Doliu în aristocrația românească Prințul Mihai D. Sturdza, condus azi pe ultimul drum



•    Cei prezenți la funeralii au fost rugați ca, în loc de flori, să doneze banii unei asociații neguvernamentale

Prințul Mihai Dimitrie Sturdza a fost înmormântat astăzi, la Iași. Trupul neînsuflețit al prințului a fost depus în această dimineață, de la ora 9.30, la Biserica Sfântul Nicolae Domnesc din Iași, iar slujba de înmorântare s-a ținut începând cu orele 11.00.

Potrivit Agerpres, care citează un comunicat de presă venit din partea familiei, Mihai Dimitrie Sturdza se va odihni în cavoul familiei din cimitirul Eternitatea. Cei care au dorit să participe la funeralii au fost rugaţi ca în loc să îi aducă flori să doneze banii unei asociaţii neguvernamentale, în scopuri caritabile.

Funeraliile s-au desfăşurat în condiţii speciale, cu respectarea distanţei sociale şi recomandarea pentru toţi cei prezenţi să poarte mască de protecţie.

Prinţul Sturdza a murit pe 25 aprilie 2020 la Paris, la vârsta de 85 de ani.

Diplomatul şi istoricul Mihai Dimitrie Sturdza este, potrivit Agerpres, strănepotul lui Mihail Sturdza, domnitor al Moldovei (1834-1849), fiind şi descendent al familiei Manu, care l-a dat pe generalul Gheorghe Manu, erou al Războiului de Independenţă, prim-ministru şi primar al Bucureştiului.

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Aristocrația, în doliu Ce rămâne în urma prințului Mihai Dimitrie Sturdza la Constanța. Revendicări, procese, plângeri

27 Apr 2020 6702

„O veste teribil de tristă vine de la Paris. A trecut la cele veșnice prințul Mihai Dimitrie Sturdza”

26 Apr 2020 4846