice sunt organizate de TUIASI în parteneriat cu academicianul Bogdan C. Simionescu. 

Absolvent al Facultății de Medicină a Universităţii „Babeș Bolyai” din Cluj Napoca în 1954, profesorul Jean Askenasy este unul dintre cei mai reputați neurologi din lume. El păstrează strânse legături cu România, țara în care s-a format, deși este stabilit, de aproape 50 de ani, în Israel.

De-a lungul carierei sale, Jean Askenasy a fost profesor asociat la Mount-Sinai School of Medicine, New York University, la Universitatea „Pierre et Marie Curie”, la Sackler School of Medicine, devenind apoi șef al Departamentului de Neurologie al Institutului Medicinei Somnului de la Sheba Medical Center.

„Sunt foarte bucuros că profesorul Jean Askenasy, neurolog, pe care îndrăznesc să îl numesc prieten, va conferenţia la TUIASI. Pe lângă latura profesională, remarcabilă, profesorul Askenasy are o poveste de viaţă extraordinară din care toţi am avea de învăţat. Născut în Bulgaria, la Sofia, merge la şcoală în Craiova, absolvă facultatea de medicină din Cluj, devine profesor la Universitatea din Tel Aviv, președinte al Societății Israeliene de Medicină a Somnului, membru al Academiei de Științe din New York şi membru de onoare al Academiei Române. Activ la peste 90 de ani, a cunoscut monarhia, comunismul şi democraţia. Prin prelegerea intitulată «Imaginaţia», vă invit să îl întâlniţi pe profesorul Jean Askenasy, el însuşi o poveste”, a declarat acad. Bogdan C. Simionescu


Autor a 15 cărți, 110 de articole științifice și studii de caz publicate în domeniile neurologiei și medicinei somnului, profesorul Jean Askenasy a devenit, de-a lungul carierei, președinte al Israeli Sleep Medicine Association, vicepreședinte al Asian Sleep Research Society, membru de onoare al Société Française de Néurologie şi al Romanian Society for Cell Biology, cât și membru asociat al American Academy of Neurology.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#DobrogeaAcademică „Șapte ciudățenii ale omului”, dezbătute de Jean-Jacques Askenasy

13 Apr 2022 1294

#DobrogeaAcademică O viziune asupra tainelor neuropsihice ale somnului

27 Nov 2021 928

Prof. dr. neurolog Jean Jacques Askenasy, membru de onoare al Academiei Române, conferențiază la Tel Aviv

16 Jul 2021 2897

#DobrogeaAcademică Academicieni de rang internaţional, prezenţi la Conferinţa ESPERA 2019

09 Oct 2019 2271