„Donatori de sânge, dați vieții o șansă!” Ziua Mondială a Donatorului de Sânge, sărbătorită la Centrul de Transfuzie Sanguină al MApN

  • Evenimentul este organizat de Centru - aflat în subordinea Direcției Medicale a MApN, în colaborare cu Patriarhia Română - prin voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, Institutul Național de Hematologie Transfuzională ”Prof. Dr. C.T. Nicolau” și Centrul de Transfuzie Sanguină al Municipiului București.
Cu ocazia Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge, sub deviza „Donatori de sânge, dați vieții o șansă!”, la sediul Centrului de Transfuzie Sanguină “Colonel profesor doctor Nicolae Nestorescu'', situat în incinta Spitalului Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila” din Capitală, va avea loc luni, 14 iunie, de la ora 10.30, o activitate de donare de sânge.

Evenimentul este organizat de Centru - aflat în subordinea Direcției Medicale a M.Ap.N., în colaborare cu Patriarhia Română - prin voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, Institutul Național de Hematologie Transfuzională ”Prof. Dr. C.T. Nicolau” și Centrul de Transfuzie Sanguină al Municipiului București.

Vor participa la acțiune și vor dona sânge studenți ai Institutului Medico-Militar, ai Academiei Tehnice Militare “Ferdinand I” și ai Academiei de Poliție “Alexandru Ioan Cuza”, militari de la Brigada 30 Gardă “Mihai Viteazul”, reprezentanți ai Serviciului Român de Informații, Serviciului de Telecomunicații Speciale, Inspectoratului General al Jandarmeriei Române și ai Inspectoratului General al Poliției de Frontieră.

Centrul de Transfuzie Sanguină “Colonel profesor doctor Nicolae Nestorescu'' este singurul centru de transfuzie din Sistemul de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională. Acesta furnizează sânge atât spitalelor militare, cât şi celor civile, iar donatori pot fi, deopotrivă, militari și civili.

În fiecare an, la 14 iunie, se sărbătorește Ziua Mondială a Donatorului de Sânge, prilej de a crește gradul de conștientizare asupra importanței donării de sânge, dar și de a mulțumi donatorilor de sânge voluntari, anonimi și neremunerați, pentru gestul lor de a salva vieți.

Ziua Mondială a Donatorului de Sânge s-a celebrat pentru prima dată în anul 2004, la Johannesburg, Africa de Sud.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ministrul Sănătății, de Ziua mondială a donatorului de sânge „Gestul vostru poate însemna o șansă la viață pentru fiecare pacient“

14 Jun 2021 518

14 iunie - Ziua Mondială a Donatorului de Sânge

14 Jun 2021 415

Este Ziua Mondială a Donatorului de Sânge. Mesajul Centrului Regional de Transfuzii Sanguine Constanța

14 Jun 2020 837

Astăzi este ziua mondială a donatorului de sânge

14 Jun 2019 2343

Donează sânge. Dăruiește viață Ziua Mondială a Donatorului de Sânge, sărbătorită la Constanța printr-un eveniment special

10 Jun 2018 2266

Ştiaţi că...? Cineva are nevoie de sânge o dată la trei secunde

14 Jun 2016 1658

Ziua Mondială a Donatorului Poliţiştii constănţeni vor dona sânge

12 Jun 2015 1101

Poliţiştii constănţeni vor dona sânge

11 Jun 2015 960

Ştiaţi că...? Astăzi este Ziua Internaţională a Donatorului de Sânge

14 Jun 2014 2041

Litoral Tv Ziua Internaţională a Donatorului de Sânge

13 Jun 2014 2362