„Domnilor politicieni, e un moment oportun să vă îndreptaţi atenţia către Portul Constanţa“

„Comunitatea portuară va continua să lupte pentru eficientizarea Portului Constanţa şi alinierea la cerinţele unei pieţe în continuă dezvoltare, militând pentru un port performant al Europei anului 2015.

Ne vom folosi de toate instrumentele legale pentru apărarea drepturilor noastre şi pentru a ne face auziţi, pentru o dezvoltare normală şi sustenabilă a Portului Constanţa, obiectiv economic strategic pentru România“, susţine organizaţia patronală Operatorul Portuar. Într-un comunicat de presă dat ieri publicităţii, organizaţia critică atât Ministerul Transporturilor, condus de social-democratul Ioan Rus, cât şi Guvernul şi Preşedinţia, pentru faptul că nu se implică în rezolvarea problemelor declanşate, în urmă cu mai bine de un an, între actuala conducere a Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa (CN APMC), pe de o parte, şi Operatorul Portuar şi Federaţia Naţională a Sindicatelor Portuare, de cealaltă parte. În această ordine de idei, operatorii portuari trag un semnal de alarmă: „Domnilor politicieni, prin calitatea pe care o deţineţi, purtând responsabilitatea legală şi morală, apreciem că este un moment oportun să vă îndreptaţi atenţia către Portul Constanţa şi este timpul să schimbaţi ceva în bine!“.

Comunicatul Operatorului Portuar vine în contextul în care, la ora actuala, CN APMC şi mai ales organizaţia patronală aşteaptă raportul Corpului de Control al Ministerului Transporturilor după un control efectuat în Portul Constanţa, control care a durat câteva săptămâni. Concluziile controlului, concretizate într-un raport, trebuiau făcute publice la finalul lunii mai, dar, potrivit unor surse din conducerea CN APMC, se pare că acest raport nu este gata încă.

Totodată, Operatorul Portuar susţine că problemele pe care le-a semnalat de-a lungul timpului cu privire la activitatea actualei conduceri a Portului Constanţa „sunt extrem de grave, iar amânarea rezolvării lor este de natură să pericliteze în mod iremediabil situaţia Portului Constanţa“. Amintim că nu doar conducerea companiei şi operatorii portuari aşteaptă concluziile Corpului de Control al Ministerului Transporturilor, ci şi Comisia de Transporturi şi infrastructură din Camera Deputaţilor, care, de asemenea, are în vedere conflictul din Portul Constanţa.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Operator portuar din Portul Constanța, sancționat de Garda de Mediu. Ce nereguli au fost constatate (GALERIE FOTO)

21 Jul 2023 1184

LIVE VIDEO+TEXT Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, la Constanța. „Trebuie să alfabetizam digital, România!“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

27 Mar 2023 1620

LIVE TEXT Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja, în vizită de lucru la Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

27 Mar 2023 1635

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja, în vizită de lucru în Constanța

26 Mar 2023 1180

UMEX susține viitorii elevi de școală profesională oferind bursă pentru meseriile de electrician și de lăcătuș

11 Jun 2022 941

Comisarii Gărzii Naționale de Mediu Constanța, control în Portul Constanța, zona Gara Maritimă. Ce au constatat (GALERIE FOTO)

15 Feb 2022 1789

Incendiu la unul din cei mai mari operatori portuari de la Marea Neagră

16 Aug 2021 2832

Societate din Portul Constanța, amendată de Garda de Mediu! Operatorul portuar nu a luat măsuri de prevenire a poluării atmosferice

08 Mar 2021 2360

Administraţia Porturilor Maritime, la judecată cu SOCEP SA

02 Mar 2021 1696

Ce prevede Memorandumul semnat între CN APM Constanţa şi operatorul portuar Pelabuhan Indonezia II (galerie foto)

19 Feb 2020 1842

Wall-Street O platformă de investiții, lansată anul trecut, preia cel mai mare terminal din Portul Constanța

28 Sep 2019 2606

Operatorul portuar Decirom SA şi-a majorat capitalul social. Cine sunt acţionarii societăţii şi cum sunt împărţite părţile sociale

20 Jan 2018 6899

Protocol între CN APM SA şi Operatorul Portuar. Şi-au unit eforturile pentru dezvoltarea Portului Constanţa (galerie foto)

20 Jan 2017 3092

După ani de război CN APM încheie un protocol de colaborare cu Operatorul Portuar (galerie foto)

19 Jan 2017 2805

supervizor.ro Operatorul portuar care asigură exporturile Dacia şi Ford a intrat în insolvenţă

07 Dec 2016 3638