Doi directori pe acelasi post la Directia de Sanatate Publica

Ca la noi la nimeni

# Printr-o sentinta definitiva a Curtii de Apel, Camelia Ciobotaru, fosta directoare a DJSP, a castigat procesul prin care cerea sa fie repusa imediat in functie * Pe 5 august 2005, Camelia Ciobotaru a demisionat din postul pe care il ocupa * In aceeasi zi, ministrul sanatatii emite un ordin de demitere din functie a directorului executiv al DJSP Constanta * In urma concursului desfasurat la inceputul anului, Marius Enescu a fost numit oficial pe post * Actualul director al DJSP a precizat ca este convins ca pana la urma ministerul va gasi o solutie eleganta

La inceputul acestei luni, printr-o sentinta definitiva a Curtii de Apel, Camelia Ciobotaru, fosta directoare a Directiei de Sanatate Publica Constanta a castigat procesul prin care cerea sa fie repusa imediat in functie. Aceasta atacase in contencios administrativ decizia Ministerului Sanatatii de a fi demisa, in luna august a anului trecut, pentru management defectuos. Totul a inceput pe 5 august 2005, cand Camelia Ciobotaru i-a comunicat prefectului judetului demisia din functia publica de conducere de director executiv la DJSP, inaintata de altfel si Ministrului Sanatatii, cu toate ca nu isi motiva actiunea in nici un fel. In aceeasi adresa, inregistrata la Prefectura, Ciobotaru a solicitat si aprobarea trecerii in functia publica de conducere de director executiv adjunct in managementul asistentei medicale la DJSP. Solicitarea a fost avizata de prefectul Danut Culetu, care l-a propus pentru functia de director al DJSP pe Dumitru Marius Enescu, medic primar si sef lucrari universitar in cadrul Clinicii de Ortopedie - Traumatologie Constanta.Demitere in aceeasi zi cu demisiaCu toate acestea, in aceeasi zi, Prefectura Constanta a primit un ordin de la ministrul sanatatii, Mircea Cinteza, privind destituirea doctorului Camelia Ciobotaru, din functia de director executiv al DJSP. Motivatiile demiterii formulate de ministru au fost abateri disciplinare de neglijenta repetata in rezolvarea lucrarilor conform functiei de conducere si incalcarea prevederilor legale si indatoririlor specificate in Statutul functionarilor publici. In zilele urmatoare Ministrul Sanatatii a decis, printr-un ordin, numirea cu delegatie pe functia de director executiv al DJSP Constanta a doctorului Dumitru Marius Enescu pentru o perioada limitata, de trei luni, data dupa care va fi stabilita o zi in care sa fie sustinut concursul pentru ocuparea acestui post. Enescu ne-a declarat referitor la situatia creata ca nu este afectat personal de decizia instantei si ca momentan nu il va actiona in instanta pe actualul ministru al sanatatii deoarece el este un sustinator al reformei in sanatate initiate de Eugen Nicolaescu. Marius Enescu a precizat ca are incredere in faptul ca justitia nu este oarba si este convins ca pana la urma ministerul va gasi o solutie pentru iesirea din aceasta situatie complicata.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Municipiului Constanța angajează casier. Detalii

29 Mar 2024 329

Adrian Glugă, printre ei Iată cine sunt noii judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție! Lista

29 Mar 2024 395

Universitatea Ovidius din Constanța angajează. Iată ce post este scos la concurs

29 Mar 2024 452

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanţa angajează biolog. Cine poate participa la concurs

29 Mar 2024 337

Angajări Constanța Post vacant la Școala Gimnazială Nr. 22 „I. C. Brătianu” Constanța

28 Mar 2024 863

Universitatea Ovidius Constanța Cine sunt câștigătorii celei de-a XII-a ediție a Sesiunii de comunicări ştiinţifice pentru elevi „Noi şi Economia”.

27 Mar 2024 608

Cea de-a XII-a ediție a Sesiunii de comunicări știinţifice pentru elevi „Noi și Economia”, la Universitatea Ovidius din Constanţa

27 Mar 2024 345

Inspectoratul de Poliție Județean Constanța scoate la concurs mai multe posturi vacante. Detalii

27 Mar 2024 1307

CSM Constanța Carol Popa, performanță de excepție la Cupa Europeană. O poveste a efortului supraomenesc și a spiritului de echipă (GALERIE FOTO)

26 Mar 2024 657

Perioada pentru înscrierile la concursul pentru încadrarea în structurile IPJ Constanța, prelungită

26 Mar 2024 491

Primăria Orașului Techirghiol, județul Constanța angajează. Ce post este scos la concurs

26 Mar 2024 2480

Locuri de muncă Constanța Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sfântul Apostol Andrei” angajează. Detalii

25 Mar 2024 815

Fost director în Primăria Constanța, Emil Mereuță candidează pentru funcția de director executiv la DGASPC (DOCUMENT)

25 Mar 2024 1864

Peste 30 de judecători vor să devină inspectori judiciari! Printre ei, un fost judecător din Constanța (DOCUMENT)

24 Mar 2024 474

Inspectoratul Școlar Județean Constanța 93 de elevi au participat la Olimpiada de Chimie, etapa județeană

23 Mar 2024 1054