Doi consilieri locali şi un consilier judeţean au fost propuşi pentru excludere din PNL Constanţa. Ce a condus la această decizie. Ce spun consilierii propuşi spre excludere

Organizația municipală Constanța a Partidului Național Liberal a decis, în această seară, retragerea sprijinului politic și excluderea din partid a consilierilor locali Romeo Rezeanu și Horia Căliminte, precum și a consilierul județean Remus Cristy Băisan.

Retragerea sprijinului politic și excluderea celor trei consilieri din Partidul Național Liberal a fost propusă de Comisia de Anchetă constituită la nivelul Filialei PNL Constanța pentru analizarea activității aleșilor locali. Biroul Politic Local al PNL Constanța a luat act de raportul comisiei și a votat pentru retragerea sprijinului politic și excluderea din PNL, în toate cele trei situații.

Concluzia comisiei a fost că Romeo Rezeanu, Horia Căliminte și Remus Cristy Băisan au încălcat în mod repetat prevederile Codului Etic, ale Regulamentului și ale Statului Partidului Național Liberal.

Romeo Rezeanu și Remus Cristy Băisan au dat dovadă de o lipsă totală de considerație față de imaginea Partidului Național Liberal. Mai mult decât atât, Romeo Rezeanu și Horia Căliminte au votat împotriva colegilor liberali din Consiliul Local Constanța, nerespectând decizia politică (pe care au spus inițial că o vor respecta) luată în ședința de armonizare a poziției consilierilor.

„Biroul Politic Local a luat o decizie fermă, dar corectă în ceea ce privește retragerea sprijinului politic și excluderea din organizație pentru cei trei aleși locali din partea Partidului Național Liberal. Nu a fost o decizie pe care să o luăm ușor, nu ne face niciun fel de plăcere, dar uneori astfel de decizii sunt necesare. Vorbim despre o situație extremă în care s-a ajuns cu atitudinea celor trei membri, prin urmare soluția BPL nu avea cum să fie alta.Nu aș vrea să transmitem ideea că în PNL Constanța este numai disciplină cazonă, dar în schimb mi-aș dori să se știe că respectul, colegialitatea și bunul-simț reprezintă fundația acestei organizații”, a declarat președintele Organizației Municipale PNL Constanța, consilierul județean George Muhscină.

Reamintim că atât Romeo Rezeanu, cât și Horia Căliminte au votat, în ședința Consiliului Local Constanța din 31 mai a.c., împotriva colegilor liberali la două proiecte importante de pe ordinea de zi. Cu toate că grupul consilierilor liberali a decis și comunicat, cu puțin timp înaintea ședinței, poziția partidului cei doi consilieri locali nu au respectat-o, în condițiile în care au spus că o vor respecta, votând în sens contrar, încălcând nu numai disciplina de partid, dar și cuvântul dat.

Decizia Biroului Politic Local al Organizației municipale PNL Constanța va fi comunicată Biroului Politic Județean al PNL Constanța.

Ce spun consilierii propuşi spre excludere despre decizia BPJ a PNL Constanţa

Contactat telefonic, Horia Căliminte a declarat pentru ZIUA de Constanţa: 

 "Nu are cine sa ma excluda, actualul birou nu ma reprezinta nici pe mine si nici PNL.  Consider si acum ca am procedat  corect cand am votat in CLM pentru preluarea stadionului Farul, alaturi de colegul Romeo Rezeanu. Stadionul trebuie sa fie al municipiului". 


Căliminte a mai spus ca proiectele propuse de primarul Fagadau vor avea sprijinul lor, dacă vor fi bune pentru oraş.

"Vrem ca voturile din CLM sa nu mai depinda de PMP şi vom incerca sa facem ceva pentru orasul acesta alaturi de majoritatea din consiliu, adica de PSD" a  mai adăugat Căliminte. 


Romeo Rezeanu a declarat pentru ZIUA de Constanţa ca el nu se vede facand politica alaturi de George Muhscina si Robert Boroianu si ca se astepta la excludere dupa votul din CLM. 

In cadrul sedintei de Biroul Permanent Local, Rezeanu a precizat: "Trag un semnal de alarma la actuala conducere județeană, ca in fiecare minut in care conducerea PNL municipiu si secretariatul general sunt patronate de domnul Muhscina si domnul Boroianu, PNL local moare incet" 

"In CLM suntem o echipa de 10 consilieri. Noi suntem alesi  sa ne supunem legii administratiei, raspundem in fata legii pentru cum votam si vom raspunde in fata cetatenilor pentru modul in care ne mentinem verticalitatea. Imi puteti retrage sprijinul politic dar va sigur ca nu ma voi inclina in fata principiilor mele. Cuvantul meu valorează cat 10 contracte de-ale voastre" - le -a transmis Rezeanu celor din conducerea organizatiei municipale a PNL. 

Remus Cristy Baisan spune ca Biroul municipal nu il poate exclude deoarece el este membru al organizatiei Limanu. 

"Prin urmare doar aceasta organizatie poate propune Biroului Politic Judetean prin vot  deschis aprobarea sau nu a propunerii. Daca o aproba mai departe in colegiul director judetean care prin vot secret ma poate exclude. Decizia de astazi demonstreaza ca unii membri PNL fac politica banului si nu a cetateanului. Probabil trebuie eliberat un loc de consilier judetean din considerente financiare. Ma gândesc daca este cazul sa vorbesc cu un procuror. Deoacamdata voi discuta cu presedintele Bogdan Hutuca. Daca dansul imi confirma ca ce s-a intamplat astazi este normal, ma supun deciziei pentru ca inseamna ca nu am ce cauta in acest partid. Daca imi va spune ca este o eroare, voi lupta s-o îndrept in forurile partidului" - a declarat pentru ZIUA de Constanţa, Remus Cristy Băisan. 

În locul lui Remus Cristy Băisan ar urma să fie consilier judeţean Geanina Topolog. 

Totodată, cei trei susţin că niciunul nu a fost chemat la vreo comisie de ancheta si nici nu le-a fost adus la cunostinta in scris pana la sedinta in ce constau derapajele lor sau deserviciile aduse partidului. 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.