Doliu în PNL A murit „doamna de fier” Viorica Quintus!

 
  • Viorica Quintus, soţia fostului lider liberal Mircea Ionescu-Quintus, a murit în astăzi la vârsta de 94 de ani.
  • Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook a PNL.

„Ne exprimăm regretul față de dispariția dureroasă a doamnei Viorica Quintus, soția liderului liberal Mircea Ionescu Quintus, cea care i-a stat aproape în întreaga sa activitate publică și politică.

Partidul Național Liberal transmite condoleanțe familiei îndoliate și va păstra vie memoria “doamnei de fier” - așa cum o numea Mircea Ionescu Quintus pe cea care i-a fost alături în cele mai grele momente.

Dumnezeu să o odihnească în pace!

Viorica Quintus s-a înscris în PNL pe data de 1 noiembrie 1945, acum 75 de ani.

În 1947, s-a căsătorit cu Mircea Ionescu Quintus și i-a stat alături atât în cele mai grele clipe, în care era hăituit de regimul comunist, Iubirea dintre cei doi era vizibilă pentru toți cei care îi cunoșteau. Pe cei doi i-a legat şi faptul că Viorica provenea dintr-o familie cu tradiţie liberală. Despre aleasa inimii sale, Mircea Ionescu-Quintus obişnuia să spună adesea că ea a fost cea care l-a făcut să reziste în viaţă, în momentele de grea încercare.

La greu și la bine, cei doi și-au păstrat simțul umorului. La împlinirea a 65 de ani de căsnicie, Mircea Ionescu Quintus comenta, ironic: ”M-a păcălit că după 60 de ani de căsnicie îmi redă libertatea. Anul asta împlinim 65.”

Cei doi au fost alături, timp de 70 de ani, până în 2017 când a murit Mircea Ionescu Quintus”, a scris pe pagina de Facebook Partidul Național Liberal.

Sursă foto: Facebook/ Partidul Național Liberal.

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Doliu în politica românească. A murit Mircea Ionescu Quintus. Avea 100 de ani

15 Sep 2017 2583