„Doresc să urmăresc îndeaproape stadiul lucrărilor“ Florin Cocargeanu, viceprimarul Constanței, la Grădinița nr. 34 și la sălile de sport ale Liceelor „George Călinescu“ și „Energetic“ (galerie foto)

  • Anul acesta, municipalitatea a alocat de la bugetul local peste 6.400.000 de lei  pentru întreținerea, consolidarea, modernizarea și dotarea grădinițelor, școlilor și liceelor din municipiul Constanța.
  • 59 de unități de învățământ au beneficiat de alocări financiare, în acest sens, în 2021.
Educația copiilor noștri reprezintă cea mai importantă investiție pe care o poate face o comunitate, pentru că fără educație nu putem vorbi despre dezvoltare umană și socială sau evoluție la nivelul civilizației, precizează Primăria Municipiului Constanța, prin intermediul unui comunicat oficial.

De aceea, Primăria Municipiului Constanța investește substanțial în educație.
 

Florin Cocargeanu, USR,  viceprimarul municipiului Constanța:

„Pentru că îngrijirea infrastructurii școalare intră în sarcina administrației locale, după încheierea anului școlar, au fost demarate lucrări de renovare și modernizare la multe unități de învățământ din municipiul Constanța.

Doresc să urmăresc îndeaproape stadiul lucrărilor, așa încât voi face vizite periodice acolo unde acestea au loc. Am fost la Grădinița 34 din cartierul Medeea și la sălile de sport ale liceelor "George Călinescu" și Energetic.

Toate cele trei locații sunt spații improprii pentru a găzdui activități educaționale: grădinița va fi renovată integral, mirosul de mucegai care există acum în unele săli fiind de nesuportat.

Cele două săli de sport, vestiarele și grupurile sanitare anexe sunt nerenovate de ani buni, se pot observa cârpeli, materiale ieftine, condiții intolerabile pentru un municipiu de talia Constanței. Îmi doresc ca atunci când lucările vor fi finalizate, aceste imobile să ofere standardele pe care elevii și cadrele didactice le merită și le așteaptă.”

Anul acesta, municipalitatea a alocat de la bugetul local peste 6.400.000 de lei  pentru întreținerea, consolidarea, modernizarea și dotarea grădinițelor, școlilor și liceelor din municipiul Constanța. 59 de unități de învățământ au beneficiat de alocări financiare, în acest sens, în 2021.
 
Cele mai multe cheltuieli materiale vizează: reparații ale sălilor de clasă, ale sălilor de sport, ale grupurilor sanitare, ale acoperișurilor și fațadelor, instalațiilor electrice, hidroizolații și termoizolații.
 
În afara acestor sume, Primăria Constanța a alocat sumele necesare pentru abonamentele de acces la platformele educaționale, precum și pentru organizarea în cele mai bune condiții a examenelor susținute de elevi.


Sursa foto: Primăria Municipiului Constanța
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Mirela Garip a demisionat din USR și CLM Constanța (DOCUMENTE)

05 Feb 2024 1474

Validarea mandatului pe rolul Judecătoriei Constanța Andrei Brighidău va fi consilier local municipal din partea USR

18 Jan 2024 937

Dispoziție de vacantare a mandatului Romeo Stavăr - Vergea, consilier local USR în CLM Constanța a demisionat

09 Jan 2024 1058

Anunțul fostului viceprimar USR, Florin Cocargeanu Consilierii USR și PSD au semnat convocatorul pentru recuperarea prejudiciului. Este vizat primarul Chițac!

08 Jan 2024 917

LIVE VIDEO+TEXT USR Constanța aduce în prim-plan problemele locale în cadrul unei conferințe de presă (FOTO)

28 Nov 2023 1077

O lege inițiată de USR a redat recent curțile școlilor comunităților locale. Nu și în Constanța!

24 Nov 2023 892

Pentru ce vor fi folosiți banii Cu cine a bătut palma Primăria Constanța pentru împrumutul de peste 51 de milioane de euro?

30 Aug 2023 3074

Constanța Stadiul proiectelor câștigătoare în cadrul primului proces de bugetare participativă „Tu decizi pentru Constanța!“ desfășurat în 2022

04 Aug 2023 1019

Consiliul local al municipiului Constanţa, aprobă mai multe proiecte importante. Transmisiunea ședinței lasă de dorit. Primarul Chițac a jignit presa!

31 Jul 2023 1166

Live text Consiliul Local al Municipiului Constanța, convocat în ședință ordinară. Afaceriștii Pufleanu și Stancă pot cumpăra terenurile solicitate de la Primărie!

29 Jun 2023 1469

Declaratii de avere Ionuț Rusu jonglează între afaceri și Primărie! Din salariul de viceprimar, Florin Cocargeanu și-a achitat creditul la bancă! (DOCUMENTE)

21 Jun 2023 3262

Fostul viceprimar USR al municipiului Constanța și alți trei consilieri locali și-au depus rapoartele de activitate (DOCUMENTE)

13 Jun 2023 1341

Protocolul semnat cu USR nu a fost denunțat PNL Constanța nu va propune nici o variantă de viceprimar!

07 Jun 2023 1925

Decizie de ultimă oră a fostului viceprimar al Constanței, Florin Cocargeanu!

31 May 2023 2845

Polițiștii locali din Constanța vor avea normă de hrană (DOCUMENT)

27 May 2023 2063