Dr. Adriana Mosor, medic specialist dermato-venerolog în cadrul Heka Hospital. Despre acnee și tratamentul acneei (VIDEO)

Sursă foto - Pixabay.comRepercusiunile acneei lăsate netratate sunt mult mai profunde și afectează atât pielea, cât și stima de sine.
 
Despre importanța consultației dermatologice în tratamentul acneei vom afla mai multe de la dr. Adriana Mosor, medic specialist dermato-venerolog în cadrul Heka Hospital.
 
 
„Sunt Adriana Mosor, medic specialist dermato-venerolog și astăzi aș dori să vă povestesc ceva despre importanța tratamentului dermatologic în acnee.
 
Acneea este una dintre cele mai comune afecțiuni dermatologice, este foarte prezentă în special la vârsta adolescentului, dar, puțină lume cunoaște acest lucru, se poate întâlni, de fapt, la orice vârstă. Avem pacienți nou-născuți, deci acneea bebelușului, este destul de frecventă la femeia adultă și, nu în ultimul rând, chiar și la vârsta a treia. De aceea, poate sunt nenumărate tratamente de tip dermato-cosmetic în farmacii sau prin magazine, dar noi, medicii-dermatologi, insistăm asupra importanței consultului dermatologic inițial pentru a obține un tratament corect.
 
Ce înseamnă un consult? Foarte simplu, trebuie să ne prezentăm la medic, în primul și primul rând, evident. Dacă vorbim de pacienți care se confruntă cu afecțiunea asta de mai multă vreme și poate au încercat tot felul de „terapii” – ce au mai luat de prin farmacii, de la cunoscuți, de pe la prieteni – e bine să cunoască aceste denumiri sau produsele în sine pe care le-a mai folosit pentru că terapia poate fi diferită în funcție de acest lucru.
 
Astfel, medicul stadializează corect acneea – că nu toată lumea are acneea la fel. Una este acneea adolescentului, una este acneea femeii adulte și la aceeași vârstă poate fi de diferite stadii – mai ușoară, medie, chiar severă. În funcție de aceste stadii, tratamentul este diferit – fie tratament local, tratament local și sistemic sau doar sistemic. Este foarte important să nu urmăm niște tratamente așa după ureche și să mergem la medic pentru această diagnosticare corectă și stabilirea stadiului corect al bolii. Astfel, vom avea niște rezultate mult mai frumoase.
 
Și un alt lucru care trebuie să ținem seama în tratamentul acneei și pe care, într-adevăr, mulți pacienți îl uită este răbdarea. Eu chiar glumesc cu pacienții mei și le spun să își scrie o răbdare mare pe oglindă. Rezultatele în tratamentele acneei vor veni, cu siguranță dacă respectăm tratamentul și indicațiile medicului, dar nu vor fi așa rapide. Nu le vom vedea într-o săptămână, două sau chiar o lună, ci lucrurile se vor vedea treptat. sunt situații când este o acnee mai avansată și avem și cicatrici. Atunci putem vorbi de un an sau poate mai mult. Avem nevoie de răbdare și de încredere pentru o comunicare corectă medic-pacient”, a spus dr. Adriana Mosor, medic specialist dermato-venerolog.
 
Citește și:


Dr. Claudia Grigorov, medic specialist endocrinolog Heka Hospital, despre infertilitate. Cauze și tratament (VIDEO)

 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Intervenție în premieră pentru echipa Heka Hospital Constanța! Viața unui pacient de 45 de ani a fost salvată

14 May 2024 1245

Reduceri extraordinare la Heka Hospital Constanța!

12 Apr 2024 1172

Heka Hospital Constanța Ce trebuie să știi despre nodulii tiroidieni

18 Mar 2024 1025

Heka Hospital Constanța Descoperă starea inimii tale cu Testul EKG de efort!

13 Feb 2024 1125

Heka Hospital Recunoașterea timpurie a simptomelor care necesită îngrijiri de urgență poate salva vieți

23 Jan 2024 1101

Heka Hospital Operația laparoscopică gastric sleeve (micșorare stomac), o opțiune pentru cei care își doresc o schimbare

18 Dec 2023 1559

Heka Hospital Ce facem dacă întâmpinăm dificultăți de respirație în timpul somnului?

16 Nov 2023 1280

HEKA Hospital Aveţi dureri la nivelul cefei? Nu le ignoraţi!

30 Oct 2023 1531

HEKA Hospital „Afecțiunile urechilor, nasului și gâtului nu trebuie tratate superficial pentru că pot determina complicații grave”

22 Sep 2023 1462

HEKA Hospital Constanța Atenție la ambrozie. Simptomele alergiei

25 Aug 2023 1705

LIVE VIDEO-TEXT Armonia Grup deschide SIA, Servicii Imagistica Armonia, centrul medical care impune standarde noi în investigarea imagistică din Constanța (FOTO +VIDEO)

01 Aug 2023 3427

Armonia Grup continuă planul de extindere și anunță deschiderea SIA, cel mai nou și mai complex centru medical dedicat sectorului de investigații imagistice și radiologice din Constanța

01 Aug 2023 3361

Heka Hospital Constanța Tratamentul varicelor, cu cea mai nouă tehnologie

27 Jul 2023 1922

Excelență și inovație HEKA Hospital și ARES lansează Centrul de cardiologie intervențională, la Constanța (FOTO+VIDEO)

11 Jul 2023 3443

LIVE VIDEO+TEXT. Constanța Eveniment de lansare a Centrului de Cardiologie Intervențională din cadrul Heka Hospital & Ares (GALERIE FOTO+VIDEO)

11 Jul 2023 2578