Doi candidaţi la funcţia de muftiu Iusuf Muurat promite reabilitarea Moscheii „Carol I“, iar Nurla Ozghin, majorarea salariilor imamilor

Actualul muftiu al Cultului Musulman din România, Iusuf Muurat, candidează pentru a-şi păstra funcţia. La acest titlu aspiră şi Nurla Ozghin, imamul din Cumpăna.
 
Pe data de 19 martie, va avea loc Adunarea Generală a Imamilor, în cadrul căreia vor fi aleşi noii membri ai Consiliului Sinodal (Şura-i Islam), iar pe 26 martie, consiliul ales va alege, prin vot secret, noul muftiu al Cultului Musulman din România.
 
„Dacă voi câştiga un nou mandat, în primul rând, vom face demersuri pentru reabilitarea Moscheii «Carol I», dar şi a celorlalte lăcaşuri de cult incluse pe lista monumentelor de istorie. De asemenea, vom face demersuri şi pentru ridicarea unor noi geamii. Vom intensifica activitatea religioasă pentru musulmanii din alte judeţe. De asemenea, nu vom permite nimănui să mai vorbească în numele Muftiatului, care este o instituţie cu cea mai veche tradiţie“, ne-a dezvăluit Iusuf Muurat. Celălalt candidat, Nurla Ozghin, va încerca să „majoreze salariile imamilor“. „În primul rând, voi asigura o mai bună administrare a Muftiatului. Voi iniţia procesele de reabilitare a lăcaşurilor de cult din ţară. Nu în ultimul rând, voi mări salariile celor 70 de imami din România“, ne-a spus Nurla Ozghin. Consiliul Sinodal, organul suprem care ia decizii privind organizarea şi funcţionarea Cultului Musulman din România, este alcătuit, în prezent, din 25 de membri: muftiul în funcţie, Iusuf Muurat, care deţine şi funcţia de preşedintele Şura-i Islam, 15 imami, câte patru reprezentanţi din partea UDTTMR şi UDTR, precum şi directorul Colegiului Naţional „Kemal Ataturk“ din Medgidia.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.