Doliu la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” Constanța!


 
  • A murit profesorul univ. dr. Dominuț Pădurean, fost cadru didactic în cadrul Academiei Navale „Mircea cel Bătrân".

Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook a Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”:

„Personalul Academiei Navale „Mircea cel Bătrân" își exprimă profundul regret la aflarea veștii decesului domnului profesor univ. Dr. Dominuț Pădurean, fost cadru didactic al instituției și transmite familiei acestuia sincere condoleanțe în aceste momente de grea încercare!

Domnul Dominuț Pădurean s-a născut la data de 11 iulie 1947, în comuna Avram Iancu, județul Alba. După absolvirea, în anul 1973, a Facultății de Istorie - Filosofie din cadrul Universității „Al. I. Cuza" din Iași, și-a început cariera didactică, primii patru ani fiind profesor la Liceul Militar de Marină „Al. Cuza" Constanța, iar din anul 1978 ca profesor în cadrul Academiei Navale „Mircea cel Bătrân".
Domnul profesor Dominuț Pădurean a semnat în calitate de autor mai multe volume, a publicat numeroase studii în prestigioase reviste de specialitate din România și din străinătate și a participat la diferite manifestări științifice.

A fost cunoscut pentru numeroasele studii științifice, articole în presa locală și centrală referitoare la Insula Șerpilor. De altfel, a fost primul autor care a realizat o monografie a Insulei Șerpilor”, a transmis Academia Navală pe pagina de Facebook.

Despre cartea Insula Șerpilor

Lucrarea de 550 de pagini a apărut la Editura Muntenia din Constanta.

Potrivit agir.ro, acest volum, prin informatiile pe care le contine, contribuie la clarificarea stiintifica a unor probleme de politica externa actuala.


Cartea este formata din urmatoarele capitole: I. Insula Serpilor - stravechi pamant romanesc; II. Numele insulei; III. Insula Șerpilor in cartografie (secolele II-XX); IV. Insula lui Ahile - mitologie si adevar istoric; V. Farul din Insula Serpilor; VI. Insula Serpilor in valtoarea vitregiilor istoriei; VII. Insula Șerpilor - intre forta dreptului si dreptul fortei; Bibliografie; Anexe.

Dominuț Pădurean a fost cercetator al istoriei locurilor natale despre care a scris mai multe articole si trei volume. De asemenea, a fost un pasionat cercetator al istoriei gurilor Dunarii si partii de nord-vest a Marii Negre. În preocuparile sale stiintifice, Insula Serpilor ocupa un loc aparte, fiind un subiect despre care a publicat numeroase studii originale.

Lucrarea „Insula Șerpilor” este prima monografie stiintifica romaneasca dedicata acestui pamant sacru. Prin continutul sau documentat, cartea se adreseaza diplomatilor, dar si tuturor acelora care in constiinta lor au o dragoste sincera pentru neamul romanesc.

Sursă foto: Facebook/ Academia Navală „Mircea cel Bătrân”

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.